Ostfildern, 14. sep. 2023

Pilz på SPS Smart Production Solutions 2023 – vi ser på den nye maskinforordning – Safety og Security under forandring.

Hvordan kan udfordringerne ved den digitale omstilling håndteres sikkert? På messen SPS smart production solutions (14. - 16.11.2023 i Nürnberg) viser automatiseringsvirksomheden Pilz teknologier og løsninger, der gør maskiner safe og secure. Der vil her være fokus på emnerne Identification and Access Management (I.A.M.) og application-firewallen SecurityBridge. Hertil kommer emnerne sikre beskyttelsesdørssystemer, konnektivitet med IO-Link Safety samt Safety over EtherCAT (FSoE = FailSafe over EtherCAT). På messestanden forklarer fagfolk fra Pilz live i ekspertpanelet de teknologiske og normative nyheder inden for Safety og Security, f.eks. konsekvenserne af den nye maskinforordning.

"Den digitale omstilling kræver et nyt syn på maskiners og anlægs sikkerhed. Security bliver til en kritisk faktor for succes. Det indebærer ændringer på det tekniske og normative niveau. På SPS viser vi vores kunder, hvordan vi udformer denne forandring sammen med dem," forklarer Susanne Kunschert, administrerende direktør og medejer, Pilz GmbH & Co. KG.
I moderne industrimiljøer er Safety og Security en grundlæggende forudsætning for effektive forløb og processer. På messen viser Pilz løsninger, som producenter af og driftsansvarlige for maskiner kan bruge til at beskytte mennesker, maskiner og miljø.

Identification and Access Management – administrer adgang og tilladelser sikkert
Med Identification and Access Management, forkortet I.A.M., giver Pilz svar på spørgsmålet om, hvem der har hvilke autorisationer til en maskine eller et anlæg. På SPS præsenterer Pilz sit omfattende sortiment inden for dette område: Fra autentificering af brugere over driftstypevalg eller data- og netværkssikkerhed til adgangsstyring. På denne måde tilbyder Pilz Safety og Security i ét system i forbindelse med den digitale omstilling.
Med i bagagen til messen har Pilz application-firewallen SecurityBridge, som beskytter styringsnetværk mod manipulation, der skyldes uvedkommende adgang. Den overvåger datatrafikken mellem pc og styring og rapporterer uautoriserede ændringer af styringsprojektet. Det giver en høj produktsikkerhed.

Individuelle løsninger til beskyttelsesdøre
Beskyttelsesdøre spiller en central rolle i den fysiske adgang til maskinen. På SPS viser Pilz nyheder, der kan bruges til at implementere individuelle krav på en brugervenlig måde, samtidig med at de overholder standarderne. To nye sikkerhedsaflåsninger udvider sortimentet: PSENmlock mini er med sin lille konstruktion ikke kun ideel til pladskritiske applikationer som f.eks. lemme eller afskærmninger, den har også en sikker tvangskoblingskraft (FZH) på 1.950 N.
PSENslock 2 garanterer sikker overvågning af beskyttelsesdøre selv under barske forhold takket være kapslingsklasse IP 67 / IP 6K9K. Med til nyhederne hører også den individuelt justerbare låsekraft via RFID-tag og en seriel diagnose, som sparer tid og omkostninger ved installation og vedligeholdelse og samtidig øger tilgængeligheden.

Konnektivitet med system
Konnektiviteten skal være nem at implementere: Med IO-Link Safety er det første producentuafhængige, standardiserede kommunikationssystem for Functional Safety blevet modent til markedet. I Nürnberg præsenterer Pilz for første gang sin systemløsning til IO-Link Safety. Pilz vil som en af de første producenter vise en komplet løsning bestående af master, feltenheder og passende tilbehør. Systemløsningen fra en og samme leverandør forenkler anvendelsen, giver en optimal start på IO-Link Safety-teknologien og er samtidig et ideelt supplement til eksisterende IO-Link-produkter.
Også når det gælder protokollen Safety over EtherCAT, satser Pilz på en automatiseringsløsning. Takket være det nye FSoE-kommunikationsmodul kan den sikre, lille styring PNOZmulti 2 i fremtiden kommunikere som FSoE-master med den sikre radarsensor PSENradar og den sikre drevteknik PMC – begge med FSoE-funktionalitet.

Ekspertviden til Safety og Security
Efter offentliggørelsen af den nye maskinforordning bliver der stillet flere og flere spørgsmål om, hvad den betyder i praksis for konstruktører og distributører af maskiner, og hvilken indflydelse emnet Security vil have på den sikkerhedsmæssige betragtning af maskiner i fremtiden. Denne og andre nyheder inden for standarder og teknik belyser eksperterne fra Pilz i ekspertpanelet på automatiseringsvirksomhedens messestand. På alle tre messedage tilbyder Pilz et varieret foredragsprogram om emnerne Safety og Security.

Nyheder til sikker intralogistik
Et andet hovedpunkt hos Pilz er løsninger inden for intralogistik og førerløse transportsystemer (AGV-systemer). På modellen af et førerløst transportkøretøj anskueliggør Pilz, hvordan disse kan sikres komplet. I Nürnberg fokuserer Pilz på en omfattende sikkerhedsløsning til frit navigerende mobile platforme, som består af den sikre lille styring PNOZmulti 2 med nye funktioner til synkroniseringsovervågning og dynamisk zoneomskiftning, sikkerhedsscannerne PSENscan til produktiv områdeovervågning og forskellige signalenheder.
På Pilz' messestand viser den Stuttgart-baserede startup-virksomhed NAiSE også sin trafik- og ordremanager, der henvender sig til alle aktører inden for intralogistik. Med NAiSE Traffic kan AGV-systemapplikationer implementeres effektivt takket være præcis realtidslokalisering.

75 år med Pilz – vi fejrer jubilæum!
Automatiseringsvirksomheden fejrer sin 75-års fødselsdag i 2023. "Pilz har altid været under forandring: Fælles for alle perioderne med forandring er glæden ved innovation. Vi ønsker at give mulighed for at opleve denne glæde på SPS 2023," tilføjer Kunschert.
På SPS 2023 kan de besøgende ikke kun få information om de aktuelle nyheder, men også om de milepæle, som Pilz har sat i løbet af virksomhedens historie.

Pilz udstiller i hal 9 på stand 370. Du kan få yderligere oplysninger om messedeltagelsen online på www.pilz.com/de-DE/sps

På SPS smart production solutions (14. - 16.11.2023 i Nürnberg) viser Pilz teknologier og løsninger, der gør maskiner safe og secure, også på baggrund af den nye maskinforordning. (Foto: © Pilz GmbH & Co. KG)
På SPS smart production solutions (14. - 16.11.2023 i Nürnberg) viser Pilz teknologier og løsninger, der gør maskiner safe og secure, også på baggrund af den nye maskinforordning. (Foto: © Pilz GmbH & Co. KG)

På SPS smart production solutions (14. - 16.11.2023 i Nürnberg) viser Pilz teknologier og løsninger, der gør maskiner safe og secure, også på baggrund af den nye maskinforordning. (Foto: © Pilz GmbH & Co. KG)

Kontakt

Pilz Skandinavien K/S
Ellegårdvej 25 D
6400 Sønderborg
Denmark

Telefon: +45 74436332
E-mail: pilz@pilz.dk

Presseansvarlig

Telefon: +45 74436332
E-mail: pilz@pilz.dk