Smart Factory

Smart Factory (Digital Factory) er fremtidens intelligente fabrik. Den er komplet modulopbygget og muliggør yderst fleksibel, automatiseret produktion med standardiserede interfaces og topmoderne informationsteknologi. Dette muliggør kortere produktionscyklusser samt individualisering af produkter til samme omkostninger som masseproduktion.

Begrebet er præget af forskningen i produktionsteknik. Smart Factory er et af den tyske regerings hightech-strategiske mål som del af fremtidsprojektet Industrie 4.0. I Smart Factory skal der være et produktionsmiljø, hvor produktionsanlæg og logistiksystemer i vidt omfang selv organiserer og optimerer. De produkter, som fremstilles i Smart Factory, ved altid, hvor de er, kender deres historik, deres aktuelle tilstand og de produktionstrin, som stadig mangler, før de bliver til et færdigt produkt.

Det tekniske grundlag er cyber-fysiske systemer, som kommunikerer med hinanden via Internet of Things. En del af dette fremtidsscenarie er kommunikationen mellem produkt eller emneholder og produktionsanlæg: Produktet medbringer sine produktionsinformationer i maskinelt læsbar form, f.eks. på en RFID-chip. Ud fra disse data styres produktets vej gennem produktionsanlægget og de enkelte produktionstrin.

Smart Product

Det intelligente produkt er forsynet med et ID eller direkte med vigtige informationer om dets fremstilling og kan dermed selv styre sin produktionsproces. Som intelligent objekt udgør det grundlaget for Internet of Things.

Dialogen mellem Smart Factory (Digital Factory) og Smart Product kaldes for Smart Production.

Yderligere oplysninger:

Industrie 4.0

Kontakt

Pilz Skandinavien K/S
Ellegårdvej 25 D
6400 Sønderborg
Denmark

Telefon: +45 74436332
E-mail: pilz@pilz.dk

Teknisk support

Telefon: +45 74436332
E-mail: support@pilz.dk

Var denne artikel nyttig?