Wereldwijde site | nederlands

Persberichten

Categorie
Speciale onderscheiding voor een ondernemerspersoonlijkheid: Renate Pilz ontvangt het Duitse Kruis van Verdienste aan Lint van de Baden-Württembergse minister van Economische Zaken, Hoffmeister-Kraut. (Foto: Pilz GmbH & Co. KG)

Ostfildern, 24 jan. 2020

Duitse Kruis van Verdienste voor Renate Pilz uit Esslingen

Vanwege haar uitzonderlijke betrokkenheid op ondernemings- en sociaal terrein is aan Renate Pilz het Duitse Kruis van Verdienste op Lint verleend. Minister van Economische Zaken Hoffmeister-Kraut: “Een zeer bijzondere ondernemerspersoonlijkheid uit Baden-Württemberg - en een pionier op het gebied van innovatie en digitalisering”.

Persbericht
Pilz biedt wereldwijd uitgebreide bijscholing op het gebied van machineveiligheid en automatisering aan. De trainingen zijn zodanig opgezet dat geïnteresseerden hun persoonlijke trainingstraject kunnen plannen. Foto: Pilz GmbH & Co. KG / shapecharge/E+/Getty Images

Ostfildern, 7 aug. 2019

Nieuw trainingsprogramma van Pilz - bijscholing met systeem

Pilz heeft een nieuw internationaal trainingsprogramma voor professionele bijscholing op het gebied van machineveiligheid en automatisering ontwikkeld. Dit trainingsprogramma voldoet aan specifieke eisen aan bijscholing in bedrijven. Het trainingsconcept begeleidt wereldwijd deelnemers aan trainingen - van de kennis van de basisbeginselen tot het TÜV-gecertificeerde niveau Expert.

Persbericht
Met het Pilz-systeempartnerprogramma worden opgaven oplossingen: systeempartners bieden als door Pilz gecertificeerde bedrijven complete oplossingen met Pilz-producten en -systemen.

Ostfildern, 2 jul. 2019

Wereldwijd netwerk van professionals voor de veilige automatisering - Pilz-systeempartnerprogramma – wereldwijd

Met een systeempartnerprogramma versterkt automatiseringsbedrijf Pilz de aanwezigheid van zijn producten en oplossingen wereldwijd: klanten kunnen voortaan ook via geselecteerde, gecertificeerde partners totaaloplossingen met veilige automatiseringstechniek van Pilz aanschaffen.

Persbericht
Pilz is leverancier van oplossingen voor automatisering: op het gebied van servicerobotica ontwikkelt het bedrijf bijvoorbeeld software voor de besturing van robots.

Ostfildern, 23 mei 2019

Pilz 2018 met bescheiden omzetstijging en groeiend aantal medewerkers - “Groei onder moeilijke omstandigheden”

De Pilz-groep blijft ondanks de economische malaise op groeikoers: in het afgelopen boekjaar 2018 realiseerde het automatiseringsbedrijf een omzet van 345 miljoen euro (+2,1%). Het aantal medewerkers steeg voor het eerst tot meer dan 2.500.

Persbericht
De productgroep Veilige sensoren PSEN van Pilz is uitgebreid met 's werelds eerste veilige radarsysteemoplossing.

Ostfildern, 23 mei 2019

's Werelds eerste veilige radarsysteemoplossing nieuw in het assortiment van Pilz - ook veilig in de meest ruige omgevingen!

Pilz biedt nu 's werelds eerste veilige totaaloplossing voor de bewaking van beschermde ruimtes op basis van radartechnologie aan. Ze bestaat uit het veilige radarsysteem "LBK System" van Inxpect S.p.A. en de configureerbare kleine besturing PNOZmulti 2. Met deze totaaloplossing kunnen beschermde ruimtes ook in de meest ruige omgevingen – bij extreme productieomstandigheden zoals bijvoorbeeld stof in de houtverwerkende industrie – of bij complexe installatiestructuren veilig en economisch worden bewaakt. Een hoge productiviteit van de machine of installatie ondanks de zeer ruige omgeving is een voordeel van de veilige radarsysteemoplossing.

Persbericht
Het veilige spanningsbewakingsrelais PNOZ s60 bewaakt de spanningsvrije toestand van machines en installaties volgens UL6420.

Ostfildern, 1 apr. 2019

Spanningsvrij onderhoud

Met het veilige spanningsbewakingsrelais PNOZ s60 biedt Pilz nu bewaking van de spanningsvrije toestand van machines en installaties volgens de norm UL6420. Daardoor is PNOZ s60 geschikt voor gebruik in toepassingen die een Safety Lockout System (SLS), dus het onderhoud van installaties in veilige, elektrisch energieloze toestand, vereisen.

Persbericht
Pilz biedt een servicepakket voor de conformiteitsbeoordeling voor machines op de Amerikaanse markt aan.

Ostfildern, 19 mrt. 2019

Machineveiligheid: Pilz breidt internationaal serviceaanbod uit - goede reis! VS-conformiteit voor machines

Pilz breidt zijn internationale serviceaanbod op het gebied van machineveiligheid uit: voortaan ondersteunt Pilz wereldwijd bedrijven die machines naar de VS willen exporteren of daar willen exploiteren bij de vereiste conformiteitsbeoordeling. Zo kunnen fabrikanten en exploitanten er zeker van zijn dat hun machines en installaties voldoen aan de Amerikaanse voorschriften ten aanzien van de machineveiligheid.

Persbericht
Het whitepaper

Ostfildern, 13 mrt. 2019

"Security" in één oogopslag: nieuw whitepaper van Pilz

Nieuwe strategieën voor de veiligheid van machines en installaties moeten rekening houden met zowel security (IT-veiligheid) als safety (machineveiligheid). In het whitepaper "Security" laat Pilz zien hoe dit kan lukken.

Persbericht
De veiligheidslaserscanner PSENscan van Pilz kan nu ook worden gebruikt voor de flexibele bewaking van verticale oppervlakken.

Ostfildern, 26 feb. 2019

Ook verticaal veilig te gebruiken!

De veiligheidslaserscanners PSENscan van Pilz zijn nu ook geschikt voor de gebiedsbeveiliging van verticale toepassingen, zoals bijvoorbeeld voor de toegangsbeveiliging. Bovendien kunnen met PSENscan toepassingen vanaf nu nog flexibeler worden gemaakt, hetgeen stilstandtijden minimaliseert en de rentabiliteit verhoogt.

Persbericht
Het modulair opgebouwde bedrijfsmoduskeuze- en toegangsautorisatiesysteem PITmode fusion verenigt safety en security in één systeem.

Ostfildern, 14 feb. 2019

Toegangsautorisatie plus bedrijfsmoduskeuze nu modulair - fusie van safety en security

Met PITmode fusion biedt Pilz nu een modulair opgebouwd bedrijfsmoduskeuze- en toegangsautorisatiesysteem. Het modulaire systeem overtuigt door meer flexibiliteit voor de functioneel veilige bedrijfsmoduskeuze en voor de regeling van de toegangsrechten op machines en installaties. Zo maakt PITmode fusion een efficiënt bedrijfsmoduskeuze- en toegangsautorisatiebeheer mogelijk, dat zowel safety- als security-voorschriften afdekt.

Persbericht
Met de nieuwe IO-Link-mastermodule PSS u2 ES 4 IOL kan het remote IO-systeem PSSuniversal 2 nu via de wereldwijd gestandaardiseerde IO-interface met sensoren en aandrijvingen communiceren.

Ostfildern, 14 feb. 2019

IO-Link-technologie voor PSSuniversal 2 - De link naar genetwerkte productie

Pilz biedt nu de nieuwe IO-Link-mastermodule PSS u2 ES 4 IOL voor communicatie van het remote I/O-systeem PSSuniversal 2 met sensoren en aandrijvingen. De IO-Link-technologie is wereldwijd conform met de norm IEC-61131-9. Ze maakt een geautomatiseerde parametrisering mogelijk, alsmede uitgebreidere diagnose van apparaten als bedoeld in Industrie 4.0.

Persbericht
Robuuste communicatie: twee nieuwe besturingskoppen met M12-interfaces breiden de railway-familie van het automatiseringssysteem PSS 4000-R van Pilz uit.

Ostfildern, 11 feb. 2019

M12-interfaces voor veilige signaaloverdracht

In het automatiseringssysteem PSS 4000-R voor spoorwegen stelt Pilz nu twee nieuwe besturingskoppen met M12-interface ter beschikking. Hierdoor is ook onder ongunstige omstandigheden een veilige signaaloverdracht op en naast het spoor gegarandeerd!

Persbericht
Onder het motto

Ostfildern, 5 feb. 2019

Pilz op de Hannover Messe 2019, hal 9, stand D17 - automatisering in de "spirit of safety"

Onder het motto "Wij automatiseren. Veilig." presenteert Pilz ook in 2019 op de Hannover Messe van 1 t/m 5 april innovatieve automatiseringsoplossingen voor alle branches. Bij het beursoptreden van de pionier van de veilige automatisering staan noviteiten op het gebied van bedienen en visualiseren, veilige sensoren, I/O-systemen alsmede services centraal. Ook van de partij: de laagste actuator ter wereld en een innovatief, want modulair opgebouwd, bedrijfsmoduskeuze- en toegangsautorisatiesysteem.

Persbericht
Met de bijscholing tot

Ostfildern, 15 jan. 2019

Nieuwe training tot "CECE – Certified Expert in CE Marking" - CE-markering op het hoogste niveau

Pilz breidt zijn internationale trainingsaanbod uit met een nieuwe TÜV-gecertificeerde training: de nieuwe bijscholing tot "CECE – Certified Expert in CE Marking" verschaft expertise over alle noodzakelijke stappen op weg naar de CE-markering.

Persbericht
De nieuwe generatie Pilz Motion Control-besturingssystemen PMCprimo C2 biedt dankzij een verbeterde performance hogere cyclusaantallen en zodoende meer productiekwaliteit.

Ostfildern, 18 dec. 2018

Pilz brengt nieuwe generatie Pilz Motion Control-besturingssystemen PMCprimo C2 op de markt - meer power!

De nieuwe generatie Pilz Motion Control-besturingssystemen PMCprimo C2 biedt dankzij een verbeterde performance hogere cyclusaantallen en zodoende meer productiekwaliteit. Naast een groot aantal interfaces en een sensoringang zorgen ook digitale in-/uitgangen en een USB-poort voor het importeren en exporteren van gegevens voor een hoge flexibiliteit.

Persbericht
Voor de configureerbare veilige kleine besturing PNOZmulti van Pilz is vanaf versie 10.9 een toepassingssimulatie beschikbaar. Gebruikers kunnen het geconfigureerde gebruikersprogramma al vóór de inbedrijfstelling testen en daardoor tijd en kosten bij het ontwerpen besparen.

Ostfildern, 26 nov. 2018

Configureerbare veilige kleine besturing PNOZmulti van Pilz nu met toepassingssimulatie - configuratie nu ook offline simuleren!

Vanaf versie 10.9 van de softwaretool PNOZmulti Configurator kunnen PNOZmulti-projecten van de configureerbare veilige kleine besturingen helemaal zonder het gebruik van hardware ook offline worden gesimuleerd. Daarmee stelt Pilz een comfortabel hulpmiddel ter beschikking om fouten vroegtijdig te herkennen, te analyseren en te verhelpen.

Persbericht
Praktisch leren en beter begrijpen: met Pilz Education Systems biedt Pilz een modulair opleidingssysteem op het gebied van veilige automatiseringstechniek aan.

Ostfildern, 31 okt. 2018

Modulaire opleidingssystemen Pilz Education Systems PES - veilig automatiseren: leren hoe het werkt

Met Pilz Education Systems (PES) brengt Pilz een modulair opleidingssysteem op de markt. Hiermee kunnen onderwijs- en trainingsinstituten hun praktische opleiding op het gebied van veilige automatiseringstechniek verbeteren.

Persbericht
De lichtschermen PSENopt II zijn niet alleen verkrijgbaar voor vinger- en handbescherming, maar vanaf nu ook als lichaamsbeschermingsvarianten. Met een schokbestendigheid van 50 g zijn PSENopt II zeer robuust en bestand tegen schokken, trillingen en botsingen.

Ostfildern, 30 okt. 2018

De nieuwe variant lichtschermen PSENopt II met lichaamsbescherming - van top tot teen volledig beveiligd

Pilz maakt het portfolio met lichtschermen compleet: De lichtschermen PSENopt II zijn niet alleen verkrijgbaar voor vinger- en handbescherming, maar vanaf nu ook als lichaamsbeschermingsvarianten. Dankzij de hoge robuustheid, snelle diagnose en omvangrijk toebehoor zijn de toegangen tot gevarenzones economisch beveiligd.

Persbericht
Onderscheiding voor het levenswerk: In het kader van de 10e machinebouw-top in Berlijn ontving Renate Pilz de Prijs voor de Duitse Machinebouw. (Foto: Anna McMaster)

Ostfildern, 24 okt. 2018

De “Prijs van de Duitse Machinebouw” gaat naar Renate Pilz - het levenswerk van deze ondernemer wordt onderscheiden

Ondernemer Renate Pilz ontvangt voor haar levenswerk de “Prijs van de Duitse Machinebouw” 2018. De onderscheiding werd dinsdag 16 oktober ter gelegenheid van de 10e machinebouw-top in Berlijn aan haar uitgereikt. Volgens de vakjury verdient de consequent op waarden georiënteerde ondernemerscultuur van Pilz GmbH & Co. KG een bijzondere vermelding. Renate Pilz is de eerste vrouw die deze prijs ontvangt.

Persbericht
Bij het beursoptreden van Pilz op de SPS IPC Drives 2018 staan de veilige sensoren centraal.

Ostfildern, 9 okt. 2018

SPS IPC Drives 2018: Pilz maakt veilige sensoren beleefbaar - automatiseren met alle zintuigen

Op de SPS IPC Drives van dit jaar in Neurenberg (27 t/m 29 november 2018) staan bij Pilz de veilige sensoren centraal: het automatiseringsbedrijf laat componenten en totaaloplossingen voor de meest uiteenlopende sensortoepassingen in actie zien. In Neurenberg worden de nieuwe lichtschermen PSENopt II voor lichaamsbescherming voor het eerst gepresenteerd. Innovaties in de aandrijftechniek Pilz Motion Control (PMC) en de nieuwe training tot "CECE – Certified Expert in CE Marking" komen ook aan bod bij het beursoptreden.

Persbericht
De nieuwe energieopslagsystemen PMCenergy SD besparen in combinatie met de servoversterkers PMCprotego D en PMCtendo DD5 energie! Daarbij wordt de aanwezige remenergie opgenomen, gebufferd en weer beschikbaar gesteld– zonder terugwerkingen op het net.

Ostfildern, 2 okt. 2018

Nieuwe energieopslagsysteem PMCenergy SD gebruikt remenergie - wie remt, bespaart!

Pilz breidt het aanbod in energie-efficiënte aandrijftechniek uit: De nieuwe energieopslagsystemen PMCenergy SD besparen in combinatie met de servoversterkers PMCprotego D en PMCtendo DD5 tot 60% energie. Daarbij wordt de energie die bij een remactie ontstaat opgenomen, gebufferd en hergebruikt – zonder terugwerkingen op het net.

Persbericht
De rvs-variant van de contactloze, magnetische veiligheidsschakelaar PSENmag maakt de veilige hek- en positiebewaking onder zware omstandigheden mogelijk.

Ostfildern, 6 aug. 2018

Ondanks vuil en hoge temperaturen! - Magnetische veiligheidsschakelaar PSENmag van Pilz nu ook verkrijgbaar als rvs-variant

De rvs-variant van de magnetische veiligheidsschakelaar PSENmag bewaakt hekken en posities in zware industriële omgevingen betrouwbaar tot 120 °C en overtuigt door zijn lange levensduur.

Persbericht

Ostfildern, 1 aug. 2018

Klaar voor het digitale spoorwegtijdperk - InnoTrans 2018: Pilz presenteert uitgebreide Industrie 4.0-oplossingen voor het spoor

Op de InnoTrans 2018 van 18 t/m 21 september 2018 presenteert het automatiseringsbedrijf Pilz zijn uitgebreide aanbod oplossingen voor de digitalisering op de trein en op het spoor. Behalve besturingsoplossingen met het automatiseringssysteem PSS 4000-R biedt Pilz totaaloplossingen tot en met de kant-en-klaar bedrade schakelkast. In het kader van de InnoTrans Convention geeft Pilz op 21 september in het forum "Innovatiepaden 4.0 – VDB-toekomstwerkplaats" stof tot nadenken over het thema "Industrie 4.0 - spoor 4.0: kansen voor de middenstand".

Persbericht
De analoge ingangsmodule PNOZ m EF 4AI breidt de productfamilie van de configureerbare, veilige kleine besturingen PNOZmulti 2 van Pilz uit en biedt een snellere verwerking en een geoptimaliseerde diagnose.

Ostfildern, 12 jul. 2018

Nieuwe analoge ingangsmodule voor configureerbare, veilige kleine besturing PNOZmulti 2 van Pilz optimaliseert processen - temperatuur, niveau & co. veilig geregistreerd

De nieuwe analoge ingangsmodule PNOZ m EF 4AI breidt de productfamilie van de configureerbare, veilige kleine besturingen PNOZmulti 2 uit. Met deze module kunnen willekeurige processen veilig tot PL e of SIL CL 3 worden geregistreerd en bewaakt. Een bijzonder voordeel hierbij is het zelfstandige moduleprogramma (mIQ), waarmee waarden verfijnd kunnen worden ingesteld. Dit zorgt voor een snellere verwerking direct in de module. Processen kunnen niet alleen veiliger, maar ook preciezer worden bewaakt.

Persbericht
Mens-robot-samenwerking in de montage van asaandrijvingen in de fabriek van de BMW Group in Dingolfing, Duitsland: op het gebied van de veiligheid werkt de BMW Group met Pilz samen. Foto: BMW Group

Ostfildern, 18 jun. 2018

CE-markering voor geautomatiseerde assistentiesystemen van de BMW Group: Pilz beveiligt MRS-toepassingen in de auto-industrie.

Op het gebied van de veiligheid in de samenwerking met assistentierobots werkt de BMW Group met Pilz samen: het automatiseringsbedrijf voert zowel de conformiteitsbeoordeling uit, als de definitieve CE-markering. Hiermee garandeert Pilz de veilige mens-robot-samenwerking (MRS) op de verschillende productielocaties van de BMW Group.

Persbericht
De nieuwe tweepolige halfgeleideruitgangsmodule PNOZ m EF 8DI2DOT van de configureerbare veilige kleine besturingen PNOZmulti 2 zorgt voor de veiligheid van een complete pers.

Ostfildern, 29 mei 2018

Meer efficiëntie en grotere veiligheid op persen! - Pilz breidt de configureerbare veilige kleine besturingen PNOZmulti 2 uit met tweepolige halfgeleideruitgangsmodulen PNOZ m EF 8DI2DOT

De nieuwe tweepolige halfgeleideruitgangsmodule PNOZ m EF 8DI2DOT van de configureerbare veilige kleine besturingen PNOZmulti 2 van Pilz garandeert een veilige bewaking van mechanische persen. Hiermee kunnen persveiligheidskleppen en ook andere actuatoren die tweepolig geschakeld moeten worden, eenvoudig en veilig worden aangestuurd. Zo kan de werking van mechanische persen niet alleen veiliger, maar ook veel productiever worden gemanaged.

Persbericht
De vijfde druk van het veiligheidscompendium, dat oriëntatie op het gebied van functionele veiligheid biedt, is nu verschenen.

Ostfildern, 28 mei 2018

Pilz biedt oriëntatie voor de machineveiligheid

Valideren van robotapplicaties volgens ISO/TS 15066, veilig programmeren volgens EN ISO 13849 of risicobeoordeling en -analyse volgens IEC 62061. Wie zich met functionele bezighoudt, raakt gemakkelijk verstrikt in normen en richtlijnen. Met het veiligheidscompendium geeft Pilz constructeurs, fabrikanten en exploitanten een betrouwbare oriëntatie voor de belangrijkste richtlijnen op het gebied van machineveiligheid. De vijfde druk van het standaardwerk is verschenen.

Persbericht
De sectie Motion Control bij Pilz – PMC – is uitgebreid met de bedienterminal PMI 6 primo met PLC-, Motion- en CNC-functionaliteit.

Ostfildern, 15 mei 2018

Pilz breidt productfamilie in sectie Motion Control uit met nieuwe bedienterminal PMI 6 primo met besturings-, motion- en CNC-functie - aandrijvingen "primo" besturen en visualiseren!

Nieuw in het oplossingspakket Pilz Motion Control (PMC) zijn de bedienterminals PMI 6 primo, die beschikken over PLC-, Motion- en CNC-functionaliteit. Ze regelen binnen een installatie niet alleen de automatisering inclusief bewegingsmanagement, maar ook de visualisering resp. projectplanning. Deze uitrusting maakt voor gebruikers een waar nodig flexibeler gebruik mogelijk.

Persbericht
Op de Automatica van dit jaar presenteert het automatiseringsbedrijf Pilz ook voor het eerst zijn modules voor service-robotica.

Ostfildern, 14 mei 2018

Automatica 2018: Première voor service-roboticamodules van Pilz - service-robotica goes industry

Op de Automatica 2018 van 19 tot 22 juni toont het automatiseringsbedrijf Pilz zijn systeemoplossingen voor de sector service-robotica: De nieuwe service-roboticamodules van het bedrijf beleven in München hun première. Tot de verdere beursonderwerpen behoren het uitgebreide serviceaanbod van Pilz en het aanbod van veilige sensorsystemen voor robotcellen en voor de mens-robot-collaboratie (MRC). Bovendien krijgen bezoekers een inkijkje in de R&D-activiteiten van het automatiseringsbedrijf.

Persbericht
Pilz SecurityBridge wordt in een bedrijfsnetwerk gebruikt en voorkomt de ongeoorloofde toegang tot besturingen.

Ostfildern, 20 apr. 2018

Pilz SecurityBridge beschermt besturingen tegen manipulatie en ongeautoriseerde toegang - met SecurityBridge aan de veilige kant

Als mensen, machines en industriële processen intelligent aan elkaar worden gekoppeld, zijn deze netwerken ook kwetsbaarder. Pilz SecurityBridge beschermt de configureerbare, veilige kleine besturingen PNOZmulti en het automatiseringssysteem PSS 4000 tegen netwerkgebaseerde aanvallen en ongeautoriseerde toegang. Machines en installaties zijn dus niet alleen safe, maar ook secure. Dit garandeert de veiligheid van de medewerkers en verhoogt de beschikbaarheid van machines.

Persbericht
Het automatiseringsbedrijf Pilz wil verder groeien met een compleet aanbod voor de veilige robotica: in 2018 brengt het modulen voor de servicerobotica op de markt, waaronder ook een zelf ontwikkelde robotarm.

Ostfildern, 12 apr. 2018

Pilz groeit verder qua omzet en aantal medewerkers – nieuw in het aanbod: modulen voor servicerobotica - "Dankbaar voor succesvol 2017"

De bedrijfsgroep van Pilz GmbH & Co. KG groeit verder: in het afgelopen boekjaar 2017 steeg de omzet van het automatiseringsbedrijf naar 338 miljoen euro en het aantal medewerkers naar ruim 2.300. De vraag op de Aziatische markt is enorm gestegen. In 2018 wil het familiebedrijf verder groeien en daarbij kiest het ook voor een nieuw, modulair aanbod voor de servicerobotica.

Persbericht
Met de Pilz-serviceroboticamodulen biedt Pilz een bouwpakket voor servicerobottoepassingen in een industriële omgeving aan.

Ostfildern, 12 apr. 2018

Pilz breidt aanbod uit met modulen voor servicerobotica in een industriële omgeving - Pilz-serviceroboticamodulen – open voor servicetaken in de industrie

Het automatiseringsbedrijf Pilz breidt zijn aanbod uit met de nieuwe productgroep Servicerobotica: de Pilz-serviceroboticamodulen omvatten in het begin de manipulator, de besturingsmodule en de bedieningsmodule. Belangrijke kenmerken zijn openheid, bijvoorbeeld dankzij het softwareframework ROS, gebruiksvriendelijke bediening en snelle inbedrijfstelling volgens het plug & play-principe. Zo kunnen gebruikers hun eigen servicerobottoepassing samenstellen.

Persbericht
De familie van de heksystemen PSENmlock voor veilige vergrendeling en veilige sluiting bevat nu ook een variant voor de serieschakeling.

Ostfildern, 9 apr. 2018

Nieuwe producten en varianten voor het modulaire heksysteem van Pilz – heksensor PSENmlock met serieschakeling, knoppenunit PITgatebox en noodontgrendeling - deur voor deur systematisch beveiligen!

Het modulaire heksysteem van Pilz biedt individuele hekoplossingen die optimaal zijn afgestemd op de eisen van de meest uiteenlopende toepassingen. Gebruikers profiteren van een economische serieschakeling, een snelle diagnose, extra bedieningselementen en knoppen en van een optionele noodontgrendeling. Verschillende componenten kunnen passend bij de toepassing worden gecombineerd. Zo krijgen gebruikers een individuele, optimaal op de desbetreffende toepassing afgestemde hekoplossing. De heksensoren PSENmlock met serieschakeling en de knoppenunit PITgatebox zijn nieuw in het heksysteem.

Persbericht
Modulair naar de fabriek van de toekomst: Pilz presenteert op de Hannover Messe innovatieve automatiseringsoplossingen voor de hekvergrendeling, waaronder veilige heksystemen en sensoren

Ostfildern, 6 mrt. 2018

Pilz op de Hannover Messe 2018, hal 9, stand D17 - Modulair naar de fabriek van de toekomst

Onder het motto "Wij automatiseren. Veilig." presenteert Pilz op de Hannover Messe van 23 tot 27 april 2018 innovatieve automatiseringsoplossingen voor de fabriek van de toekomst. Bij de beurspresentatie van dit jaar staat het thema "modulair heksysteem" centraal. In dit verband presenteert Pilz zijn nieuwe variant van het Industrie-4.0-compatibele heksysteem PSENmlock. Bovendien presenteert de automatiseringsexpert nieuwe producten op het gebied van de besturings- en aandrijftechniek Ook ligt de focus bij de beurspresentatie van Pilz op een veilige samenwerking tussen mens en robot.

Persbericht
CMSE is de internationale kwalificatie voor machineveiligheid. Met een hercertificering kunnen de CMSE's hun kennis verbreden.

Ostfildern, 2 feb. 2018

Hercertificeringen voor kwalificatie CMSE® – Certified Machinery Safety Expert - Kennis opfrissen, experts blijven

Met de kwalificatie voor CMSE® – Certified Machinery Safety Expert hebben Pilz en TÜV Nord vanaf 2013 een internationale norm gesteld voor kwalificaties op het gebied van machineveiligheid. Met een hercertificering kunnen de CMSE's hun kennis verbreden, up-to-date blijven over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van machineveiligheid en behouden ze hun certificering.

Persbericht
Het remote I/O-systeem PSSuniversal 2 is uitgebreid met een kopmodule met EtherNET/IP-interface. Hierdoor past het open systeem zich optimaal aan uw al bestaande systeemomgevingen aan.

Ostfildern, 21 dec. 2017

Nieuwe kopmodule voor EtherNet/IP: Pilz breidt remote I/O-systeem PSSuniversal 2 uit - voor meer openheid in de periferie

Pilz breidt zijn remote I/O-systeem PSSuniversal 2 uit met een kopmodule met EtherNet/IP-interface. Hierdoor biedt PSSuniversal 2 de noodzakelijke openheid voor de vlekkeloze communicatie in verschillende besturingsomgevingen op basis van Ethernet.

Persbericht
Het op camera's gebaseerde beveiligingssysteem PSENvip 2 is verkrijgbaar in een nieuwe variant voor speciale persen: PSENvip Long Range is met een bewakingsgebied van maar liefst 18 meter ideaal voor afkantpersen.

Ostfildern, 4 dec. 2017

PSENvip Long Range – veiligheid over de volledige lengte!

Voor het op camera's gebaseerde beveiligingssysteem PSENvip 2 voor afkantpersen van Pilz is nu een Long Range-variant verkrijgbaar: PSENvip Long Range is de eerste beveiligingsinrichting met een beveiligingszone van maar liefst 18 meter. Hierdoor is het robuuste beveiligingssysteem ook uitermate geschikt voor de bewaking van speciale persen zoals tandempersen. Daarbij voldoet het op camera's gebaseerde beveiligingssysteem aan alle gangbare veiligheidsnormen en aan EN 12622, zodat PSENvip 2 bij een eenvoudig gebruik maximale productiviteit garandeert.

Persbericht
PSS67 PLC van Pilz is de eerste veilige PLC-besturing met beschermingsgraad IP67. Ze is daardoor vooral geschikt voor automatiseringstaken in verdeelde installaties.

Ostfildern, 23 nov. 2017

PSS67 PLC: 's werelds eerste PLC-besturing voor veiligheid en automatisering met beschermingsgraad IP67 - automatiseren buiten de schakelkast

Het automatiseringsbedrijf Pilz brengt met PSS67 PLC de eerste veilige PLC-besturing met beschermingsgraad IP67 op de markt. PSS67 PLC kan buiten de schakelkast, direct op de machine worden gemonteerd. Gebruikers besparen zo ruimte, verminderen hun bedradingskosten en krijgen meer flexibiliteit bij de realisatie van decentrale besturingsarchitecturen.

Persbericht
Voor de Motion Monitoring-modulen PNOZ m EF 1MM en 2MM van de configureerbare, veilige kleine besturingen PNOZmulti 2 zijn twee nieuwe veiligheidsfuncties voor de bewaking van aandrijvingen beschikbaar.

Ostfildern, 13 nov. 2017

Configureerbare, veilige kleine besturingen PNOZmulti 2 met nieuwe Motion Monitoring-bewakingsfuncties - Grand SLA-M en SAR-M voor aandrijvingen

Voor de Motion Monitoring-modulen PNOZ m EF 1MM en 2MM van de configureerbare, veilige kleine besturingen PNOZmulti 2 zijn vanaf nu twee nieuwe veiligheidsfuncties voor de bewaking van aandrijvingen beschikbaar: SLA-M (Safely Limited Acceleration) voor de veilig beperkte versnelling en SAR-M (Safe Acceleration Range) voor het veilige snelheidsbereik. De nieuwe Motion Monitoring-functies zijn beschikbaar vanaf softwareversie 10.6 van de PNOZmulti Configurator. Ze zorgen voor meer veiligheid en productiviteit van machines en installaties.

Persbericht
De configureerbare kleine besturingen PNOZmulti 2 beschikken nu over de uitbreidingsmodule PNOZ m EF SafetyNET voor de veilige datacommunicatie via SafetyNET p.

Ostfildern, 2 nov. 2017

Configureerbare veilige kleine besturingen PNOZmulti 2 nu met communicatie via SafetyNET p - veilig verbonden in het systeem

De configureerbare kleine besturingen PNOZmulti 2 van Pilz kunnen vanaf nu via het veilige realtime-Ethernet SafetyNET p worden gekoppeld. Maar liefst 16 basismodulen kunnen via de uitbreidingsmodulen PNOZ m EF SafetyNET worden gekoppeld. Hierdoor is een veilige verbinding en gegevensoverdracht tussen de kleine besturingen mogelijk. De netwerkconfiguratie wordt met de softwaretool PNOZmulti Network Editor uitgevoerd. Zo zijn projecten eenvoudig configureerbaar. Bovendien kunnen via Multi-Link-modulen ook PNOZmulti- en PNOZmulti Mini-systemen in het netwerk worden opgenomen.

Persbericht
De veiligheidsschakelmat PSENmat van Pilz combineert veilige ruimtebewaking en machinebediening.

Ostfildern, 27 okt. 2017

Veiligheidsschakelmat PSENmat van Pilz combineert veilige ruimtebewaking met machinebediening - "virtueel" schakelen en besturen

Met PSENmat presenteert het automatiseringsbedrijf Pilz nu een zelf ontwikkelde veiligheidsschakelmat: een wereldprimeur hierbij is de geïntegreerde plaatsdetectie, die een bedieningsfunctie – vergelijkbaar met een virtuele schakelaar – aan de bediener ter beschikking stelt. Daarmee verenigt PSENmat de veilige ruimtebewaking en de bediening van machines en installaties in één sensor. Dit maakt compleet nieuwe machinebedieningsconcepten mogelijk.

Persbericht
Naast de nieuwe producten presenteert Pilz op de SPS IPC Drives 2017 met zijn Smart Factory-model Industrie 4.0 om aan te raken.

Ostfildern, 6 okt. 2017

Pilz presenteert wereldprimeurs op de SPS IPC Drives 2017 - automatisering: veiligheid voor alle dimensies

Op de SPS IPC Drives 2017 in Neurenberg (28 - 30 november) laat Pilz zien hoe mens en machine dankzij dynamische veiligheidsoplossingen nog nauwer en dus productiever alsmede ergonomischer kunnen samenwerken. Tot de wereldprimeurs behoren de besturing PSS67 PLC (de eerste veilige PLC-besturing met beschermingsgraad IP67) en de veiligheidsschakelmat PSENmat met plaatsdetectie.

Persbericht
Pilz biedt ondersteuning van de risicobeoordeling tot en met de veiligheidsvalidering om te garanderen dat machines aan de eisen van de Braziliaanse NR-12 voldoen.

Ostfildern, 7 sep. 2017

Pilz biedt ondersteuning bij internationale conformiteitsbeoordeling: de zekere weg naar machines voor Brazilië die voldoen aan NR-12 - machineveiligheid: paspoort voor Rio

Pilz breidt zijn serviceaanbod voor internationale conformiteitsbeoordelingen uit: het automatiseringsbedrijf ondersteunt zijn klanten nu ook op weg naar een machine die voldoet aan NR-12 en biedt daarmee machinebouwers en gebruikers wereldwijd toegang tot de Braziliaanse markt. Want: wie als fabrikant machines aan Brazilië verkoopt, moet deze in overeenstemming met de Braziliaanse reguleringsnorm (Norma Regulamentadora) NR-12 leveren. Exploitanten van machines in Brazilië op hun beurt zijn volgens NR-12 verplicht om veiligheidsmaatregelen voor hun werknemers te treffen.

Persbericht
Goed uitgerust voor de toetreding tot de arbeidsmarkt: de nieuwe leerlingen en duale studenten bij Pilz ontvingen op hun eerste dag niet alleen belangrijke informatie, maar ook hun persoonlijke gereedschapskist van de docenten.

Ostfildern, 4 sep. 2017

Nieuw opleidingsjaar bij Pilz in Ostfildern: een derde vrouwelijke leerlingen en meer duale studies - gericht competenties bevorderen

Bij het automatiseringsbedrijf Pilz in Ostfildern is op 4 september het nieuwe opleidingsjaar begonnen. In totaal zetten zes leerlingen en zes studenten van de Duale Hochschule Baden-Württemberg (DHBW) de eerste stap op weg naar hun toekomstige carrière, waaronder één leerlinge en drie studentes. Ook zal het bedrijf vanaf 2018 meer duale studies en een nieuwe leerlingplaats naast de al aangeboden leerlingplaatsen in het opleidingsprogramma hebben.

Persbericht
Christian Erles is de nieuwe Vice President Sales International bij automatiseringsbedrijf Pilz.

Ostfildern, 22 aug. 2017

Christian Erles nieuwe Vice President Sales International bij Pilz - gereorganiseerde verkoopafdeling met nieuwe leider

Mondialer en internationaler: automatiseringsbedrijf Pilz uit Ostfildern heeft de reorganisatie van zijn internationale verkoopafdeling voltooid. Als nieuwe Vice President Sales International is Christian Erles aan de top verantwoordelijk voor de internationale verkoopactiviteiten.

Persbericht
Kleine besturingen PNOZmulti kunnen nu rechtstreeks met de visualiseringssoftware PASvisu worden verbonden. Hierdoor is de volledige functionaliteit van de software inclusief diagnosemogelijkheid beschikbaar.

Ostfildern, 10 jul. 2017

Nieuwe versie van de webgebaseerde visualiseringsoplossing PASvisu - optimale combinatie van besturing en visualisering

Pilz breidt zijn webgebaseerde visualiseringsoplossing PASvisu uit met het alarmbeheer en een OPC UA-interface voor de verbinding met kleine besturingen. Voor gebruikers van de configureerbare kleine besturingen PNOZmulti maakt PASvisu nu bovendien een rechtstreekse verbinding mogelijk. Daarmee is in de visualisering de volledige functionaliteit van de besturingssoftware inclusief diagnosemogelijkheid beschikbaar.

Persbericht
"Pilz Award 2016" beloning voor prestaties van leveranciers: sinds 2006 eert Pilz GmbH & Co. KG jaarlijks zijn vijf beste leveranciers.

Ostfildern, 6 jun. 2017

"Pilz Award 2016" voor de beste leveranciers - Thomas Pilz: "Waarden zijn het fundament van goede zakelijke relaties"

Het automatiseringsbedrijf Pilz uit Ostfildern bij Stuttgart heeft zijn vijf beste leveranciers onderscheiden met de "Pilz Award 2016". De onderscheiding werd tijdens een feestelijke bijeenkomst uitgereikt door Thomas Pilz, beherend vennoot van Pilz. Met de "Pilz Award" beloont het familiebedrijf een uitstekend kwaliteitsniveau, een hoge leveringsbetrouwbaarheid en een samenwerking op basis van partnerschap.

Persbericht
Het nieuwe kracht- en drukmeetsysteem PROBms van Pilz dient om de overeenstemming van de veiligheidseisen met de geldende normen bij MRC aan te tonen, hier conform ISO/TS 15066.

Ostfildern, 10 apr. 2017

Nieuw kracht- en drukmeetsysteem PROBms waarborgt normconforme veiligheid van de mens-robot-collaboratie (MRC) - veilig huren voor MRC!

Met het nieuwe kracht- en drukmeetsysteem PROBms op huurbasis biedt Pilz per direct een compleet pakket voor de validatie van mens-robot-collaboratie (MRC) conform ISO/TS 15066. Zo kunnen met PROBms de door de ISO/TS voorgeschreven grenswaarden voor kracht resp. druk van de robotbeweging nu exact worden gemeten en zodoende worden gevalideerd. Gebruikerssoftware en een producttraining completeren dit volledige pakket. Het wereldwijde huurconcept zorgt ervoor dat gebruikers altijd een actueel meetsysteem gebruiken. PROBms zorgt zo voor meer productiviteit en veiligheid van MRC-toepassingen.

Persbericht
De nieuwe veiligheidslaserscanner PSENscan van Pilz zorgt voor de veilige bewaking van maar liefst drie gescheiden zones. Dit verhoogt de productiviteit van laserondersteunde toepassingen aanzienlijk.

Ostfildern, 29 mrt. 2017

Veiligheidslaserscanner PSENscan van Pilz breidt automatiseringsportfolio uit - in serie productiever in 2D

De nieuwe veiligheidslaserscanner PSENscan van Pilz zorgt voor de veilige bewaking van maar liefst drie gescheiden zones tegelijk en verhoogt zo de productiviteit van installaties aanzienlijk. Er kunnen maar liefst vier veiligheidslaserscanners volgens het master-slave-principe in serie worden geschakeld, waardoor er veel minder bekabelings- en instelwerk is. Dankzij het vrij configureren van de waarschuwings- en beveiligingsvelden alsmede de aanpassing aan bestaande bouwkundige omstandigheden kan PSENscan eenvoudig in de meest uiteenlopende toepassingen worden geïntegreerd.

Persbericht
"Wij geven de verandering vorm": de veilige robotica is een van de markten van de toekomst van het automatiseringsbedrijf Pilz

Ostfildern, 29 mrt. 2017

Pilz behaalt voor het eerst een omzet van meer dan 300 miljoen euro en investeert bij de hoofdvestiging in onderzoek en ontwikkeling - "Wij geven de verandering vorm"

De bedrijfsgroep van Pilz GmbH & Co. KG is in het afgelopen boekjaar verder gegroeid: bij het automatiseringsbedrijf uit Ostfildern bij Stuttgart steeg de omzet naar 306 miljoen euro en het aantal medewerkers naar ongeveer 2.200 in nu 40 dochterondernemingen. Pilz investeert momenteel bij de hoofdvestiging in Ostfildern ongeveer zeven miljoen euro in de uitbreiding van de afdeling Onderzoek en Ontwikkeling. Eind 2017 zal Renate Pilz, voorzitter van de directie, zich uit de bedrijfsactiviteiten terugtrekken en de leiding van het familiebedrijf volledig aan dochter Susanne Kunschert en zoon Thomas Pilz overdragen.

Persbericht
Het toerentalbewakingsrelais PNOZ s30 uit de productgroep Veiligheidsrelais PNOZsigma van Pilz beschikt vanaf versie 3.0 over een nieuwe analoge uitgang die een comfortabele diagnose mogelijk maakt.

Ostfildern, 20 mrt. 2017

Toerentalbewakingsrelais PNOZ s30 van Pilz met nieuwe analoge uitgang - Veilige turns heel easy

Het toerentalbewakingsrelais PNOZ s30 uit de productgroep Veiligheidsrelais PNOZsigma beschikt vanaf versie 3.0 over een configureerbare analoge uitgang die de diagnose comfortabeler maakt. PNOZ s30 van Pilz bewaakt stilstand, toerental, toerentalbereik, draairichting en asbreuk veilig tot en met de hoogste veiligheidscategorie PL e/SIL CL 3.

Persbericht
Onder het motto "Wij automatiseren. Veilig." presenteert Pilz op de Hannover Messe van 24 t/m 28 april 2017 branche-oplossingen, nieuwe producten en services voor complete automatiseringsoplossingen.

Ostfildern, 16 mrt. 2017

Pilz op de COMPONENTS SPECIAL TRADE FAIR BY INTERPACK 2017 in Düsseldorf, hal 18, stand B16 - Slim en veilig verpakken!

Op de beurs "Components Special Trade Fair by Interpack" van dit jaar stelt het automatiseringsbedrijf Pilz flexibele en economische oplossingen voor verpakkingsmachines centraal bij het beursoptreden. Het hoofdthema zijn oplossingen met betrekking tot de Smart Factory. Nieuw en ook van de partij in Düsseldorf: de elektrisch activeerbare noodstopknop PITestop active, die vooral ook in de verpakkingsindustrie helemaal in de zin van Industrie 4.0 voor veiligheid en productiviteit zorgt.

Persbericht
Opmaat tot samenwerking bij het thema Industrie 4.0. De Australische ambassadrice in Duitsland, Lynette Wood (midden), en de Australische consul-generaal Richard Leather (links) spraken met Susanne Kunschert (rechts) over de weg naar de industrie van de toekomst

Ostfildern, 15 mrt. 2017

Australisch ambassadrice in Duitsland op bezoek bij Pilz in Ostfildern - focus op kansen van de automatisering

Op 14 maart 2017 lieten de Australische ambassadrice in Duitsland, Lynette Wood, en de Australische consul-generaal Richard Leather zich bij het automatiseringsbedrijf Pilz in Ostfildern informeren over de oplossingen van dit middenstandsbedrijf voor de fabriek van de toekomst. In de gesprekken ging het bovendien over het belang van waarden voor het slagen van Industrie 4.0.

Persbericht
Onder het motto "Wij automatiseren. Veilig." presenteert Pilz op de Hannover Messe van 24 t/m 28 april 2017 branche-oplossingen, nieuwe producten en services voor complete automatiseringsoplossingen

Ostfildern, 7 mrt. 2017

Pilz op de Hannover Messe 2017, hal 9, stand D17 - Slimmer automatiseren!

Onder het motto "Wij automatiseren. Veilig." presenteert Pilz op de Hannover Messe van 24 t/m 28 april 2017 branche-oplossingen, nieuwe producten en services voor complete automatiseringsoplossingen. Op het beursoptreden van dit jaar staan innovaties op het gebied van mens-robot-samenwerking (MRS) en sensoren alsmede de Smart Factory centraal.

Persbericht
Met PITestop active biedt Pilz een nieuwe serie noodstopknoppen aan die elektrisch geactiveerd kunnen worden. Ze geven door middel van verlichting aan of ze actief zijn of niet. Foto: Pilz GmbH & Co. KG

Ostfildern, 23 feb. 2017

Pilz presenteert nieuwe serie noodstopknoppen PITestop active - Slim schakelen - Energie besparen

Met PITestop active biedt Pilz een nieuwe serie noodstopknoppen aan die elektrisch geactiveerd kunnen worden. Ze geven door middel van verlichting aan of ze actief zijn of niet. Zo zorgen ze voor meer flexibiliteit en modularisering geheel in de zin van Industrie 4.0. Gebruikers profiteren bovendien van besparingen bij energiekosten: nu hoeft namelijk niet meer de complete installatie onder stroom te worden gehouden om de noodstopfunctie in stand te kunnen houden.

Persbericht
De software PASloto van Pilz documenteert Lockout-Tagout-procedures – de veiligheidsrelevante blokkering en vergrendeling van technische installaties. (Foto: Pilz GmbH & Co. KG)

Ostfildern, 20 feb. 2017

PASloto: gevaarlijke energie veilig beheersen

Met PASloto biedt het automatiseringsbedrijf Pilz nu software voor het documenteren van Lockout-Tagout-procedures (LoTo) aan. Zo kunnen activiteitenbeschrijvingen voor de omgang met gevaarlijke energiebronnen eenvoudig worden opgesteld en gedocumenteerd. In aanvulling hierop draagt Pilz in de bijbehorende training de benodigde kennis over de LoTo-procedure en over de optimale omgang met de software over.

Persbericht

Ostfildern, 21 dec. 2016

Nieuwe lichtschermen PSENopt slim van Pilz voor ruimtekritische toepassingen - beveiliging voor de meest krappe ruimtes

Pilz breidt zijn aanbod lichtschermen uit met de familie PSENopt slim. Deze lichtschermen zijn met hun smalle formaat vooral geschikt voor ruimtekritische toepassingen. Daar bieden de nieuwe, supersmalle lichtschermen afhankelijk van de eisen vinger- en handbescherming tot en met het hoogste Performance Level (PL) e.

Persbericht
Met PMCprimo MC biedt Pilz een nieuwe externe controller-oplossing die dankzij haar verhoogde performance ook in complexere machines en installaties kan worden gebruikt.

Ostfildern, 29 sep. 2016

Pilz biedt nu stand-alone Motion Control-besturing - meer bewegingspower!

Met PMCprimo MC biedt Pilz nu een nieuwe stand-alone motion controller-oplossing aan. Met de 1,3 GHz processor levert PMCprimo MC een zeer hoge performance die voor een hogere productiviteit en proceskwaliteit zorgt. Ook kan de schaalbare motion controller-oplossing nu dankzij haar verhoogde performance in complexere machines en installaties worden gebruikt.

Persbericht
Op de SPS IPC Drives 2016 laat Pilz automatiseringsoplossingen voor de Smart Factory zien. De modulair opgebouwde productiestraat geeft een beeld van de communicatie van verdeelde automatiseringssystemen in samenspel met actuatoren en sensoren.

Ostfildern, 27 sep. 2016

Pilz op de SPS IPC Drives 2016: focus op veilige robotica en Smart Factory – zekere antwoorden voor de automatisering

Hoe kan een echte mens-robot-samenwerking (MRS) veilig worden gerealiseerd? En hoe houden constructeurs en gebruikers ook bij modulair opgebouwde en verdeelde machines en installaties het overzicht? De bezoekers van de stand van Pilz op de SPS IPC Drives 2016 krijgen concrete antwoorden op deze vragen. De aanbieder van automatiseringsoplossingen presenteert in Neurenberg nieuwe producten en services voor de veilige robotica en voor de automatisering in de Smart Factory.

Persbericht
Nieuwe leerlingen en duale studenten op hun eerste dag bij Pilz.

Ostfildern, 6 sep. 2016

Start van het nieuwe opleidingsjaar bij Pilz in Ostfildern – opleiding zonder grenzen

Bij het automatiseringsbedrijf Pilz in Ostfildern is op 5 september het nieuwe opleidingsjaar begonnen. In totaal starten zes leerlingen en zes studenten van de Duale Hochschule Baden-Württemberg (DHBW) hun carrière. Behalve de opleidingsplaatsen biedt Pilz de meest uiteenlopende stages aan die als oriëntatiemiddel ondersteuning bij de beroepskeuze bieden. Bovendien zet het regionaal verankerde bedrijf met een lange traditie zich in als onderwijspartner en ondersteunt het de "Verein der Freunde der Hochschule Esslingen" (vereniging van de vrienden van de Hogeschool Esslingen) als lid.

Persbericht
Pilz opende op feestelijke wijze zijn nieuwste dochteronderneming Pilz South East Asia in Singapore. Samen met minister dr. Mohamad Maliki Bin Osman (rechts) signeerde Renate Pilz, bestuursvoorzitter, een gedenkplaat.

Ostfildern, 25 aug. 2016

Veilige automatiseringsoplossingen voor Zuidoost-Azië – Pilz opent dochteronderneming in Singapore

Automatiseringsbedrijf Pilz breidt de begeleiding van zijn klanten in Zuidoost-Azië uit: samen met gasten uit de politiek en het bedrijfsleven opende Pilz de nieuwste dochteronderneming "Pilz South East Asia" in Singapore op feestelijke wijze. Vanuit Singapore worden de klanten in de ASEAN-regio uitgebreid begeleid met een eigen verkoop- en serviceorganisatie.

Persbericht
WindEnergy Hamburg 2016: Pilz biedt betrouwbare componenten en oplossingen die hun waarde in de windenergiebranche hebben bewezen. Exploitanten profiteren van de eenvoudige integratie van de veiligheidssystemen, van de mogelijkheden van diagnose en onderhoud op afstand en van robuuste productvarianten.

Ostfildern, 3 aug. 2016

Pilz op de WindEnergy Hamburg (27 - 30 september 2016), hal B6, stand B6.342 – windturbines gewoon veilig automatiseren

Pilz presenteert op de WindEnergy Hamburg automatiseringsoplossingen waarmee veiligheidsfuncties en bedrijfsmodi van windturbines kunnen worden bewaakt. Bij het beursoptreden van Pilz staat de veilige toerentalbewaking centraal. Hiermee kunnen windturbines volgens de normen en efficiënt worden gebruikt. Een van de gepresenteerde nieuwe producten is een I/O-module voor de veilige toerentalbewaking in het automatiseringssysteem PSS 4000. In Hamburg geeft Pilz bovendien informatie over zijn serviceaanbod op weg naar de CE-markering.

Persbericht
Het automatiseringsbedrijf Pilz biedt in de industrie beproefde oplossingen voor de bewaking van spoorwegovergangen, het veilig omzetten van wissels en veiligheid bij het personenvervoer. Foto: vitalytitov/Depositphotos.com

Ostfildern, 19 jul. 2016

Pilz op de InnoTrans 2016 in Berlijn (20-23 september), hal 6.2, stand 405 - Digitale besturingstechniek voor de spoorwegen: veilig en economisch

Op de beurs InnoTrans 2016 laat het automatiseringsbedrijf Pilz zien hoe in de industrie beproefde automatiseringstechniek kan worden geïmplementeerd in de spoorwegbranche. Centraal bij de beurspresentatie staat het automatiseringssysteem PSS 4000-R, waarmee de mechanismen van Industrie 4.0 op de spoorwegtechniek kunnen worden overgedragen. Oplossingen van Pilz kunnen worden gebruikt in toepassingen tot en met het hoogste veiligheidsintegriteitsniveau SIL 4, voldoen aan de normatieve eisen volgens CENELEC en ondersteunen het open RaSTA-protocol. Via Virtual Reality zorgt Pilz ervoor dat de veelzijdige toepassingsgebieden van besturingsoplossingen van Pilz door de bezoekers van de beurs kunnen worden ervaren.

Persbericht
De CMSE®-community is een mondiale gemeenschap van experts op het gebied van machineveiligheid.

Ostfildern, 31 mei 2016

Pilz lanceert internationale online community voor CMSE® - Certified Machinery Safety Experts - Sterke gemeenschap voor wereldwijde machineveiligheid

Samen met TÜV Nord biedt het automatiseringsbedrijf Pilz sinds 2013 de kwalificatie tot CMSE® - Certified Machinery Safety Expert aan. Ruim 1.800 experts uit meer dan 40 landen hebben het bijbehorende examen met succes afgelegd. Op www.cmse.com kunnen de geslaagden nu een netwerk vormen en toegang tot exclusieve en praktijkgerichte content krijgen.

Persbericht
Op weg naar een veilige mens-robot-samenwerking: op de Automatica 2016 laat Pilz zien waar bij de uitvoering op moet worden gelet.

Ostfildern, 9 mei 2016

Pilz op de Automatica 2016 in München (21 - 24 juni), hal B4, stand 500 - Mens en robot komen op een veilige manier dichter tot elkaar

Op de beurs Automatica stelt Pilz de veilige mens-robot-samenwerking (MRS) centraal. Aan de hand van twee modelinstallaties laat het automatiseringsbedrijf de nu al gangbare methoden voor de veilige MRS zien en geeft het bovendien een vooruitblik op toekomstige veiligheidstechnologieën. Pilz presenteert voor het eerst zijn botsingsmeter voor de validering van MRS volgens de nieuwe norm ISO/TS 15066.

Persbericht
De nieuwe productfamilie PMI (Pilz Machine Interface) 6 Control van Pilz is uitgerust met een soft-PLC. Naast de professionele diagnose en visualisering is nu tevens het besturen van het complete installatieproces mogelijk.

Ostfildern, 22 apr. 2016

Nieuwe productfamilie PMI 6 Control van Pilz in de rubriek Bedienen en visualiseren - visualiseren en besturen in een pakket

Het automatiseringsbedrijf Pilz presenteert met de nieuwe productfamilie PMI (Pilz Machine Interface) 6 Control zijn eerste bedienterminal die is uitgerust met een soft-PLC volgens de standaard IEC 61131-3. Naast de professionele diagnose en visualisering is nu tevens het besturen van het complete installatieproces in slechts één apparaat mogelijk. Zo biedt PMI 6 Control niet alleen een uitgebreide diagnose, maar helpt het ook om de productiviteit van de "installatie in het zicht" te verhogen.

Persbericht
Martin Frey (51) is de nieuwe salesmanager Duitsland bij het automatiseringsbedrijf Pilz in Ostfildern.

Ostfildern, 21 apr. 2016

Pilz vergroot klantnabijheid door uitbreiding van zijn verkoopnetwerk – Martin Frey nieuwe salesmanager bij Pilz in Duitsland

Sinds 1 april 2016 is Martin Frey de nieuwe salesmanager Duitsland bij Pilz. Frey was tot nu toe bij Pilz werkzaam als manager van de verkoopregio Zuidwest. Hij volgt Stefan Olding op, die het bedrijf op eigen verzoek heeft verlaten. Frey wil het verkoopnetwerk van Pilz in Duitsland uitbreiden en samen met zijn verkoopteam ter plaatse het contact met de klanten intensiveren.

Persbericht
Pilz presenteert op de Hannover Messe 2016 als wereldprimeur de lichtschermen PSENopt II, die als type 3 lichtschermen toepassingen van de veiligheidscategorie PL d volgens IEC/EN 61496 mogelijk maken.

Ostfildern, 6 apr. 2016

Nieuwe lichtschermen PSENopt II voor toepassingen tot PL d - Precies het juiste type!

Het automatiseringsbedrijf Pilz presenteert met de eerste type 3 lichtschermen een wereldprimeur op het gebied van lichtschermen: vanaf nu maken de nieuwe lichtschermen PSENopt II toepassingen van de veiligheidscategorie Performance Level d (PL d) mogelijk. Het nieuwe type lichtscherm dicht daarmee het "typegat" van de herziene versie IEC 61496-1. Met PSENopt II hoeft er niet meer te worden uitgeweken naar type 4 als PL d wordt verlangd. Zo kan met de nieuwe lichtschermen het precies bij de veiligheidseis passende level worden gehaald. Dat bespaart uiteindelijk kosten, omdat er niet hoeft te worden overgedimensioneerd.

Persbericht
Pilz ontwikkelt automatiseringsoplossingen voor de digitale fabriek. Deze worden ook in de eigen, gekoppelde productie bij de hoofdvestiging in Ostfildern toegepast.

Ostfildern, 6 apr. 2016

Pilz vergroot in 2015 de omzet, het aantal medewerkers en het exportaandeel – "Gezond op eigen kracht gegroeid"

De bedrijfsgroep van Pilz GmbH & Co. KG uit Ostfildern bij Stuttgart kan tevreden terugkijken op het boekjaar 2015. Het familiebedrijf verhoogde zijn omzet met 11 procent naar 288 miljoen euro. Het aantal medewerkers steeg het afgelopen jaar eveneens naar een nieuwe recordwaarde: met 6 procent naar 2.030. Met een O&O-aandeel van 19,8 procent in de omzet in 2015 onderstreept Pilz zijn claim dat het een van de meest innovatieve bedrijven in de automatiseringstechniek is.

Persbericht
Het robuuste veilige heksysteem PSENmlock van Pilz verenigt veilige sluiting en persoons- en procesbescherming in één apparaat en is vooral geschikt voor machines met een gevaarlijke naloop.

Ostfildern, 18 mrt. 2016

Pilz presenteert nieuw veilig heksysteem PSENmlock - betrouwbare deurbewaking

PSENmlock is een uitbreiding op het assortiment veilige heksystemen van Pilz. PSENmlock biedt veilige hekbewaking en veilige sluiting voor persoons- en procesbescherming tot en met de hoogste veiligheidscategorie PL e in één. Dankzij de slanke maar toch robuuste constructie en de uitgebreide montagemogelijkheden is PSENmlock flexibel in gebruik en kan het eenvoudig worden gemonteerd.

Persbericht
Tot de noviteiten van Pilz op de Hannover Messe 2016 behoort ook de diagnoseoplossing "Safety Device Diagnostics", die uit een veldbusmodule plus verdeler en veilige sensoren PSEN bestaat.

Ostfildern, 11 mrt. 2016

Nieuwe diagnoseoplossing "Safety Device Diagnostics" van Pilz - diagnose: betrouwbaar!

Het automatiseringsbedrijf Pilz breidt zijn portfolio uit met de diagnoseoplossing "Safety Device Diagnostics", die uit een veldbusmodule plus verdeler en veilige sensoren PSEN bestaat. De nieuwe diagnoseoplossing maakt het mogelijk om ook grote hoeveelheden sensorgegevens eenvoudig en bovendien op afstand op te vragen. Servicewerkzaamheden kunnen daardoor aanzienlijk worden verminderd en de productiviteit kan flink worden verhoogd.

Persbericht
Onder het motto "Wij automatiseren. Veilig." presenteert Pilz op de Hannover Messe van dit jaar van 25 t/m 29 april 2016 branche-oplossingen en services op het gebied van veiligheid en automatisering.

Ostfildern, 23 feb. 2016

Pilz op de Hannover Messe 2016, hal 9, stand D17 - Your way of Automation!

Onder het motto "Wij automatiseren. Veilig." presenteert Pilz op de Hannover Messe van dit jaar van 25 t/m 29 april 2016 branche-oplossingen en services op het gebied van veiligheid en automatisering. Verder presenteert het automatiseringsbedrijf zijn nieuwe producten uit de productgroepen "Sensoren" – waaronder een wereldprimeur – en "Bedienen en visualiseren".

Persbericht
Absolute noviteit op het gebied van failsafe: met de functie “Non-persistent Online Change“ kunnen afzonderlijke wijzigingen in gebruikersprogramma's naar de besturing van het automatiseringssysteem PSS 4000 worden overgedragen.

Ostfildern, 14 jan. 2016

Release 13 van het automatiseringssysteem PSS 4000 van Pilz maakt het wijzigen van de looptijd voor veiligheidstoepassingen mogelijk – “Online Change“ voor het eerst voor veilige automatisering

Met de functie “Non-persistent Online Change“ kunnen afzonderlijke wijzigingen in gebruikersprogramma's naar de besturing worden overgedragen. Pilz stelt deze functie in het automatiseringssysteem PSS 4000 nu voor het eerst ook voor veiligheidstoepassingen ter beschikking. Gebruikers besparen tijd bij de inbedrijfstelling, omdat niet het complete programma moet worden overgezet en geladen. De functie is een onderdeel van release 13 van het automatiseringssysteem PSS 4000. Een van de andere noviteiten is een apparaatinterface voor de communicatie met Profinet-netwerken.

Persbericht
"Pilz loopt voorop bij de ontwikkeling": EU-commissaris Günther H. Oettinger (midden) en Guido Wolf (parlementslid) (links) lieten zich bij het automatiseringsbedrijf Pilz informeren over de stand van Industrie 4.0 bij de middenstand. Lucas Fischer (rechts), bij Pilz student elektrotechniek aan de Duale Hogeschool Baden-Württemberg, laat de EU-commissaris zien hoe met software van Pilz tegenwoordig via een tablet complete installaties veilig kunnen worden bestuurd.

Ostfildern, 27 nov. 2015

Informatie-uitwisseling over het thema Industrie 4.0 tussen Pilz en EU-commissaris Günther H. Oettinger: "Middenstand moet zich offensief opstellen tegenover de digitalisering"

Industrie 4.0 vormde het centrale thema van het bezoek van Günther H. Oettinger, EU-commissaris voor Digitale economie en samenleving, aan het automatiseringsbedrijf Pilz in Ostfildern. Op de hoofdvestiging opende hij de nieuwe opleidingswerkplaats van Pilz, waar de vakmensen voor de industrie van de toekomst worden gekwalificeerd. Bij zijn bezoek liet EU-commissaris Oettinger zich ook informeren over besturingsoplossingen voor een gekoppelde fabriek. Tot slot bracht Pilz als producerend bedrijf de kansen en uitdagingen voor middenstandsbedrijven met betrekking tot het thema Industrie 4.0 ter sprake. De EU-commissaris werd begeleid door Guido Wolf (parlementslid), de CDU-lijstaanvoerder voor de deelstaatverkiezingen in Baden-Württemberg 2016, alsmede door Andreas Deuschle (parlementslid).

Persbericht
Veilige aandrijfoplossingen PMC van Pilz zijn onafhankelijk van de hogere operationele besturing flexibel inzetbaar. PMC is nu nog meer open dankzij de nieuwe Profinet-interface voor de servoversterkers PMCprotego D en PMCprotego DD5.

Ostfildern, 23 nov. 2015

Safe Motion van Pilz nu ook voor Profinet

Veilige aandrijfoplossingen van Pilz PMC (Pilz Motion Control) beschikken vanaf nu ook over een interface voor Profinet. Deze nieuwe communicatieverbinding is beschikbaar voor de servoversterkers PMCprotego D en PMCtendo DD5. Met de veiligheidskaart PMCprotego S kan PMCprotego D bovendien met Safe Motion-functies worden uitgebreid. Safe Motion zorgt voor kortere ombouwtijden en minder onderhoud en verhoogt zo de productiviteit.

Persbericht
Pilz breidt de familie van de configureerbare besturingssystemen PNOZmulti 2 uit met de nieuwe basismodule PNOZ m B1.

Ostfildern, 23 nov. 2015

Nieuwe basismodule in het configureerbare besturingssysteem PNOZmulti 2 van Pilz – basis voor grote projecten!

Normen voor veiligheid, meer verbindingen en projecten eenvoudig beheren – Pilz breidt de familie van de configureerbare besturingssystemen PNOZmulti 2 uit met de nieuwe basismodule PNOZ m B1. Deze biedt niet alleen meer vermogen voor machines met een grotere functieomvang, dus voor grotere projecten, maar middels overeenkomstige uitbreidingsmodulen ook de aansluiting op alle gangbare veldbussystemen.

Persbericht
kuglkggMet het nieuwe Peter Pilz productie- en logistiek centrum breidt Pilz de hoofdvestiging in Ostfildern uit met de Pilz-campus. Bij de productie voert Pilz de intelligente productie in de zin van Industrie 4.0 uit.

Ostfildern, 1 okt. 2015

Uitbreiding hoofdvestiging met de Pilz-campus - Renate Pilz: "Waarden creëren toekomst." Peter Pilz productie- en logistiek centrum geopend

Het automatiseringsbedrijf Pilz heeft bij de hoofdvestiging in Ostfildern het Peter Pilz productie- en logistiek centrum geopend. De nieuwbouw met een totaal oppervlak van zo'n 13.500 m2 is met 20 miljoen euro de grootste afzonderlijke investering in de geschiedenis van het familiebedrijf. Hiermee vergroot het bedrijf niet alleen zijn productieoppervlak met 50 procent, maar breidt het zijn hoofdvestiging ook uit met de Pilz-campus.

Persbericht
Armin Glaser, Vice President Product Management Pilz GmbH & Co. KG

Ostfildern, 1 okt. 2015

Digitalisering, internationaliteit en de rol van de mens staan centraal – De toekomst van de automatisering is zeker

De aanwezigheid ervan wordt altijd als voorwaarde gesteld, maar de afwezigheid ervan wordt ook daadwerkelijk opgemerkt: veiligheid heeft als taak de bescherming van mens, machine en milieu. Vroeger werden veiligheid en automatisering meestal beschouwd als twee gescheiden systemen met deels tegengestelde doelen. De praktijk toont aan dat een gemeenschappelijke benadering van de veiligheidsfuncties met de automatiseringstechniek een duidelijk betere uitgangspositie verschaft. Zo kan aanzienlijk eenvoudiger worden omgegaan met de uitdagingen van de automatisering.

Persbericht
Renate Pilz, voorzitster van de directie van Pilz GmbH & Co. KG

Ostfildern, 1 okt. 2015

Met waardeoriëntatie naar succes – Waarden creëren toekomst

Het jaar 2015 is voor Pilz een bijzonder gedenkwaardig jaar: - Opening van de eerste productielocatie buiten Europa in het Chinese Jintan - Nieuwbouw Peter Pilz productie- en logistiek centrum in Ostfildern en uitbreiding met de Pilz-campus - Nieuw logo onderstreept visueel de positionering als aanbieder van complete oplossingen voor veiligheid en automatisering. - Pilz brengt eigen webgebaseerde visualiseringssoftware PASvisu op de markt - Het aantal medewerkers zal dit jaar voor het eerst meer dan 2000 bedragen. De tekens bij Pilz wijzen dus op groei. De basis hiervoor zijn waarden en grondovertuigingen.

Persbericht
Dirk Sonder, Senior Vice President Production, Pilz GmbH & Co. KG

Ostfildern, 1 okt. 2015

Pilz creëert met nieuwe productielocaties voorwaarden voor een verdere groei – Modelproductie in modelland

Dirk Sonder, Senior Vice President Production Pilz GmbH & Co. KG Met het nieuwe Peter Pilz productie- en logistiek centrum breidt Pilz bij de hoofdvestiging in Ostfildern niet alleen zijn productieoppervlak uit: een flexibel en productiegericht haldesign, energie-efficiëntie, een integratieve vormgeving van processen en werkomgeving en de concrete afstemming op Industrie 4.0 scheppen de voorwaarden voor de verdere groei van de onderneming.

Persbericht
Pilz biedt fabrikanten en exploitanten complete oplossingen voor veiligheid en automatisering. In Neurenberg presenteert Pilz op de SPS IPC Drives 2015 schaalbare oplossingen met sensoren, besturings- en aandrijftechniek, gecompleteerd door de bijpassende bedienings- en visualiseringsapparatuur.

Ostfildern, 24 sep. 2015

Pilz op de SPS IPC Drives 2015 (hal 9, stand 370) – veiligheid en automatisering van één leverancier

Op de beurs SPS IPC Drives in Neurenberg van dit jaar (24 - 26-11-2015) presenteert Pilz zijn aanbod van complete oplossingen voor automatiseringstaken: van sensoren en besturingstechniek tot en met aandrijftechniek – veiligheid en automatisering van één leverancier! Samen met de andere partners van het onderzoeksplatform SmartFactory KL presenteert Pilz op de gemeenschappelijke stand in hal 3a bovendien automatiseringsconcepten voor Industrie 4.0.

Persbericht
De nieuwe compacte I/O-module PSSu K F EI met lokale snelle uitschakeling maakt vanaf nu uitgebreide Motion Monitoring-functies met de besturingen PSSuniversal PLC en PSSuniversal multi van het automatiseringssysteem PSS 4000 mogelijk. De nieuwe compacte module bewaakt de veilige snelheid, de bewegingsrichting en stopfuncties.

Ostfildern, 13 jul. 2015

Pilz completeert oplossingsaanbod voor de veilige bewegingsbewaking - nieuwe module voor Motion Monitoring

Pilz breidt de performance van zijn automatiseringssysteem PSS 4000 voor de veilige bewegingsbewaking uit: de nieuwe compacte I/O-module PSSu K F EI bewaakt de veilige snelheid, de bewegingsrichting en stopfuncties. Gebruikers profiteren van kortere reactietijden en een hogere productiviteit en kunnen bovendien hun installaties en machines eenvoudiger onderhouden en repareren.

Persbericht

Stuttgart/Ostfildern, 3 jul. 2015

Gouden Staufermedaille voor Renate Pilz – minister-president Kretschmann: voorbeeld van een familiebedrijf dat waarden creëert door waarden te respecteren

Op 3 juli 2015 werd Renate Pilz, bestuursvoorzitter van Pilz GmbH & Co. KG, onderscheiden met de Gouden Staufermedaille. Minister-president Winfried Kretschmann van de deelstaat Baden-Württemberg reikte de medaille uit tijdens een plechtigheid in Stuttgart. De Staufermedaille is een bijzondere persoonlijke onderscheiding van de minister-president voor verdiensten voor de deelstaat Baden-Württemberg en zijn bevolking.

Persbericht
Pilz levert Industrie 4.0-compatibele besturingen aan machine- en installatiebouwers in de hele wereld. Bij de hoofdvestiging in Ostfildern worden complete automatiseringssystemen “ready-to-use“ geproduceerd. Deze systemen besturen o.a. productie-installaties, verpakkingsmachines, windturbines en ook spoorwegovergangen en garanderen een veilige werking.

Ostfildern, 25 jun. 2015

Pilz met nieuwe recordwaarden bij omzet en aantal medewerkers – brede basis voor toptechnologie

De bedrijfsgroep Pilz GmbH & Co. KG uit Ostfildern bij Stuttgart heeft het boekjaar 2014 succesvol afgesloten. De omzet van het familiebedrijf steeg naar een nieuwe recordwaarde van 259,3 miljoen euro. Dit betekent voor de wereldmarktleider op het gebied van veiligheidsrelais en -besturingen een stijging van 11,3% ten opzichte van 2013. Het aantal medewerkers steeg in het afgelopen jaar eveneens: met 6,3% naar 1.922.

Persbericht
Pilz opent in het Chinese Jintan op feestelijke wijze zijn eerste productiefaciliteit in Azië. V.l.n.r.: Rachel Wang (directeur Pilz China), Li Hao (locoburgemeester van Jintan), Thomas Pilz (beherend vennoot Pilz GmbH & Co. KG), Di Zhi Qiang (burgemeester van Jintan), Renate Pilz (bestuursvoorzitter Pilz GmbH & Co. KG), Shen Xin Feng (partijsecretaris van het Administratief Comité van JTDZ), Susanne Kunschert (beherend vennoot Pilz GmbH & Co. KG)

Ostfildern, 17 jun. 2015

Veilige automatisering voor de Chinese industrie – Pilz opent productiefaciliteit in China

Het automatiseringsbedrijf Pilz heeft in het Chinese Jintan een productiefaciliteit geopend. Ook in deze eerste productiefaciliteit buiten Europa produceert het familiebedrijf uit de deelstaat Baden-Württemberg veiligheidsrelais PNOZ volgens zijn kwaliteitsnormen. Zo kan Pilz de groeiende Chinese markt sneller bedienen en zijn positie op de Chinese markt verstevigen.

Persbericht
Felicitatie: In Australië heeft Rod Burton (rechts), ingenieur bij "Machinery Automation & Robotics" als 1000e deelnemer met succes het examen voor CMSE afgelegd. Hij ontving het certificaat uit handen van Scott Moffat (links), directeur Pilz Australië en Nieuw-Zeeland.

Ostfildern, 20 mei 2015

CMSE® - Certified Machinery Safety Expert - stelt normen voor een gecertificeerde, internationale kwalificatie op het gebied van machineveiligheid - 1.000e expert in machineveiligheid gecertificeerd

Samen met TÜV NORD heeft Pilz in 2013 de internationale kwalificatie CMSE® - Certified Machinery Safety Expert ontwikkeld. Dit kwalificatieprogramma verschaft inmiddels wereldwijd in 22 landen uitgebreide kennis rondom de levenscyclus van een machine. In Australië verwierf de 1.000ste deelnemer onlangs deze kwalificatie. CMSE® heeft zich met name hierdoor ontwikkeld tot de norm voor een internationaal gecertificeerde vervolgopleiding op het gebied van machineveiligheid.

Persbericht
Pilz krijgt in april 2015 een nieuw logo. Naast de veiligheid als kerncompetentie komt met het nieuwe logo de focus weer duidelijker op de automatisering te liggen.

, 10 apr. 2015

Veiligheid en automatisering: Pilz onderstreept positionering – nieuw logo benadrukt "All in One" in de automatisering

Het automatiseringsbedrijf Pilz vernieuwt zijn merkidentiteit. Op de Hannover Messe introduceert het familiebedrijf uit Ostfildern zijn nieuwe logo. Hiermee wil Pilz nu ook visueel zijn positionering als aanbieder van complete oplossingen voor veiligheid en automatisering onderstrepen.

Persbericht
Pilz breidt het heksysteem PSENslock uit met twee nieuwe productvarianten: er zijn nu uitgebreide diagnosefuncties beschikbaar en OSSD-uitgangen (Output Signal Switching Device) kunnen onafhankelijk van de desbetreffende vergrendeling worden geschakeld.

, 9 apr. 2015

Betere diagnose en meer vormgevingsvrijheid

Pilz breidt het heksysteem PSENslock uit met twee nieuwe productvarianten: er is nu een nieuwe variant met uitgebreide diagnosefuncties beschikbaar en een andere nieuwe variant die het schakelen van OSSD-uitgangen (Output Signal Switching Device) onafhankelijk van de vergrendeling mogelijk maakt. PSENslocks bieden zo ofwel een snellere diagnose ofwel meer vormgevingsvrijheid, afhankelijk van de opgave.

Persbericht
Voor de configureerbare besturingssystemen PNOZmulti 2 zijn nu communicatiemodulen voor de aansluiting op Ethernet-gebaseerde systemen beschikbaar.

, 24 feb. 2015

Configureerbare besturingssystemen PNOZmulti 2 voor PROFINET en Ethernet/IP

Het configureerbare besturingssysteem PNOZmulti 2 voor veiligheid en automatisering van Pilz beschikt nu over twee communicatiemodulen voor de aansluiting op Ethernet-gebaseerde systemen. Met deze modulen kan het basistoestel nu aan de linkerkant uitgebreid en eenvoudig ofwel op PROFINET- ofwel op Ethernet/IP-netwerken worden aangesloten. Als open configureerbaar besturingssysteem kan PNOZmulti 2 onafhankelijk van de hogere bedrijfsbesturing flexibel en sectorbreed worden toegepast.

Persbericht
Hoofdkantoor

Pilz GmbH & Co. KG
Felix-Wankel-Straße 2
73760 Ostfildern

Telefoon: +49 711 3409-0
E-mail: pilz.gmbh@pilz.de

Bedrijfs- en vakpers

Telefoon: +49 711 3409 - 158
E-mail: m.kurth@pilz.de

Amerika

 • Verenigde Staten (gratis telefoonnummer): +1 877-PILZUSA (745-9872)
 • Canada: +1 888-315-PILZ (315-7459)
 • Mexico: +52 55 5572 1300
 • Brazilië: + 55 11 4942-7028

Europa

 • Turkije: +90 216 5775552
 • Italië: +39 0362 1826711
 • Zwitserland: +41 62 88979 32
 • België: +32 9 321 75 70
 • Finland: +358 10 3224030 / +45 74436332
 • Zweden: +46 300 13990 / +45 74436332
 • Verenigd Koninkrijk: +44 1536 462203
 • Nederland: +31 347 320477
 • Spanje: +34 938497433
 • Frankrijk (gratis telefoonnummer): +33 3 88104000
 • Ierland: +353 21 4804983
 • Oostenrijk: +43 1 7986263-444
 • Rusland: +7 495 6654993
 • Denemarken: +45 74436332
 • Duitsland: +49 711 3409 444

Azië en Oceanië

 • China: +86 400-088-3566
 • Nieuw-Zeeland: +64 9 6345350
 • Zuid-Korea: +82 31 778 3390
 • Taiwan: +886 2 25700068
 • Japan: +81 45 471 2281
 • Australië: +61 3 9560 0621