Terminal over Network

telnet

Tidligere blev Telnet især brugt til fjernadgang til UNIX-servere via netværket. Fra en hvilken som helst computer i netværket kan der opnås fjernadgang til en anden computer (Telnet-server) via en Telnet-anvendelse (Telnet-klient).
I dag bruges Telnet også til konfiguration af netværkskomponenter som f.eks. COM-servere. Under TCP/IP kaldes Telnet normalt via portnummer 23. Der kan også anvendes andre portnumre til specielle anvendelser. Telnet opsættes på TCP/IP som overførsels- og sikkerhedsprotokol.

Egenskaber og parametre for Telnet i DOS-vinduet:

• TELNET <IP-adresse>
    Der etableres en Telnet-forbindelse til port 23 på den med IP-adressen angivne Telnet-server.
  • TELNET <IP-adresse> <Portnr.>
    Der etableres en Telnet-forbindelse til den angivne port på den med IP-adressen angivne Telnet-server.

Eksempel:
TELNET 172.16.205.49 1111
Der etableres en Telnet-forbindelse med port 1111 på Telnet-serveren med IP-adressen 172.16.205.49.

I Windows-miljøet indtastes adresseparametrene for Telnet-forbindelser i menuen <Forbind/Netværkssystem>. Angiv Telnet-serverens IP-adresse under "Hostname" og det ønskede portnummer under "Tilslutning" i indtastningsvinduet. Den angivne indtastning "Telnet" svarer til portnummer 23.

Kontakt

Pilz Skandinavien K/S
Ellegårdvej 25 D
6400 Sønderborg
Denmark

Telefon: +45 74436332
E-mail: pilz@pilz.dk

Teknisk support

Telefon: +45 74436332
E-mail: support@pilz.dk