Ostfildern, 19 May 2022

Susanne Kunschert: Pilz’den otomasyon çözümleri: Emniyetli ve güvenli

(Teslimatı kontrol ediniz)

Yeni raylı sistem işletme birimi kuruldu: “Raylı sistemlerde emniyetli, dijital altyapı için ilk tercihiz” 
Raylı sistem operasyonlarını emniyete almak, geliştirmek ve devrimsel ilerleme sağlamak için Avrupa bütün raylı sistem ağını önümüzdeki 10 - 15 yılda dijitalleştirmeli. Daha fazla kapasite, daha dakik çalışma, daha yüksek enerji verimi ve böylece yeşil mobilite sağlamanın tek yolu bu! Bu sebeple raylı sistemlerde modern, emniyetli ve çevreye dost teknolojilerin kullanılması geleceğe giden yol. Bu çıkarımla Pilz’i yeniden konumlandırdık.

Bağımsız bir raylı sistemler işletme birimi kurarakbir sonraki adımı atıyoruz. Yeni işletme birimimiz, Pilz’in küresel raylı sistem etkinliklerini ta burada, Ostfildern’de birleştiriyor!

Raylı sistem müşterilerimize özel olarak hazırlanmış bir ürün gamı ve uygulama mühendisliği için daha fazla dahili kaynak oluşturuyoruz. İlave olarak, endüstri uygulamalarını raylı sistem ve sinyal mühendisliği ile birleştirerek yeni dijital çözümler tasarlıyoruz. Endüstride kendisini kanıtlamış otomasyon çözümlerimiz ile, halihazırda raylı sistem endüstrisinin geniş aralıklı taleplerini karşılıyoruz! 

Açık arayüzler ve COTS çözümler (ticari raflarda bulunan, standartlaşmış ürünler anlamında) sayesinde şirkete özel uygulamalardan uzaklaşmayı umut ediyoruz. Pilz’in otomasyon çözümleri, makas kontrolörleri veya raylı sistem geçitleri gibi klasik raylı sistem uygulamalarıyla beraber endüstri ve raylı sistem uygulamalarının kesiştiği alanlarda zaten kullanılmakta. Bu program, proje hazırlama ve yönetimi, programlama, belgeleme ve onay sürecinde destek şeklinde raylı sistemlere özel hizmetleri içerecek şekilde bütünleştiriliyor.

Pilz Avrupa projesi EULYNX’te tanınmış bir araştırma ortağı. Deutsche Bahn, ProRail Niederlande ve SSB Schweiz gibi 13 büyük Avrupa raylı sistem altyapı yöneticileri bu şemsiye altında birleşti. Amaçları, yeni modüler sinyal kutusu teknolojisi için tek tip endüstri standartları geliştirmek ve kullanıma sunmak. Bu uğraşta işletmeciler, üniversiteler ve diğer araştırma ortakları ile yakın bir ilişki ağı oluşturduk. Özellikle Hollanda'daki en büyük raylı sistem altyapı yöneticisi olan ProRail ile geliştirme ortaklığı kapsamında çalışıyoruz. Bu projede, Pilz’in emniyet otomasyonu sistemi PSS 4000-R, EULYNX adaptörü adı verilen parça olarak kullanılıyor. Bu parça kullanılarak, RaSTA (Raylı Sistem Emniyetli Taşıma Uygulaması) iletişim protokolü tabanlı gelen sinyaller, uç cihaz (bu durumda makas) tarafından anlaşılabilecek kontrol komutlarına çevrilebiliyor. Bu gelişme, yerel ve ülkeye özgü çözümlerden dijital tren kontrol sistemlerini baz alan açık bir raylı sistem pazarına giden büyük bir adım olabilir. 

Dahası, Pilz olarak yakın zamanda çalışma ortamı emniyeti, makine emniyeti ve endüstri emniyet düzenlemeleri uyum değerlendirmesi alanlarındaki bilgi birikimimizi raylı sistem tesislerini içerecek şekilde (örn. bakım veya tamir alanlarında veya yerel tren yıkama tesislerinde emniyet incelemesi ve uygulamaları) genişleteceğiz.

Bu yıl Pilz’in iki ilave önemli girişimi:
Berlin’de Eylül (20 - 23.09.2022) düzenlenecek InnoTrans ticaret fuarına katılım. Raylı sistemler endüstrisi için dünyanın en büyük ticaret fuarında yenilikçi çözümlerimizi küresel endüstri uzmanlarına sunacağız.

VDB’ye (Verband der Bahnindustrie Deutschland [Alman raylı sistem endüstrisi birliği]) aktif katılım:
Burada endüstriyel uygulamalarımızı ve emniyetli çözümlerimizi sunacak ve olası ilave işbirliği ortaklıklarını değerlendireceğiz. 


Susanne Kunschert
İç lojistiği emniyetli hale getiriyoruz!
Emniyetli otomatik yönlendirmeli araçlar (AGV) emniyetli iç lojistik uygulamaları için temel bir gereksinim olabilirler, fakat tek başına yeterli değiller. Nihai olarak, bütün uygulamanın değerlendirilmesi gereklidir. Kapsamlı çözüm yelpazemizle hem emniyetli otomatik yönlendirmeli araç (AGV) imalatçılarına hem de kullanıcılara hitap edebiliyoruz. 

Pilz imalatçıları uluslararası pazarda gereken yasal şartnameleri karşılama yolunda destekliyor, Avrupa'da CE ibaresi, Brezilyada NR-12 veya ABD'de OSHA uyumu gibi. Otomatik yönlendirmeli araçlar ve sistemler için günümüzün en önemli uluslararası standardı ISO 3691-4 içindeki şartların imalatta yerine getirilmesine yardımcı oluyoruz: Yasal çerçevenin tanımlanması, tehlikelerin tanımı ve değerlendirmesi, mümkün olabilecek önlemlerin geliştirilmesi ve yerine getirme ile teyit aşamasında destekten, teknik emniyet önlemlerini araç üzerindeki etiketler veya kullanım kılavuzlarındaki notlarla tamamlamaya kadar. 

Pilz sensör teknolojisine odaklı kapsamlı bir teknik koruyucu önlem ürün yelpazesi sunmakta. Bunlar bir deyişle AGV’nin algı organı, insanları ve nesneleri, bunların hızlarını ve hareket yönlerini algılamakta kullanılıyorlar. Emniyet lazer tarayıcısı PSENscan, mobil platformlarda gezinme için yüzey izleme ve veri sağlama olanağı verir. PSENscan aracın yolundaki nesneleri algılar ve yüksek hızlarda dahi emniyet sağlar. 70’e kadar korumalı bölge sayesinde viraj alırken veya engellerin etrafından dolanırken dahi dinamik koruma alanı değişiklikleri yapılabilir. İlave olarak, emniyet amaçlı lazer tarayıcı, konum bulma ve navigasyon için uzaklık verisi sağlar. Böylece dinamik navigasyon için ortam haritaları üretilir ve örneğin AGV'nin engellerden kaçınması sağlanır. 

Modüler emniyet rölesi myPNOZ ve kontrol ve sinyal cihazları PITestop ve PITsign ile birleştirerek AGV imalatçıları için tam bir çözüm paketioluşturduk. SecurityBridge güvenlik duvarı, çalışma sırasında izin alınmadan kimsenin mobil platformun dahili BT ağına erişememesini sağlar. 
Araç emniyetli ise de: AGV’nin yerel iş sağlığı ve güvenliği düzenlemelerine uygun olarak kullanılması için emniyetli bir çalışma ortamı oluşturulması nihai olarak operatörün sorumluluğudur. Diğer konular ile beraber aşağıdaki sorular yanıtlanmalıdır: Binanın yapı durumu nasıldır? Olası çarpışma sebepleri önceden nasıl en aza indirilebilir? Emniyet çitleri ve emniyet kapıları gibi ilave koruyucu cihazlara nerede ihtiyaç duyuluyor? 

Hizmet paketiyle Pilz kullanıcılara bu sorulara yanıt vermekte tavsiye ve destek sunuyor. Teklif, tasarım aşamasında emniyet konseptlerinin geliştirilmesiyle başlar ve eğitim dahil olmak üzere devreye almaya kadar devam eder. Bu sayede ISO 3691-4 standardının gerekliliklerini karşılar ve aynı zamanda çalışma sırasında üretkenliği garanti eder.
Sonuç olarak, emniyet uygun teknolojinin, normatif çerçevenin ve doğru uygulamanın birleştirilmesiyle elde edilir. Bu tür bütünsel yaklaşım, emniyet ve üretkenliğin mükemmel uyumunu mümkün kılar.

Susanne Kunschert
Çalışmada profesyonel gelişmeyi misyon edinmemiz

Kardeşimin belirttiği gibi, dünya genelinde aynı ilkeler geçerli: makineleri kullanan ve bakımını yapan herkes için emniyetli bir çalışma ortamı oluşturmak. Yasalar, standartlar ve direktifler tek başlarına yeterli değil; direktifler ve standartlara uygun olarak makine emniyetini yerine getirmek için mühendislerin gerekli yetkinliğe ve daha derin bir anlayışa sahip olması gerekli. Buna karşılık, mühendislik veya elektrik teknolojisi eğitiminde, sağlık ve emniyet konusu çoğu zaman dahil edilmez veya sadece kısaca değinilir. Çoğu durumda mühendisler, gerekli bilgileri ancak kendi çalışma deneyimleri yoluyla elde edebilirler. Pilz eğitiminizdeki bu açığı kapatmanıza yardımcı olacaktır.

Pilz için emniyet, sadece bir ürün değil. Bu sebeple, Pilz yılları kapsayan tecrübesini kapsamlı bir hizmet paketi aracılığıyla sunuyor. Pilz, Pilz Academy'yi bu bilgileri artırmak ve paylaşmak için kurdu. Eğitmenler, otomasyon teknolojisi ve makine emniyeti konularında yıllarca tecrübesi olan mühendisler veya teknisyenler. İstisnasız hepsinin çalışma tecrübesi mevcut. Çalışmada profesyonel gelişmeyi bu şekilde misyon ediniyoruz!

Son yıllarda Pilz Academy tarafından uluslararası olarak sunulan kurslara sürekli ilaveler yapabildik. 2021’de 120 eğitmen ile 50 ülkeden yaklaşık 15.000 kişiyi eğittik!  

Endüstride öncülerden ve standartlardan bahsederken genellikle teknoloji akla gelir. Ancak CMSE, bir Sertifikalı Makine Emniyeti Uzmanı yetkinliğimizle eğitim alanında da yenilik getiriyoruz. 10 yıl önce, makine emniyeti için bağımsız sertifikalı, özel, uluslararası standartlaşmış yetkinlik mevcut değildi. 2013’te dört ülkede CMSE yetkinliğimizi pazara sunduk - makine emniyeti için dünyanın ilk sertifikalı uluslararası profesyonel gelişimi. Ortağımız TÜV Nord. 2022’de halihazırda bu yetkinliğin 15 dilde sunulduğu 32 ülke var. Bugün bu tanınmış yetkinliğe sahip yaklaşık 9.000 sertifikalı makine emniyeti uzmanı var, kartvizitlerde ve e-posta imzalarında bir unvan olarak yer alıyor.

Eğitim kurslarımız uluslararası ve standartlaşmış. Buradaki son örnek CEFS – Fonksiyonel Emniyet Konusunda Sertifikalı Uzman. Burada da TÜV Nord ile birlikte çalışıyoruz. 

CEFS - Fonksiyonel Emniyet Konusunda Sertifikalı Uzman sertifikalı yetkinliği, karmaşık emniyet sistemlerinin ilgili standartlarla uyum içinde nasıl tasarlandığını öğretiyor. Bu tür fonksiyonel emniyet sistemlerinin nasıl onaylandığını da öğreten çalışmaya yönelik bir eğitim. Testi geçen eğitim katılımcıları bir sertifika almakta. Bu, dünya çapında tanınmaktadır ve hamiline "CEFS - Fonksiyonel Emniyet Konusunda Sertifikalı Uzman" unvanını kullanma hakkı verir. 

Eğitim ve bilgi ihtiyacı asla bitmez. Aksine, makine emniyeti ömür boyu öğrenmeyi gerektirir. Eğitmenlerimiz standartlar ve direktiflerdeki son gelişmelerin yanı sıra yeni teknolojiler hakkında da her zaman güncel bilgilere sahiptir. 

Susanne Kunschert
Pilz’den kapsamlı endüstri güvenliği teklifi

Ağa bağlı ve dijital bir fabrikada güvenlik, önemi devamlı artan bir rol oynuyor. Burada amaç yalnızca ekonomik sebeplerle üretim süreçlerine saldırıları önlemek değil. Kardeşimin söylediği gibi: Güvenlik, emniyeti ve emniyet ise insanları korur. 
Bu nedenle Pilz'in geliştirmesi bariz şekilde güvenlidir. Ve ürün yelpazemizde daha önce konuştuğumuz SecurityBridge güvenlik duvarı uygulaması gibi endüstri güvenliği ürünleri mevcut.
Ek olarak, Pilz artık endüstri güvenliği alanında da servis yelpazesini genişletiyor ve bu şekilde bu konuda sunduğu eğitim kurslarını tamamlıyor. Bu sonbahar ile başlayarak makine imalatçıları ve kullanıcılar için küresel çapta bir teklif sunulacak. Pilz’in “Endüstri Güvenlik Hizmetleri” ile müşteriler insan ve makine korumasının bütün yönlerini bütünsel olarak dikkate alan bir hizmet paketi alacaklar. Tek durak noktası. 

Müşterilerimiz bundan nasıl faydalanacak? 
İlk olarak, bu sayede makineleri ve sistemlerinin erişilebilir olması sağlanacak. 
İkinci olarak, makinedeki ve süreçlerdeki verinin bütünlüğü ve son olarak nihai üründeki verinin bütünlüğü böylece garantiye alınacak.
Üçüncü olarak, uygulama esnasında her bir güvenlik önleminin sorumluluğu açık şekilde makine imalatçısı ve kullanıcı arasında ayrılır. Herkes neden sorumlu olduğunu bilir!
Ve son olarak, makine emniyetine siber saldırı etkilerini yakinen bildiğimiz için müşterilerimiz gerçek durumlarda geçerli destek alırlar.

Teklife neler dahildir?
İlk adımda, emniyet alanı gibi, bir risk değerlendirmesi gerçekleştiririz. Olası zayıf noktalar değerlendirilir ve bir saldırının etkileri çeşitli seviyelerde sınıflandırılır, önemsizden şirketin tamamını etkileyecek seviyeye kadar. Uzmanlarımız sonucu ve olası çözümleri müşteriyle görüşür.
İkinci adımda bir endüstriyel güvenlik konsepti oluştururuz. Burada amaç, diğer konuların yanında ağları “bölgeler ve yollar” modeline göre bölümlemektir. Bu süreç IEC 62443’te açıklanmaktadır. Örnek olarak yönetim ve imalat ağları bu şekilde ayrılabilir. Gerekli ise, bu ağ da her bir imalat hücresine kadar bölümlenebilir. Karşı önlemler için iş akışları geliştirilir ve hangi önlemlerin mantıklı olduğu kontrol edilir - kullanıcı yetkilendirme ve fiziksel koruma önlemlerinden veri yedeklemesine ve geri yüklemesine. 
Müşteri veya Pilz tarafından teknik uygulamadan sonra, testler ve incelemeler yoluyla onaylama (kurumsal önlemlerle beraber) sayesinde konseptin şartnameye uygun olarak uygulandığından emin olunur.  
Pilz tarafından yapılan tesis ve makine güvenlik değerlendirmesi, makinelerin fonksiyonel emniyet odaklı önceki emniyet incelemesini tamamlayarak emniyet ve güvenliğe bütünsel bir yaklaşım sağlar. 

Susanne Kunschert, Yönetici Ortak (foto: © Pilz GmbH & Co. KG)
Susanne Kunschert, Yönetici Ortak (foto: © Pilz GmbH & Co. KG)

Susanne Kunschert, Yönetici Ortak (foto: © Pilz GmbH & Co. KG)

Genel Merkez

Pilz GmbH & Co. KG
Felix-Wankel-Straße 2
73760 Ostfildern
Almanya

Telefon: +49 711 3409-0
E-posta: pilz.gmbh@pilz.de

Kurumsal ve Teknik Basın

Telefon: +49 711 3409 - 158
E-posta: publicrelations@pilz.com

Amerika

  • Meksika: +52 55 5572 1300
  • Brezilya: + 55 11 4942-7032
  • Birleşik Devletler (Ücretsiz): +1 877-PILZUSA (745-9872)
  • Kanada: +1 888-315-PILZ (315-7459)

Avrupa

  • İrlanda: +353 21 4804983
  • Avusturya: +43 1 7986263-444
  • Finlandiya: +358 10 3224030 / +45 74436332
  • İtalya: +39 0362 1826711
  • Rusya: +7 495 6654993
  • İspanya: +34 938497433
  • Danimarka: +45 74436332
  • İsviçre: +41 62 889 79 32
  • Almanya: +49 711 3409 444
  • Belçika: +32 9 321 75 70
  • Türkiye: +90 216 5775552
  • Hollanda: +31 347 320477
  • Fransa (Ücretsiz): +33 3 88104000
  • İsveç: +46 300 13990 / +45 74436332
  • Portekiz: +351 229 407 594
  • Birleşik Krallık: +44 1536 460866

Asya Pasafik

  • Güney Kore: +82 31 778 3390
  • Yeni Zelanda: +64 9 6345350
  • Japonya: +81 45 471 2281
  • Tayvan: +886 2 25700068
  • Singapur: +65 6829 2920
  • Tayland: +66 210 54613
  • Çin: +86 400-088-3566
  • Avustralya (Ücretsiz): +61 3 9560 0621 / 1300 723 334