Wereldwijde site | nederlands

Persberichten

Categorie
Met de nieuwe basismodule PNOZ m B1 Burner van de veilige kleine besturingen PNOZmulti 2 van Pilz kunnen voor het eerst niet alleen de besturing en bewaking van de brander zelf, maar van de complete stookinstallatie veilig worden beheerd. (Foto: Pilz GmbH & Co. KG)

Ostfildern, 15 jul. 2020

Veilige kleine besturingen PNOZmulti 2 van Pilz voor toepassingen in de stooktechniek

Voor het eerst kunnen niet alleen de besturing en bewaking van de brander zelf, maar van de complete stookinstallatie veilig worden beheerd: de nieuwe basismodule PNOZ m B1 Burner van de veilige kleine besturingen PNOZmulti 2 van Pilz ondersteunt vanaf versie 10.12 van de softwaretool PNOZmulti Configurator de bewaking en tegelijkertijd de veilige besturing van stookinstallaties.

Persbericht
Automatiseringsoplossingen van Pilz beveiligen machines en installaties: ze geven alleen geautoriseerd personeel toegang en voorkomen manipulatie van buitenaf. (Foto: Pilz GmbH & Co. KG)

Ostfildern, 28 mei 2020

Moeilijk boekjaar 2019 voor automatiseringsbedrijf Pilz - "Flexibel en tegelijkertijd stabiel de crisis door"

De Pilz-groep kijkt terug op een moeilijk boekjaar 2019: tegen de achtergrond van de zwakke wereldeconomie en een cyberaanval in de herfst behaalde het bedrijf in 2019 een omzet van 322,5 miljoen euro, een daling van 6,5 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Desondanks kon het bedrijf het aantal medewerkers constant houden.

Persbericht
Met de nieuwe ROS-pakketten (ROS = Robot Operating System) uit het open source framework ROS voor de veiligheidslaserscanner PSENscan van Pilz kan deze nu ook worden gebruikt voor het dynamisch navigeren van bestuurderloze transportsystemen (BTS). (Foto: Pilz GmbH & Co. KG)

Ostfildern, 19 mei 2020

Veiligheidslaserscanner PSENscan van Pilz nu met ROS-pakket voor dynamisch navigeren in de productielogistiek - eenvoudig dynamischer navigeren!

De veiligheidslaserscanner PSENscan van Pilz biedt nu behalve de veilige, productieve bewaking van stationaire of mobiele gevarenzones ook nieuwe mogelijkheden op het gebied van productielogistiek. Met de vanaf nu beschikbare ROS-pakketten (ROS = Robot Operating System) uit het open source framework ROS kan de veiligheidslaserscanner nu ook worden gebruikt voor het dynamisch navigeren van bestuurderloze transportsystemen (BTS) – bijvoorbeeld aan de hand van SLAM (Simultaneous Localisation and Mapping). Gebruikers profiteren van een meer dynamische en bovendien veilige uitvoering van mobiele toepassingen in productieomgevingen.

Persbericht
De nieuwe actuator PSENcode low profile actuator van Pilz wordt gekenmerkt door een zeer geringe hoogte van slechts 3 mm. Hij completeert de veiligheidsschakelaars PSENcode, die zo nog flexibeler inzetbaar zijn. (Foto: Pilz GmbH & Co. KG)

Ostfildern, 21 apr. 2020

Nieuwe actuator voor een nieuwe dimensie van veiligheid!

De gecodeerde veiligheidsschakelaars PSENcode van Pilz bieden dankzij RFID-transpondertechnologie maximale manipulatiebeveiliging in de kleinste ruimte. Nu bieden ze een nieuwe oplossing voor ruimtekritische toepassingen waarbij de focus op de inbouwhoogte ligt: de slechts 3 mm hoge PSENcode low profile actuator, op dit moment de laagste actuator ter wereld.

Persbericht
Bezoekers van de beurs Interpack kunnen zich op de stand van Pilz bij het Pilz-hekmodel live informeren over de uitgebreide toepassingsmogelijkheden van het modulaire heksysteem in de verpakkingsindustrie. (Foto: Pilz GmbH & Co. KG)

Ostfildern, 12 mrt. 2020

Pilz op de "Components Special Trade Fair by Interpack" 2020 in Düsseldorf, hal 18, stand 18B02 - veilig en secure verpakken!

Op de beurs "Components by Interpack 2020" stelt het automatiseringsbedrijf Pilz flexibele systeemoplossingen voor verpakkingsmachines centraal bij zijn beursoptreden. Naast de machineveiligheid (Safety) is ook de Industrial Security rondom het verpakken een kernthema. De automatiseerder legt een thematische focus op de veilige toegangscontrole.

Persbericht
Klaar voor Rail 4.0: op de Rail Live presenteert het automatiseringsbedrijf Pilz zijn uitgebreide aanbod oplossingen voor de digitalisering op de trein en op het spoor. (Foto: Pilz GmbH & Co. KG / © iStock.com/querbeet)

Ostfildern, 3 mrt. 2020

Pilz op de beurs Rail Live, stand 69 - klaar voor de digitale toekomst!

Op het internationale spoorwegcongres met vakbeurs Rail Live (Madrid (Spanje), 31.03. – 02.04.2020) laat Pilz zien hoe in de industrie bewezen automatiseringsoplossingen kunnen worden gebruikt voor veilige besturingstaken op en aan het spoor. Op de begeleidende conferentie spreken Pilz-experts over het onderwerp "Van Industry 4.0 naar Rail 4.0".

Persbericht
De veilige configureerbare kleine besturing PNOZmulti 2 van Pilz voert nu niet alleen taken op het gebied van machineveiligheid (Safety), maar ook taken op het gebied van toegangscontrole (Industrial Security) uit. (Foto: Pilz GmbH & Co. KG)

Ostfildern, 25 feb. 2020

Configureerbare kleine besturing PNOZmulti 2 met nieuwe functies voor Safety en Industrial Security / Pilz op de Hannover Messe 2020 (hal 9, stand D 17) - safe en secure met systeem!

Bij het kiezen van de bedrijfsmodus en het beheer van toegangsrechten voert de configureerbare veilige kleine besturing PNOZmulti 2 nu meer taken op het gebied van Industrial Security en Safety (machineveiligheid) uit: als systeemoplossing maakt PNOZmulti 2 samen met de uitleeseenheid PITreader van het bedrijfsmoduskeuze- en toegangsautorisatiesysteem PITmode een uitgebreide toegangscontrole en een functioneel veilige bedrijfsmoduskeuze mogelijk. Hij is beschikbaar vanaf versie 10.12 van de bijbehorende softwaretool PNOZmulti Configurator.

Persbericht

Ostfildern, 12 feb. 2020

Pilz op de Hannover Messe 2020 (hal 9, stand D17) - "Industrial Transformation" safe & secure!

Onder het beursmotto "Be safe and secure with Pilz" toont Pilz op de Hannover Messe (20 – 24.04.2020) veilige automatiseringsoplossingen, met inbegrip van veilige aandrijftechniek voor de "Industrial Transformation", die rekening houden met zowel de machineveiligheid (Safety) als Industrial Security. Het belangrijkste onderwerp hier is uitgebreide toegangscontrole: het automatiseringsbedrijf presenteert toegangsconcepten voor de machine waarmee deze "safe & secure" kan worden beveiligd.

Persbericht
De seminarreeks

Ostfildern, 29 jan. 2020

De Pilz-evenementenreeks "Automation on Tour" start met het hoofdthema "Veilige implementatie van de CE-markering" - de Tour 2020! – "Safe Automation" met Pilz

In maart 2020 opent de seminarreeks "Safe Automation" de evenementenreeks "Automation on Tour" van Pilz. Deze maakt deel uit van de praktijkgerichte evenementenreeks van het automatiseringsbedrijf Pilz uit Ostfildern. De focus van de gratis, over heel Duitsland verspreide seminarreeks ligt op het onderwerp hardware- en software-engineering in het CE-markeringsproces tot aan de volledige validering en documentatie van de machineveiligheid.

Persbericht
Speciale onderscheiding voor een ondernemerspersoonlijkheid: Renate Pilz ontvangt het Duitse Kruis van Verdienste aan Lint van de Baden-Württembergse minister van Economische Zaken, Hoffmeister-Kraut. (Foto: Pilz GmbH & Co. KG)

Ostfildern, 24 jan. 2020

Duitse Kruis van Verdienste voor Renate Pilz uit Esslingen

Vanwege haar uitzonderlijke betrokkenheid op ondernemings- en sociaal terrein is aan Renate Pilz het Duitse Kruis van Verdienste op Lint verleend. Minister van Economische Zaken Hoffmeister-Kraut: “Een zeer bijzondere ondernemerspersoonlijkheid uit Baden-Württemberg - en een pionier op het gebied van innovatie en digitalisering”.

Persbericht
Vier weken na de cyberaanval op Pilz GmbH & Co. KG trekt de onderneming een voorlopige conclusie. (Foto: Pilz GmbH & Co. KG)

Ostfildern, 19 nov. 2019

Pilz trotseert ernstige cyberaanval en ziet het herstel als een kans - "Cybercriminaliteit is een ernstige bedreiging voor ons land"

Medio oktober is Pilz GmbH & Co. KG doelwit geworden van een ernstige cyberaanval. De server- en communicatiesystemen van het automatiseringsbedrijf uit Ostfildern werden wereldwijd getroffen. Na vier weken trekt het bedrijf een voorlopige conclusie: Pilz heeft de aanval doorstaan, de productie en de klantenservice zijn weer op gang gekomen. Al met al is het familiebedrijf gesterkt uit de aanval tevoorschijn gekomen. Het bedrijf wijst ook op de ernst van de dreiging.

Persbericht
Pilz biedt wereldwijd uitgebreide bijscholing op het gebied van machineveiligheid en automatisering aan. De trainingen zijn zodanig opgezet dat geïnteresseerden hun persoonlijke trainingstraject kunnen plannen. Foto: Pilz GmbH & Co. KG / shapecharge/E+/Getty Images

Ostfildern, 7 aug. 2019

Nieuw trainingsprogramma van Pilz - bijscholing met systeem

Pilz heeft een nieuw internationaal trainingsprogramma voor professionele bijscholing op het gebied van machineveiligheid en automatisering ontwikkeld. Dit trainingsprogramma voldoet aan specifieke eisen aan bijscholing in bedrijven. Het trainingsconcept begeleidt wereldwijd deelnemers aan trainingen - van de kennis van de basisbeginselen tot het TÜV-gecertificeerde niveau Expert.

Persbericht
Met het Pilz-systeempartnerprogramma worden opgaven oplossingen: systeempartners bieden als door Pilz gecertificeerde bedrijven complete oplossingen met Pilz-producten en -systemen.

Ostfildern, 2 jul. 2019

Wereldwijd netwerk van professionals voor de veilige automatisering - Pilz-systeempartnerprogramma – wereldwijd

Met een systeempartnerprogramma versterkt automatiseringsbedrijf Pilz de aanwezigheid van zijn producten en oplossingen wereldwijd: klanten kunnen voortaan ook via geselecteerde, gecertificeerde partners totaaloplossingen met veilige automatiseringstechniek van Pilz aanschaffen.

Persbericht
De productgroep Veilige sensoren PSEN van Pilz is uitgebreid met 's werelds eerste veilige radarsysteemoplossing.

Ostfildern, 23 mei 2019

's Werelds eerste veilige radarsysteemoplossing nieuw in het assortiment van Pilz - ook veilig in de meest ruige omgevingen!

Pilz biedt nu 's werelds eerste veilige totaaloplossing voor de bewaking van beschermde ruimtes op basis van radartechnologie aan. Ze bestaat uit het veilige radarsysteem "LBK System" van Inxpect S.p.A. en de configureerbare kleine besturing PNOZmulti 2. Met deze totaaloplossing kunnen beschermde ruimtes ook in de meest ruige omgevingen – bij extreme productieomstandigheden zoals bijvoorbeeld stof in de houtverwerkende industrie – of bij complexe installatiestructuren veilig en economisch worden bewaakt. Een hoge productiviteit van de machine of installatie ondanks de zeer ruige omgeving is een voordeel van de veilige radarsysteemoplossing.

Persbericht
Pilz is leverancier van oplossingen voor automatisering: op het gebied van servicerobotica ontwikkelt het bedrijf bijvoorbeeld software voor de besturing van robots.

Ostfildern, 23 mei 2019

Pilz 2018 met bescheiden omzetstijging en groeiend aantal medewerkers - “Groei onder moeilijke omstandigheden”

De Pilz-groep blijft ondanks de economische malaise op groeikoers: in het afgelopen boekjaar 2018 realiseerde het automatiseringsbedrijf een omzet van 345 miljoen euro (+2,1%). Het aantal medewerkers steeg voor het eerst tot meer dan 2.500.

Persbericht
Het veilige spanningsbewakingsrelais PNOZ s60 bewaakt de spanningsvrije toestand van machines en installaties volgens UL6420.

Ostfildern, 1 apr. 2019

Spanningsvrij onderhoud

Met het veilige spanningsbewakingsrelais PNOZ s60 biedt Pilz nu bewaking van de spanningsvrije toestand van machines en installaties volgens de norm UL6420. Daardoor is PNOZ s60 geschikt voor gebruik in toepassingen die een Safety Lockout System (SLS), dus het onderhoud van installaties in veilige, elektrisch energieloze toestand, vereisen.

Persbericht
Pilz biedt een servicepakket voor de conformiteitsbeoordeling voor machines op de Amerikaanse markt aan.

Ostfildern, 19 mrt. 2019

Machineveiligheid: Pilz breidt internationaal serviceaanbod uit - goede reis! VS-conformiteit voor machines

Pilz breidt zijn internationale serviceaanbod op het gebied van machineveiligheid uit: voortaan ondersteunt Pilz wereldwijd bedrijven die machines naar de VS willen exporteren of daar willen exploiteren bij de vereiste conformiteitsbeoordeling. Zo kunnen fabrikanten en exploitanten er zeker van zijn dat hun machines en installaties voldoen aan de Amerikaanse voorschriften ten aanzien van de machineveiligheid.

Persbericht
Het whitepaper

Ostfildern, 13 mrt. 2019

"Security" in één oogopslag: nieuw whitepaper van Pilz

Nieuwe strategieën voor de veiligheid van machines en installaties moeten rekening houden met zowel security (IT-veiligheid) als safety (machineveiligheid). In het whitepaper "Security" laat Pilz zien hoe dit kan lukken.

Persbericht
De veiligheidslaserscanner PSENscan van Pilz kan nu ook worden gebruikt voor de flexibele bewaking van verticale oppervlakken.

Ostfildern, 26 feb. 2019

Ook verticaal veilig te gebruiken!

De veiligheidslaserscanners PSENscan van Pilz zijn nu ook geschikt voor de gebiedsbeveiliging van verticale toepassingen, zoals bijvoorbeeld voor de toegangsbeveiliging. Bovendien kunnen met PSENscan toepassingen vanaf nu nog flexibeler worden gemaakt, hetgeen stilstandtijden minimaliseert en de rentabiliteit verhoogt.

Persbericht
Het modulair opgebouwde bedrijfsmoduskeuze- en toegangsautorisatiesysteem PITmode fusion verenigt safety en security in één systeem.

Ostfildern, 14 feb. 2019

Toegangsautorisatie plus bedrijfsmoduskeuze nu modulair - fusie van safety en security

Met PITmode fusion biedt Pilz nu een modulair opgebouwd bedrijfsmoduskeuze- en toegangsautorisatiesysteem. Het modulaire systeem overtuigt door meer flexibiliteit voor de functioneel veilige bedrijfsmoduskeuze en voor de regeling van de toegangsrechten op machines en installaties. Zo maakt PITmode fusion een efficiënt bedrijfsmoduskeuze- en toegangsautorisatiebeheer mogelijk, dat zowel safety- als security-voorschriften afdekt.

Persbericht
Met de nieuwe IO-Link-mastermodule PSS u2 ES 4 IOL kan het remote IO-systeem PSSuniversal 2 nu via de wereldwijd gestandaardiseerde IO-interface met sensoren en aandrijvingen communiceren.

Ostfildern, 14 feb. 2019

IO-Link-technologie voor PSSuniversal 2 - De link naar genetwerkte productie

Pilz biedt nu de nieuwe IO-Link-mastermodule PSS u2 ES 4 IOL voor communicatie van het remote I/O-systeem PSSuniversal 2 met sensoren en aandrijvingen. De IO-Link-technologie is wereldwijd conform met de norm IEC-61131-9. Ze maakt een geautomatiseerde parametrisering mogelijk, alsmede uitgebreidere diagnose van apparaten als bedoeld in Industrie 4.0.

Persbericht
Robuuste communicatie: twee nieuwe besturingskoppen met M12-interfaces breiden de railway-familie van het automatiseringssysteem PSS 4000-R van Pilz uit.

Ostfildern, 11 feb. 2019

M12-interfaces voor veilige signaaloverdracht

In het automatiseringssysteem PSS 4000-R voor spoorwegen stelt Pilz nu twee nieuwe besturingskoppen met M12-interface ter beschikking. Hierdoor is ook onder ongunstige omstandigheden een veilige signaaloverdracht op en naast het spoor gegarandeerd!

Persbericht
Onder het motto

Ostfildern, 5 feb. 2019

Pilz op de Hannover Messe 2019, hal 9, stand D17 - automatisering in de "spirit of safety"

Onder het motto "Wij automatiseren. Veilig." presenteert Pilz ook in 2019 op de Hannover Messe van 1 t/m 5 april innovatieve automatiseringsoplossingen voor alle branches. Bij het beursoptreden van de pionier van de veilige automatisering staan noviteiten op het gebied van bedienen en visualiseren, veilige sensoren, I/O-systemen alsmede services centraal. Ook van de partij: de laagste actuator ter wereld en een innovatief, want modulair opgebouwd, bedrijfsmoduskeuze- en toegangsautorisatiesysteem.

Persbericht
Met de bijscholing tot

Ostfildern, 15 jan. 2019

Nieuwe training tot "CECE – Certified Expert in CE Marking" - CE-markering op het hoogste niveau

Pilz breidt zijn internationale trainingsaanbod uit met een nieuwe TÜV-gecertificeerde training: de nieuwe bijscholing tot "CECE – Certified Expert in CE Marking" verschaft expertise over alle noodzakelijke stappen op weg naar de CE-markering.

Persbericht
De nieuwe generatie Pilz Motion Control-besturingssystemen PMCprimo C2 biedt dankzij een verbeterde performance hogere cyclusaantallen en zodoende meer productiekwaliteit.

Ostfildern, 18 dec. 2018

Pilz brengt nieuwe generatie Pilz Motion Control-besturingssystemen PMCprimo C2 op de markt - meer power!

De nieuwe generatie Pilz Motion Control-besturingssystemen PMCprimo C2 biedt dankzij een verbeterde performance hogere cyclusaantallen en zodoende meer productiekwaliteit. Naast een groot aantal interfaces en een sensoringang zorgen ook digitale in-/uitgangen en een USB-poort voor het importeren en exporteren van gegevens voor een hoge flexibiliteit.

Persbericht
Voor de configureerbare veilige kleine besturing PNOZmulti van Pilz is vanaf versie 10.9 een toepassingssimulatie beschikbaar. Gebruikers kunnen het geconfigureerde gebruikersprogramma al vóór de inbedrijfstelling testen en daardoor tijd en kosten bij het ontwerpen besparen.

Ostfildern, 26 nov. 2018

Configureerbare veilige kleine besturing PNOZmulti van Pilz nu met toepassingssimulatie - configuratie nu ook offline simuleren!

Vanaf versie 10.9 van de softwaretool PNOZmulti Configurator kunnen PNOZmulti-projecten van de configureerbare veilige kleine besturingen helemaal zonder het gebruik van hardware ook offline worden gesimuleerd. Daarmee stelt Pilz een comfortabel hulpmiddel ter beschikking om fouten vroegtijdig te herkennen, te analyseren en te verhelpen.

Persbericht
Praktisch leren en beter begrijpen: met Pilz Education Systems biedt Pilz een modulair opleidingssysteem op het gebied van veilige automatiseringstechniek aan.

Ostfildern, 31 okt. 2018

Modulaire opleidingssystemen Pilz Education Systems PES - veilig automatiseren: leren hoe het werkt

Met Pilz Education Systems (PES) brengt Pilz een modulair opleidingssysteem op de markt. Hiermee kunnen onderwijs- en trainingsinstituten hun praktische opleiding op het gebied van veilige automatiseringstechniek verbeteren.

Persbericht
De lichtschermen PSENopt II zijn niet alleen verkrijgbaar voor vinger- en handbescherming, maar vanaf nu ook als lichaamsbeschermingsvarianten. Met een schokbestendigheid van 50 g zijn PSENopt II zeer robuust en bestand tegen schokken, trillingen en botsingen.

Ostfildern, 30 okt. 2018

De nieuwe variant lichtschermen PSENopt II met lichaamsbescherming - van top tot teen volledig beveiligd

Pilz maakt het portfolio met lichtschermen compleet: De lichtschermen PSENopt II zijn niet alleen verkrijgbaar voor vinger- en handbescherming, maar vanaf nu ook als lichaamsbeschermingsvarianten. Dankzij de hoge robuustheid, snelle diagnose en omvangrijk toebehoor zijn de toegangen tot gevarenzones economisch beveiligd.

Persbericht
Onderscheiding voor het levenswerk: In het kader van de 10e machinebouw-top in Berlijn ontving Renate Pilz de Prijs voor de Duitse Machinebouw. (Foto: Anna McMaster)

Ostfildern, 24 okt. 2018

De “Prijs van de Duitse Machinebouw” gaat naar Renate Pilz - het levenswerk van deze ondernemer wordt onderscheiden

Ondernemer Renate Pilz ontvangt voor haar levenswerk de “Prijs van de Duitse Machinebouw” 2018. De onderscheiding werd dinsdag 16 oktober ter gelegenheid van de 10e machinebouw-top in Berlijn aan haar uitgereikt. Volgens de vakjury verdient de consequent op waarden georiënteerde ondernemerscultuur van Pilz GmbH & Co. KG een bijzondere vermelding. Renate Pilz is de eerste vrouw die deze prijs ontvangt.

Persbericht
Bij het beursoptreden van Pilz op de SPS IPC Drives 2018 staan de veilige sensoren centraal.

Ostfildern, 9 okt. 2018

SPS IPC Drives 2018: Pilz maakt veilige sensoren beleefbaar - automatiseren met alle zintuigen

Op de SPS IPC Drives van dit jaar in Neurenberg (27 t/m 29 november 2018) staan bij Pilz de veilige sensoren centraal: het automatiseringsbedrijf laat componenten en totaaloplossingen voor de meest uiteenlopende sensortoepassingen in actie zien. In Neurenberg worden de nieuwe lichtschermen PSENopt II voor lichaamsbescherming voor het eerst gepresenteerd. Innovaties in de aandrijftechniek Pilz Motion Control (PMC) en de nieuwe training tot "CECE – Certified Expert in CE Marking" komen ook aan bod bij het beursoptreden.

Persbericht
De nieuwe energieopslagsystemen PMCenergy SD besparen in combinatie met de servoversterkers PMCprotego D en PMCtendo DD5 energie! Daarbij wordt de aanwezige remenergie opgenomen, gebufferd en weer beschikbaar gesteld– zonder terugwerkingen op het net.

Ostfildern, 2 okt. 2018

Nieuwe energieopslagsysteem PMCenergy SD gebruikt remenergie - wie remt, bespaart!

Pilz breidt het aanbod in energie-efficiënte aandrijftechniek uit: De nieuwe energieopslagsystemen PMCenergy SD besparen in combinatie met de servoversterkers PMCprotego D en PMCtendo DD5 tot 60% energie. Daarbij wordt de energie die bij een remactie ontstaat opgenomen, gebufferd en hergebruikt – zonder terugwerkingen op het net.

Persbericht
De rvs-variant van de contactloze, magnetische veiligheidsschakelaar PSENmag maakt de veilige hek- en positiebewaking onder zware omstandigheden mogelijk.

Ostfildern, 6 aug. 2018

Ondanks vuil en hoge temperaturen! - Magnetische veiligheidsschakelaar PSENmag van Pilz nu ook verkrijgbaar als rvs-variant

De rvs-variant van de magnetische veiligheidsschakelaar PSENmag bewaakt hekken en posities in zware industriële omgevingen betrouwbaar tot 120 °C en overtuigt door zijn lange levensduur.

Persbericht

Ostfildern, 1 aug. 2018

Klaar voor het digitale spoorwegtijdperk - InnoTrans 2018: Pilz presenteert uitgebreide Industrie 4.0-oplossingen voor het spoor

Op de InnoTrans 2018 van 18 t/m 21 september 2018 presenteert het automatiseringsbedrijf Pilz zijn uitgebreide aanbod oplossingen voor de digitalisering op de trein en op het spoor. Behalve besturingsoplossingen met het automatiseringssysteem PSS 4000-R biedt Pilz totaaloplossingen tot en met de kant-en-klaar bedrade schakelkast. In het kader van de InnoTrans Convention geeft Pilz op 21 september in het forum "Innovatiepaden 4.0 – VDB-toekomstwerkplaats" stof tot nadenken over het thema "Industrie 4.0 - spoor 4.0: kansen voor de middenstand".

Persbericht
De analoge ingangsmodule PNOZ m EF 4AI breidt de productfamilie van de configureerbare, veilige kleine besturingen PNOZmulti 2 van Pilz uit en biedt een snellere verwerking en een geoptimaliseerde diagnose.

Ostfildern, 12 jul. 2018

Nieuwe analoge ingangsmodule voor configureerbare, veilige kleine besturing PNOZmulti 2 van Pilz optimaliseert processen - temperatuur, niveau & co. veilig geregistreerd

De nieuwe analoge ingangsmodule PNOZ m EF 4AI breidt de productfamilie van de configureerbare, veilige kleine besturingen PNOZmulti 2 uit. Met deze module kunnen willekeurige processen veilig tot PL e of SIL CL 3 worden geregistreerd en bewaakt. Een bijzonder voordeel hierbij is het zelfstandige moduleprogramma (mIQ), waarmee waarden verfijnd kunnen worden ingesteld. Dit zorgt voor een snellere verwerking direct in de module. Processen kunnen niet alleen veiliger, maar ook preciezer worden bewaakt.

Persbericht
Mens-robot-samenwerking in de montage van asaandrijvingen in de fabriek van de BMW Group in Dingolfing, Duitsland: op het gebied van de veiligheid werkt de BMW Group met Pilz samen. Foto: BMW Group

Ostfildern, 18 jun. 2018

CE-markering voor geautomatiseerde assistentiesystemen van de BMW Group: Pilz beveiligt MRS-toepassingen in de auto-industrie.

Op het gebied van de veiligheid in de samenwerking met assistentierobots werkt de BMW Group met Pilz samen: het automatiseringsbedrijf voert zowel de conformiteitsbeoordeling uit, als de definitieve CE-markering. Hiermee garandeert Pilz de veilige mens-robot-samenwerking (MRS) op de verschillende productielocaties van de BMW Group.

Persbericht
De nieuwe tweepolige halfgeleideruitgangsmodule PNOZ m EF 8DI2DOT van de configureerbare veilige kleine besturingen PNOZmulti 2 zorgt voor de veiligheid van een complete pers.

Ostfildern, 29 mei 2018

Meer efficiëntie en grotere veiligheid op persen! - Pilz breidt de configureerbare veilige kleine besturingen PNOZmulti 2 uit met tweepolige halfgeleideruitgangsmodulen PNOZ m EF 8DI2DOT

De nieuwe tweepolige halfgeleideruitgangsmodule PNOZ m EF 8DI2DOT van de configureerbare veilige kleine besturingen PNOZmulti 2 van Pilz garandeert een veilige bewaking van mechanische persen. Hiermee kunnen persveiligheidskleppen en ook andere actuatoren die tweepolig geschakeld moeten worden, eenvoudig en veilig worden aangestuurd. Zo kan de werking van mechanische persen niet alleen veiliger, maar ook veel productiever worden gemanaged.

Persbericht
De vijfde druk van het veiligheidscompendium, dat oriëntatie op het gebied van functionele veiligheid biedt, is nu verschenen.

Ostfildern, 28 mei 2018

Pilz biedt oriëntatie voor de machineveiligheid

Valideren van robotapplicaties volgens ISO/TS 15066, veilig programmeren volgens EN ISO 13849 of risicobeoordeling en -analyse volgens IEC 62061. Wie zich met functionele bezighoudt, raakt gemakkelijk verstrikt in normen en richtlijnen. Met het veiligheidscompendium geeft Pilz constructeurs, fabrikanten en exploitanten een betrouwbare oriëntatie voor de belangrijkste richtlijnen op het gebied van machineveiligheid. De vijfde druk van het standaardwerk is verschenen.

Persbericht
De sectie Motion Control bij Pilz – PMC – is uitgebreid met de bedienterminal PMI 6 primo met PLC-, Motion- en CNC-functionaliteit.

Ostfildern, 15 mei 2018

Pilz breidt productfamilie in sectie Motion Control uit met nieuwe bedienterminal PMI 6 primo met besturings-, motion- en CNC-functie - aandrijvingen "primo" besturen en visualiseren!

Nieuw in het oplossingspakket Pilz Motion Control (PMC) zijn de bedienterminals PMI 6 primo, die beschikken over PLC-, Motion- en CNC-functionaliteit. Ze regelen binnen een installatie niet alleen de automatisering inclusief bewegingsmanagement, maar ook de visualisering resp. projectplanning. Deze uitrusting maakt voor gebruikers een waar nodig flexibeler gebruik mogelijk.

Persbericht
Op de Automatica van dit jaar presenteert het automatiseringsbedrijf Pilz ook voor het eerst zijn modules voor service-robotica.

Ostfildern, 14 mei 2018

Automatica 2018: Première voor service-roboticamodules van Pilz - service-robotica goes industry

Op de Automatica 2018 van 19 tot 22 juni toont het automatiseringsbedrijf Pilz zijn systeemoplossingen voor de sector service-robotica: De nieuwe service-roboticamodules van het bedrijf beleven in München hun première. Tot de verdere beursonderwerpen behoren het uitgebreide serviceaanbod van Pilz en het aanbod van veilige sensorsystemen voor robotcellen en voor de mens-robot-collaboratie (MRC). Bovendien krijgen bezoekers een inkijkje in de R&D-activiteiten van het automatiseringsbedrijf.

Persbericht
Pilz SecurityBridge wordt in een bedrijfsnetwerk gebruikt en voorkomt de ongeoorloofde toegang tot besturingen.

Ostfildern, 20 apr. 2018

Pilz SecurityBridge beschermt besturingen tegen manipulatie en ongeautoriseerde toegang - met SecurityBridge aan de veilige kant

Als mensen, machines en industriële processen intelligent aan elkaar worden gekoppeld, zijn deze netwerken ook kwetsbaarder. Pilz SecurityBridge beschermt de configureerbare, veilige kleine besturingen PNOZmulti en het automatiseringssysteem PSS 4000 tegen netwerkgebaseerde aanvallen en ongeautoriseerde toegang. Machines en installaties zijn dus niet alleen safe, maar ook secure. Dit garandeert de veiligheid van de medewerkers en verhoogt de beschikbaarheid van machines.

Persbericht
Het automatiseringsbedrijf Pilz wil verder groeien met een compleet aanbod voor de veilige robotica: in 2018 brengt het modulen voor de servicerobotica op de markt, waaronder ook een zelf ontwikkelde robotarm.

Ostfildern, 12 apr. 2018

Pilz groeit verder qua omzet en aantal medewerkers – nieuw in het aanbod: modulen voor servicerobotica - "Dankbaar voor succesvol 2017"

De bedrijfsgroep van Pilz GmbH & Co. KG groeit verder: in het afgelopen boekjaar 2017 steeg de omzet van het automatiseringsbedrijf naar 338 miljoen euro en het aantal medewerkers naar ruim 2.300. De vraag op de Aziatische markt is enorm gestegen. In 2018 wil het familiebedrijf verder groeien en daarbij kiest het ook voor een nieuw, modulair aanbod voor de servicerobotica.

Persbericht
Met de Pilz-serviceroboticamodulen biedt Pilz een bouwpakket voor servicerobottoepassingen in een industriële omgeving aan.

Ostfildern, 12 apr. 2018

Pilz breidt aanbod uit met modulen voor servicerobotica in een industriële omgeving - Pilz-serviceroboticamodulen – open voor servicetaken in de industrie

Het automatiseringsbedrijf Pilz breidt zijn aanbod uit met de nieuwe productgroep Servicerobotica: de Pilz-serviceroboticamodulen omvatten in het begin de manipulator, de besturingsmodule en de bedieningsmodule. Belangrijke kenmerken zijn openheid, bijvoorbeeld dankzij het softwareframework ROS, gebruiksvriendelijke bediening en snelle inbedrijfstelling volgens het plug & play-principe. Zo kunnen gebruikers hun eigen servicerobottoepassing samenstellen.

Persbericht
De familie van de heksystemen PSENmlock voor veilige vergrendeling en veilige sluiting bevat nu ook een variant voor de serieschakeling.

Ostfildern, 9 apr. 2018

Nieuwe producten en varianten voor het modulaire heksysteem van Pilz – heksensor PSENmlock met serieschakeling, knoppenunit PITgatebox en noodontgrendeling - deur voor deur systematisch beveiligen!

Het modulaire heksysteem van Pilz biedt individuele hekoplossingen die optimaal zijn afgestemd op de eisen van de meest uiteenlopende toepassingen. Gebruikers profiteren van een economische serieschakeling, een snelle diagnose, extra bedieningselementen en knoppen en van een optionele noodontgrendeling. Verschillende componenten kunnen passend bij de toepassing worden gecombineerd. Zo krijgen gebruikers een individuele, optimaal op de desbetreffende toepassing afgestemde hekoplossing. De heksensoren PSENmlock met serieschakeling en de knoppenunit PITgatebox zijn nieuw in het heksysteem.

Persbericht
Modulair naar de fabriek van de toekomst: Pilz presenteert op de Hannover Messe innovatieve automatiseringsoplossingen voor de hekvergrendeling, waaronder veilige heksystemen en sensoren

Ostfildern, 6 mrt. 2018

Pilz op de Hannover Messe 2018, hal 9, stand D17 - Modulair naar de fabriek van de toekomst

Onder het motto "Wij automatiseren. Veilig." presenteert Pilz op de Hannover Messe van 23 tot 27 april 2018 innovatieve automatiseringsoplossingen voor de fabriek van de toekomst. Bij de beurspresentatie van dit jaar staat het thema "modulair heksysteem" centraal. In dit verband presenteert Pilz zijn nieuwe variant van het Industrie-4.0-compatibele heksysteem PSENmlock. Bovendien presenteert de automatiseringsexpert nieuwe producten op het gebied van de besturings- en aandrijftechniek Ook ligt de focus bij de beurspresentatie van Pilz op een veilige samenwerking tussen mens en robot.

Persbericht
CMSE is de internationale kwalificatie voor machineveiligheid. Met een hercertificering kunnen de CMSE's hun kennis verbreden.

Ostfildern, 2 feb. 2018

Hercertificeringen voor kwalificatie CMSE® – Certified Machinery Safety Expert - Kennis opfrissen, experts blijven

Met de kwalificatie voor CMSE® – Certified Machinery Safety Expert hebben Pilz en TÜV Nord vanaf 2013 een internationale norm gesteld voor kwalificaties op het gebied van machineveiligheid. Met een hercertificering kunnen de CMSE's hun kennis verbreden, up-to-date blijven over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van machineveiligheid en behouden ze hun certificering.

Persbericht
Het remote I/O-systeem PSSuniversal 2 is uitgebreid met een kopmodule met EtherNET/IP-interface. Hierdoor past het open systeem zich optimaal aan uw al bestaande systeemomgevingen aan.

Ostfildern, 21 dec. 2017

Nieuwe kopmodule voor EtherNet/IP: Pilz breidt remote I/O-systeem PSSuniversal 2 uit - voor meer openheid in de periferie

Pilz breidt zijn remote I/O-systeem PSSuniversal 2 uit met een kopmodule met EtherNet/IP-interface. Hierdoor biedt PSSuniversal 2 de noodzakelijke openheid voor de vlekkeloze communicatie in verschillende besturingsomgevingen op basis van Ethernet.

Persbericht
Het op camera's gebaseerde beveiligingssysteem PSENvip 2 is verkrijgbaar in een nieuwe variant voor speciale persen: PSENvip Long Range is met een bewakingsgebied van maar liefst 18 meter ideaal voor afkantpersen.

Ostfildern, 4 dec. 2017

PSENvip Long Range – veiligheid over de volledige lengte!

Voor het op camera's gebaseerde beveiligingssysteem PSENvip 2 voor afkantpersen van Pilz is nu een Long Range-variant verkrijgbaar: PSENvip Long Range is de eerste beveiligingsinrichting met een beveiligingszone van maar liefst 18 meter. Hierdoor is het robuuste beveiligingssysteem ook uitermate geschikt voor de bewaking van speciale persen zoals tandempersen. Daarbij voldoet het op camera's gebaseerde beveiligingssysteem aan alle gangbare veiligheidsnormen en aan EN 12622, zodat PSENvip 2 bij een eenvoudig gebruik maximale productiviteit garandeert.

Persbericht
PSS67 PLC van Pilz is de eerste veilige PLC-besturing met beschermingsgraad IP67. Ze is daardoor vooral geschikt voor automatiseringstaken in verdeelde installaties.

Ostfildern, 23 nov. 2017

PSS67 PLC: 's werelds eerste PLC-besturing voor veiligheid en automatisering met beschermingsgraad IP67 - automatiseren buiten de schakelkast

Het automatiseringsbedrijf Pilz brengt met PSS67 PLC de eerste veilige PLC-besturing met beschermingsgraad IP67 op de markt. PSS67 PLC kan buiten de schakelkast, direct op de machine worden gemonteerd. Gebruikers besparen zo ruimte, verminderen hun bedradingskosten en krijgen meer flexibiliteit bij de realisatie van decentrale besturingsarchitecturen.

Persbericht
Voor de Motion Monitoring-modulen PNOZ m EF 1MM en 2MM van de configureerbare, veilige kleine besturingen PNOZmulti 2 zijn twee nieuwe veiligheidsfuncties voor de bewaking van aandrijvingen beschikbaar.

Ostfildern, 13 nov. 2017

Configureerbare, veilige kleine besturingen PNOZmulti 2 met nieuwe Motion Monitoring-bewakingsfuncties - Grand SLA-M en SAR-M voor aandrijvingen

Voor de Motion Monitoring-modulen PNOZ m EF 1MM en 2MM van de configureerbare, veilige kleine besturingen PNOZmulti 2 zijn vanaf nu twee nieuwe veiligheidsfuncties voor de bewaking van aandrijvingen beschikbaar: SLA-M (Safely Limited Acceleration) voor de veilig beperkte versnelling en SAR-M (Safe Acceleration Range) voor het veilige snelheidsbereik. De nieuwe Motion Monitoring-functies zijn beschikbaar vanaf softwareversie 10.6 van de PNOZmulti Configurator. Ze zorgen voor meer veiligheid en productiviteit van machines en installaties.

Persbericht
De configureerbare kleine besturingen PNOZmulti 2 beschikken nu over de uitbreidingsmodule PNOZ m EF SafetyNET voor de veilige datacommunicatie via SafetyNET p.

Ostfildern, 2 nov. 2017

Configureerbare veilige kleine besturingen PNOZmulti 2 nu met communicatie via SafetyNET p - veilig verbonden in het systeem

De configureerbare kleine besturingen PNOZmulti 2 van Pilz kunnen vanaf nu via het veilige realtime-Ethernet SafetyNET p worden gekoppeld. Maar liefst 16 basismodulen kunnen via de uitbreidingsmodulen PNOZ m EF SafetyNET worden gekoppeld. Hierdoor is een veilige verbinding en gegevensoverdracht tussen de kleine besturingen mogelijk. De netwerkconfiguratie wordt met de softwaretool PNOZmulti Network Editor uitgevoerd. Zo zijn projecten eenvoudig configureerbaar. Bovendien kunnen via Multi-Link-modulen ook PNOZmulti- en PNOZmulti Mini-systemen in het netwerk worden opgenomen.

Persbericht
Naast de nieuwe producten presenteert Pilz op de SPS IPC Drives 2017 met zijn Smart Factory-model Industrie 4.0 om aan te raken.

Ostfildern, 6 okt. 2017

Pilz presenteert wereldprimeurs op de SPS IPC Drives 2017 - automatisering: veiligheid voor alle dimensies

Op de SPS IPC Drives 2017 in Neurenberg (28 - 30 november) laat Pilz zien hoe mens en machine dankzij dynamische veiligheidsoplossingen nog nauwer en dus productiever alsmede ergonomischer kunnen samenwerken. Tot de wereldprimeurs behoren de besturing PSS67 PLC (de eerste veilige PLC-besturing met beschermingsgraad IP67) en de veiligheidsschakelmat PSENmat met plaatsdetectie.

Persbericht
Pilz biedt ondersteuning van de risicobeoordeling tot en met de veiligheidsvalidering om te garanderen dat machines aan de eisen van de Braziliaanse NR-12 voldoen.

Ostfildern, 7 sep. 2017

Pilz biedt ondersteuning bij internationale conformiteitsbeoordeling: de zekere weg naar machines voor Brazilië die voldoen aan NR-12 - machineveiligheid: paspoort voor Rio

Pilz breidt zijn serviceaanbod voor internationale conformiteitsbeoordelingen uit: het automatiseringsbedrijf ondersteunt zijn klanten nu ook op weg naar een machine die voldoet aan NR-12 en biedt daarmee machinebouwers en gebruikers wereldwijd toegang tot de Braziliaanse markt. Want: wie als fabrikant machines aan Brazilië verkoopt, moet deze in overeenstemming met de Braziliaanse reguleringsnorm (Norma Regulamentadora) NR-12 leveren. Exploitanten van machines in Brazilië op hun beurt zijn volgens NR-12 verplicht om veiligheidsmaatregelen voor hun werknemers te treffen.

Persbericht
Goed uitgerust voor de toetreding tot de arbeidsmarkt: de nieuwe leerlingen en duale studenten bij Pilz ontvingen op hun eerste dag niet alleen belangrijke informatie, maar ook hun persoonlijke gereedschapskist van de docenten.

Ostfildern, 4 sep. 2017

Nieuw opleidingsjaar bij Pilz in Ostfildern: een derde vrouwelijke leerlingen en meer duale studies - gericht competenties bevorderen

Bij het automatiseringsbedrijf Pilz in Ostfildern is op 4 september het nieuwe opleidingsjaar begonnen. In totaal zetten zes leerlingen en zes studenten van de Duale Hochschule Baden-Württemberg (DHBW) de eerste stap op weg naar hun toekomstige carrière, waaronder één leerlinge en drie studentes. Ook zal het bedrijf vanaf 2018 meer duale studies en een nieuwe leerlingplaats naast de al aangeboden leerlingplaatsen in het opleidingsprogramma hebben.

Persbericht
Christian Erles is de nieuwe Vice President Sales International bij automatiseringsbedrijf Pilz.

Ostfildern, 22 aug. 2017

Christian Erles nieuwe Vice President Sales International bij Pilz - gereorganiseerde verkoopafdeling met nieuwe leider

Mondialer en internationaler: automatiseringsbedrijf Pilz uit Ostfildern heeft de reorganisatie van zijn internationale verkoopafdeling voltooid. Als nieuwe Vice President Sales International is Christian Erles aan de top verantwoordelijk voor de internationale verkoopactiviteiten.

Persbericht
Kleine besturingen PNOZmulti kunnen nu rechtstreeks met de visualiseringssoftware PASvisu worden verbonden. Hierdoor is de volledige functionaliteit van de software inclusief diagnosemogelijkheid beschikbaar.

Ostfildern, 10 jul. 2017

Nieuwe versie van de webgebaseerde visualiseringsoplossing PASvisu - optimale combinatie van besturing en visualisering

Pilz breidt zijn webgebaseerde visualiseringsoplossing PASvisu uit met het alarmbeheer en een OPC UA-interface voor de verbinding met kleine besturingen. Voor gebruikers van de configureerbare kleine besturingen PNOZmulti maakt PASvisu nu bovendien een rechtstreekse verbinding mogelijk. Daarmee is in de visualisering de volledige functionaliteit van de besturingssoftware inclusief diagnosemogelijkheid beschikbaar.

Persbericht
"Pilz Award 2016" beloning voor prestaties van leveranciers: sinds 2006 eert Pilz GmbH & Co. KG jaarlijks zijn vijf beste leveranciers.

Ostfildern, 6 jun. 2017

"Pilz Award 2016" voor de beste leveranciers - Thomas Pilz: "Waarden zijn het fundament van goede zakelijke relaties"

Het automatiseringsbedrijf Pilz uit Ostfildern bij Stuttgart heeft zijn vijf beste leveranciers onderscheiden met de "Pilz Award 2016". De onderscheiding werd tijdens een feestelijke bijeenkomst uitgereikt door Thomas Pilz, beherend vennoot van Pilz. Met de "Pilz Award" beloont het familiebedrijf een uitstekend kwaliteitsniveau, een hoge leveringsbetrouwbaarheid en een samenwerking op basis van partnerschap.

Persbericht
Het nieuwe kracht- en drukmeetsysteem PROBms van Pilz dient om de overeenstemming van de veiligheidseisen met de geldende normen bij MRC aan te tonen, hier conform ISO/TS 15066.

Ostfildern, 10 apr. 2017

Nieuw kracht- en drukmeetsysteem PROBms waarborgt normconforme veiligheid van de mens-robot-collaboratie (MRC) - veilig huren voor MRC!

Met het nieuwe kracht- en drukmeetsysteem PROBms op huurbasis biedt Pilz per direct een compleet pakket voor de validatie van mens-robot-collaboratie (MRC) conform ISO/TS 15066. Zo kunnen met PROBms de door de ISO/TS voorgeschreven grenswaarden voor kracht resp. druk van de robotbeweging nu exact worden gemeten en zodoende worden gevalideerd. Gebruikerssoftware en een producttraining completeren dit volledige pakket. Het wereldwijde huurconcept zorgt ervoor dat gebruikers altijd een actueel meetsysteem gebruiken. PROBms zorgt zo voor meer productiviteit en veiligheid van MRC-toepassingen.

Persbericht
"Wij geven de verandering vorm": de veilige robotica is een van de markten van de toekomst van het automatiseringsbedrijf Pilz

Ostfildern, 29 mrt. 2017

Pilz behaalt voor het eerst een omzet van meer dan 300 miljoen euro en investeert bij de hoofdvestiging in onderzoek en ontwikkeling - "Wij geven de verandering vorm"

De bedrijfsgroep van Pilz GmbH & Co. KG is in het afgelopen boekjaar verder gegroeid: bij het automatiseringsbedrijf uit Ostfildern bij Stuttgart steeg de omzet naar 306 miljoen euro en het aantal medewerkers naar ongeveer 2.200 in nu 40 dochterondernemingen. Pilz investeert momenteel bij de hoofdvestiging in Ostfildern ongeveer zeven miljoen euro in de uitbreiding van de afdeling Onderzoek en Ontwikkeling. Eind 2017 zal Renate Pilz, voorzitter van de directie, zich uit de bedrijfsactiviteiten terugtrekken en de leiding van het familiebedrijf volledig aan dochter Susanne Kunschert en zoon Thomas Pilz overdragen.

Persbericht
De nieuwe veiligheidslaserscanner PSENscan van Pilz zorgt voor de veilige bewaking van maar liefst drie gescheiden zones. Dit verhoogt de productiviteit van laserondersteunde toepassingen aanzienlijk.

Ostfildern, 29 mrt. 2017

Veiligheidslaserscanner PSENscan van Pilz breidt automatiseringsportfolio uit - in serie productiever in 2D

De nieuwe veiligheidslaserscanner PSENscan van Pilz zorgt voor de veilige bewaking van maar liefst drie gescheiden zones tegelijk en verhoogt zo de productiviteit van installaties aanzienlijk. Er kunnen maar liefst vier veiligheidslaserscanners volgens het master-slave-principe in serie worden geschakeld, waardoor er veel minder bekabelings- en instelwerk is. Dankzij het vrij configureren van de waarschuwings- en beveiligingsvelden alsmede de aanpassing aan bestaande bouwkundige omstandigheden kan PSENscan eenvoudig in de meest uiteenlopende toepassingen worden geïntegreerd.

Persbericht
Het toerentalbewakingsrelais PNOZ s30 uit de productgroep Veiligheidsrelais PNOZsigma van Pilz beschikt vanaf versie 3.0 over een nieuwe analoge uitgang die een comfortabele diagnose mogelijk maakt.

Ostfildern, 20 mrt. 2017

Toerentalbewakingsrelais PNOZ s30 van Pilz met nieuwe analoge uitgang - Veilige turns heel easy

Het toerentalbewakingsrelais PNOZ s30 uit de productgroep Veiligheidsrelais PNOZsigma beschikt vanaf versie 3.0 over een configureerbare analoge uitgang die de diagnose comfortabeler maakt. PNOZ s30 van Pilz bewaakt stilstand, toerental, toerentalbereik, draairichting en asbreuk veilig tot en met de hoogste veiligheidscategorie PL e/SIL CL 3.

Persbericht
Onder het motto "Wij automatiseren. Veilig." presenteert Pilz op de Hannover Messe van 24 t/m 28 april 2017 branche-oplossingen, nieuwe producten en services voor complete automatiseringsoplossingen.

Ostfildern, 16 mrt. 2017

Pilz op de COMPONENTS SPECIAL TRADE FAIR BY INTERPACK 2017 in Düsseldorf, hal 18, stand B16 - Slim en veilig verpakken!

Op de beurs "Components Special Trade Fair by Interpack" van dit jaar stelt het automatiseringsbedrijf Pilz flexibele en economische oplossingen voor verpakkingsmachines centraal bij het beursoptreden. Het hoofdthema zijn oplossingen met betrekking tot de Smart Factory. Nieuw en ook van de partij in Düsseldorf: de elektrisch activeerbare noodstopknop PITestop active, die vooral ook in de verpakkingsindustrie helemaal in de zin van Industrie 4.0 voor veiligheid en productiviteit zorgt.

Persbericht
Opmaat tot samenwerking bij het thema Industrie 4.0. De Australische ambassadrice in Duitsland, Lynette Wood (midden), en de Australische consul-generaal Richard Leather (links) spraken met Susanne Kunschert (rechts) over de weg naar de industrie van de toekomst

Ostfildern, 15 mrt. 2017

Australisch ambassadrice in Duitsland op bezoek bij Pilz in Ostfildern - focus op kansen van de automatisering

Op 14 maart 2017 lieten de Australische ambassadrice in Duitsland, Lynette Wood, en de Australische consul-generaal Richard Leather zich bij het automatiseringsbedrijf Pilz in Ostfildern informeren over de oplossingen van dit middenstandsbedrijf voor de fabriek van de toekomst. In de gesprekken ging het bovendien over het belang van waarden voor het slagen van Industrie 4.0.

Persbericht
Onder het motto "Wij automatiseren. Veilig." presenteert Pilz op de Hannover Messe van 24 t/m 28 april 2017 branche-oplossingen, nieuwe producten en services voor complete automatiseringsoplossingen

Ostfildern, 7 mrt. 2017

Pilz op de Hannover Messe 2017, hal 9, stand D17 - Slimmer automatiseren!

Onder het motto "Wij automatiseren. Veilig." presenteert Pilz op de Hannover Messe van 24 t/m 28 april 2017 branche-oplossingen, nieuwe producten en services voor complete automatiseringsoplossingen. Op het beursoptreden van dit jaar staan innovaties op het gebied van mens-robot-samenwerking (MRS) en sensoren alsmede de Smart Factory centraal.

Persbericht
Met PITestop active biedt Pilz een nieuwe serie noodstopknoppen aan die elektrisch geactiveerd kunnen worden. Ze geven door middel van verlichting aan of ze actief zijn of niet. Foto: Pilz GmbH & Co. KG

Ostfildern, 23 feb. 2017

Pilz presenteert nieuwe serie noodstopknoppen PITestop active - Slim schakelen - Energie besparen

Met PITestop active biedt Pilz een nieuwe serie noodstopknoppen aan die elektrisch geactiveerd kunnen worden. Ze geven door middel van verlichting aan of ze actief zijn of niet. Zo zorgen ze voor meer flexibiliteit en modularisering geheel in de zin van Industrie 4.0. Gebruikers profiteren bovendien van besparingen bij energiekosten: nu hoeft namelijk niet meer de complete installatie onder stroom te worden gehouden om de noodstopfunctie in stand te kunnen houden.

Persbericht
De software PASloto van Pilz documenteert Lockout-Tagout-procedures – de veiligheidsrelevante blokkering en vergrendeling van technische installaties. (Foto: Pilz GmbH & Co. KG)

Ostfildern, 20 feb. 2017

PASloto: gevaarlijke energie veilig beheersen

Met PASloto biedt het automatiseringsbedrijf Pilz nu software voor het documenteren van Lockout-Tagout-procedures (LoTo) aan. Zo kunnen activiteitenbeschrijvingen voor de omgang met gevaarlijke energiebronnen eenvoudig worden opgesteld en gedocumenteerd. In aanvulling hierop draagt Pilz in de bijbehorende training de benodigde kennis over de LoTo-procedure en over de optimale omgang met de software over.

Persbericht
Hoofdkantoor

Pilz GmbH & Co. KG
Felix-Wankel-Straße 2
73760 Ostfildern

Telefoon: +49 711 3409-0
E-mail: pilz.gmbh@pilz.de

Bedrijfs- en vakpers

Telefoon: +49 711 3409 - 158
E-mail: m.kurth@pilz.de

Amerika

 • Verenigde Staten (gratis telefoonnummer): +1 877-PILZUSA (745-9872)
 • Mexico: +52 55 5572 1300
 • Canada: +1 888-315-PILZ (315-7459)
 • Brazilië: + 55 11 96405-8165

Europa

 • Spanje: +34 938497433
 • Zwitserland: +41 62 88979 32
 • Rusland: +7 495 6654993
 • Finland: +358 10 3224030 / +45 74436332
 • Duitsland: +49 711 3409 444
 • Verenigd Koninkrijk: +44 1536 462203
 • Nederland: +31 347 320477
 • Denemarken: +45 74436332
 • België: +32 9 321 75 70
 • Ierland: +353 21 4804983
 • Italië: +39 0362 1826711
 • Oostenrijk: +43 1 7986263-444
 • Frankrijk (gratis telefoonnummer): +33 3 88104000
 • Turkije: +90 216 5775552
 • Zweden: +46 300 13990 / +45 74436332

Azië en Oceanië

 • Nieuw-Zeeland: +64 9 6345350
 • Australië: +61 3 9560 0621
 • Taiwan: +886 2 25700068
 • China: +86 400-088-3566
 • Japan: +81 45 471 2281
 • Zuid-Korea: +82 31 778 3390