28. okt. 2020

I forbindelse med sikkerheden må der ikke gives afkald på hurtighed

Validering af menneske-robot-applikationer med kollisionsmålesættet PRMS

I lang tid har robotter været en fast bestanddel af virksomheder. På fabrikker hjælper de mennesker med tunge eller monotone arbejdsopgaver. Netop denne hjælp fører ofte til et tættere samarbejde mellem menneske og robotter.

EU- forskningsprojektet Rossini arbejder på, at menneske-robot-samarbejdet udbredes og optimeres for dermed at skabe og varetage sikkerheden for menneske og robotter. Frauenhofer IFF arbejder på en metode til vurdering af et transient støds farepotentiale på samarbejdende robotter. Målingen af kollisionskræfterne kræver i princippet et fastgjort måleapparat, hvorfor det transiente stød ikke kan rekonstrueres. De transiente stød kan vurderes takket være en omregning af kollisionskræfterne, foreslået af Frauenhofer IFF, som er målt på det fastgjorte måleapparat. Denne metode forhindrer en lav robothastighed, imens sikkerhedsniveauet forbliver uændret højt.

Det anvendte måleapparat er kollisionsmålesættet PRMS (Pilz Robot Measurement System) fra Pilz. Med dette PRMS-sæt valideres menneske-robot-applikationer, idet kraft og tryk, der kunne opstå ved en mulig kollision, beregnes. Den nye metode, som er udviklet af Frauenhofer IFF, blev valideret med Pilz-PRMS ved brug af forskellige robotter. Således skaber den nye proces høj sikkerhed for mennesker under hensyntagen til et transient stød, trods forhøjet robothastighed.

Få mere at vide om kollisionsmålesættet PRMS

Kontakt

Pilz Skandinavien K/S
Ellegårdvej 25 D
6400 Sønderborg
Denmark

Telefon: +45 74436332
E-mail: pilz@pilz.dk

Var denne artikel nyttig?