Network Address Translation

NAT

Door de explosieve uitbreiding van het internet in de afgelopen jaren zijn vrije IP-adressen schaars geworden. Ze worden enkel nog zeer spaarzaam verstrekt. NAT wordt daar toegepast waar bedrijfsnetwerken aan het internet worden gekoppeld. Het bedrijfsnetwerk is middels een NAT-compatibele router verbonden met het internet. Het werkt intern echter met een eigen, van het internet onafhankelijke IP-adresruimte. Van buiten kan het netwerk slechts middels een enkel (of enkele) IP-adres(sen) worden aangesproken. Aan de hand van het poortnummer in het ontvangende TCP/IP-pakket wordt deze doorgestuurd naar een bepaalde interne netwerkdeelnemer.

Pilz Nederland

Pilz Nederland Industriële Automatisering
Havenweg 22
4131 NM Vianen
Nederland

Telefoon: +31 347 320477
E-mail: info@pilz.nl

Technische ondersteuning

Telefoon: +31 347 320477
E-mail: ts@pilz.nl