Persberichten

Categorie
Pilz lanceert dienst Industrial Security Consulting Service en helpt bedrijven om hun machines en installaties secure te maken. (Foto: © Westend61/[westend61] via Getty Images, © Pilz GmbH & Co. KG)

Ostfildern, 11 apr. 2024

Pilz lanceert dienst Industrial Security Consulting Service (ISCS) - gewapend met security

Met de dienst Industrial Security Consulting Service (ISCS) helpt automatiseringsexpert Pilz bedrijven om hun machines en installaties met het oog op security te beveiligen. Het doel van deze modulair opgebouwde dienst is om security-kwetsbaarheden op te sporen en oplossingen te vinden – op basis van huidige wettelijke voorschriften en ophanden zijnde veranderingen. Zo garanderen bedrijven dat hun machines, installaties en vooral medewerkers worden beschermd.

Persbericht
Het nieuwe bedieningselement PIToe ETH met activeerbare ethernetpoort van Pilz beveiligt netwerkverbindingen zoals een firewall tegen onbevoegde toegang van buitenaf en binnenuit. PIToe ETH is een aanvulling op het Pilz-portfolio op het gebied van bedienings- en signaleringsapparatuur. (Foto: © Pilz GmbH & Co. KG)

Ostfildern, 21 mrt. 2024

Nieuw, voor security te gebruiken bedieningselement PIToe ETH met activeerbare ethernetpoort – veilig en flexibel bedienen

Pilz breidt zijn portfolio op het gebied van bedienings- en signaleringsapparatuur uit met het bedieningselement PIToe ETH. PIToe ETH beschikt over een activeerbare ethernetpoort en beveiligt daarmee vrij toegankelijke ethernet-interfaces in de industrie tegen ongeoorloofde toegang. Dit compacte bedieningselement zorgt dus voor meer security. Als industriële ethernet-interface kan het als een firewall enerzijds netwerkverbindingen tegen onbevoegde toegang van buitenaf en anderzijds de directe toegang tot Human Machine Interfaces en besturingsgegevens van binnenuit beveiligen.

Persbericht
Het veilige radarsysteem PSENradar van Pilz biedt nieuwe toepassingen: De sensoren PSEN rd1.2 sensor F-FOV en PSEN rd1.2 sensor F-FOV LR breiden de mogelijkheden voor het configureren van gezichtsvelden uit, terwijl de nieuwe verwerkingseenheid PSEN rd1.x SD I/O FSoE analysing unit de FSoE-verbinding uitbreidt. (Foto: © Pilz GmbH & Co. KG)

Ostfildern, 6 mrt. 2024

PSENradar met uitgebreid gezichtsveld en FSoE-aansluiting

Lees meer over het veilige radarsysteem PSENradar met uitgebreid gezichtsveld en veilig protocol Safety-over-EtherCAT FSoE

Persbericht
Op de Hannover Messe 2024 ondersteunt Pilz de uitbreiding van een duurzaam producerende industrie: bezoekers kunnen zich informeren over het uitgebreide aanbod hiervoor, dat toekomstbestendige end-to-end oplossingen voor zowel de safety en security als voor de automatisering bevat. (Foto: © Pilz GmbH & Co. KG)

Ostfildern, 29 feb. 2024

Pilz op de Hannover Messe 2024, hal 9, stand D17 – Hoe Pilz "safety en security in transformatie" begeleidt - Holistisch ondersteunen!

Op de Hannover Messe van 22 t/m 26 april 2024 staat de uitbreiding van een duurzaam producerende industrie centraal. Pilz ondersteunt deze verandering met een uitgebreid aanbod voor safety, security en automatisering. Een highlight op de beurs is de veilige connectiviteit via de Pilz-systeemoplossing inclusief master voor IO-Link Safety. Op het gebied van security presenteert het automatiseringsbedrijf o.a. zijn nieuwe dienst Industrial Security Consulting Service (ISCS). De focus ligt hierbij op de betrouwbaar en duurzaam beveiligde productie. Daarnaast staan er nieuwe toepassingsscenario's centraal, die automatiserings- en veiligheidsoplossingen in een alles-in-éénpakket samenbrengen - voor meer samenhang tussen automatisering en safety. Zo laat Pilz in Hannover zien hoe de industrie kan worden ondersteund met holistische automatiseringsoplossingen.

Persbericht
Het automatiseringsbedrijf Pilz presenteert op de LogiMAT oplossingen bestaande uit safety en industrial security voor de veilige automatisering en het veilige gebruik van mobiele platforms. (Foto: © Pilz GmbH & Co. KG)

Ostfildern, 6 feb. 2024

Intralogistiek safe en secure op LogiMAT 2024

Ervaar op de LogiMAT 2024 meer over intralogistieke oplossingen met safety en security op de beursstand van Pilz in hal 6, stand 6B37

Persbericht
Pilz levert in de industrie bewezen veiligheidsoplossingen voor de modernisering van de spoorweginfrastructuur en voor het verhogen van de capaciteit en betrouwbaarheid. Zo kan er worden voldaan aan de eisen die de digitalisering van de spoorwegindustrie met zich meebrengt. (Foto: © Pilz GmbH & Co. KG)

Ostfildern, 14 dec. 2023

Zweedse spoorwegautoriteit Trafikverket kiest bij digitaliseringsproject voor innovatieve spoorwegoplossing van Pilz - veilige besturingstechniek voor Zweeds spoorwegnet

De automatiseringsexpert Pilz heeft een aanbesteding van Trafikverket, de Zweedse overheidsinstantie voor vervoersinfrastructuur, gewonnen. Pilz kreeg de opdracht voor de modernisering van de communicatie-infrastructuur langs het Zweedse nationale spoorwegnet. Op basis van de spoorbesturing van Pilz wordt er bij de gegevensoverdracht overgestapt van analoge kopertechnologie naar krachtigere en betrouwbaardere glasvezeltechnologie.

Persbericht
Het fabrikantonafhankelijke, gestandaardiseerde communicatiesysteem IO-Link kan nu met alle voordelen worden gebruikt voor de functionele veiligheid: het IO-Link Safety-pakket van Pilz maakt nu de integratie van functionele veiligheid tot in het veld mogelijk. (Foto: © Sumith Nunkham/[Moment] via Getty Images, © iStock.com/Chinnapong, © Pilz GmbH & Co. KG)

Ostfildern, 13 nov. 2023

Complete, veilige systeemoplossing van Pilz voor IO-Link Safety bestaande uit master, veldapparatuur en accessoires - veilige connectiviteit in het veld

Voor het eerst is er een compleet IO-Link Safety-systeem beschikbaar voor de veilige communicatie in het veld: de systeemoplossing van Pilz bestaat uit master, sensoren, veldapparatuur en bijpassende accessoires. De veiligheidslichtschermen PSENopt II advanced IOLS, de bedieningseenheid PITgatebox IOLS en de IO-Link Safety Master PDP67 IOLS behoren tot de eerste apparaten van Pilz die over IO-Link Safety-functionaliteit beschikken. Het totaalpakket van de expert in veilige automatisering vereenvoudigt de integratie van de IO-Link Safety-technologie in machines en installaties.

Persbericht
De veilige en configureerbare kleine besturing PNOZmulti 2 van Pilz biedt nu het open communicatiesysteem EtherCAT in combinatie met het veilige protocol Safety-over-EtherCAT FSoE. Hierdoor kan besturings-, maar ook veiligheidsrelevante informatie worden overgedragen voor meer efficiëntie in de productie. (Foto: © Pilz GmbH & Co. KG)

Ostfildern, 9 nov. 2023

Configureerbare kleine besturing PNOZmulti 2 van Pilz nu met FSoE-verbinding (FSoE = FailSafe over EtherCAT) - veilige gegevensoverdracht en flexibele architecturen gecombineerd

Voor een efficiënte productie moeten veiligheidsconcepten naadloos in machineconcepten kunnen worden geïntegreerd. Daarom ondersteunt de configureerbare veilige kleine besturing PNOZmulti 2 van Pilz het open communicatiesysteem EtherCAT in combinatie met het veilige protocol Safety-over-EtherCAT FSoE (= FailSafe over EtherCAT). PNOZmulti 2 maakt hierdoor de overdracht van besturings-, maar ook veiligheidsrelevante informatie mogelijk en richt zich zodoende op de efficiëntie in de productie. Zo biedt PNOZmulti 2 nu flexibele en economische uitbreidingsmogelijkheden bij de koppeling van veiligheidsrelevante installatiestructuren.

Persbericht
Voor een efficiënte goederenstroom: de veiligheidsoplossing bestaande uit de configureerbare kleine besturing PNOZmulti 2, de veiligheidslaserscanner PSENscan en de SecurityBridge zorgt bij autonome mobiele platforms voor veiligheid op alle routes. (Foto: © Pilz GmbH & Co. KG)

Ostfildern, 12 okt. 2023

Pilz-veiligheidsoplossing voor Autonomous Mobile Robots (AMR) - veilig autonoom navigeren

Pilz biedt nu een uitgebreide veiligheidsoplossing volgens ISO 3691-4 voor vrij navigerende mobiele platforms aan fabrikanten aan – voor een efficiënte goederenstroom in de productie en logistiek. Ze bestaat uit de veilige kleine besturing PNOZmulti 2 met nieuwe functies voor de synchronisatiebewaking en de aansturing van de veiligheidslaserscanners PSENscan. PSENscan zorgt als tweede component van de veiligheidsoplossing voor een productieve ruimtebewaking. Bovendien biedt de industrial firewall SecurityBridge beveiliging tegen ongeautoriseerde toegang van buitenaf.

Persbericht
Pilz breidt zijn assortiment op het gebied van veiligheidsvergrendelingen uit met meteen twee nieuwe sensoren: PSENmlock mini voor ruimtekritische toepassingen en PSENslock 2 met een geoptimaliseerd hygiënisch design en in nieuwe varianten met roestvrijstalen onderdelen. (Foto: © Pilz GmbH & Co. KG)

Ostfildern, 4 okt. 2023

Nieuwe veiligheidsvergrendelingen van Pilz: PSENmlock mini en PSENslock 2 voor meer productiviteit - nieuwe kleine robuuste en sterke deurbewakers

Bij de beveiliging van afschermingen moet er afhankelijk van de toepassing rekening worden gehouden met de meest uiteenlopende factoren, zoals het hektype, de desbetreffende inbouwsituatie en het specifieke gebruik. Pilz breidt hiervoor zijn assortiment op het gebied van veiligheidsvergrendelingen uit met meteen twee nieuwe sensoren: PSENmlock mini voor ruimtekritische toepassingen en PSENslock 2 met een geoptimaliseerd hygiënisch design en in nieuwe varianten met roestvrijstalen onderdelen. Beide sensoren bieden daardoor met name voordelen voor de verpakkings- en farmaceutische industrie en voor de levensmiddelen- en drankensector. Beide veiligheidsvergrendelingen worden gekenmerkt door een hoge manipulatiebescherming en extra flexibiliteit voor de gebruiker. Dit heeft een positief effect op de productiviteit.

Persbericht
Luis Armando Urzúa (2e van links) is de 10.000ste persoon die de kwalificatie tot CMSE, Certified Machinery Safety Expert, heeft behaald. Ottoniel Chavez (Sales Engineer bij Pilz Mexico, uiterst links), Eduardo Arquieta (Director of Operations Jabil Guadalajara, midden), Daniel Larios (Automation Engineer Manager, 2e van rechts) en Ricardo Pérez Barba (Operations Manager Guadalajara, uiterst rechts) feliciteren hem. (Foto: © Pilz GmbH & Co. KG)

Ostfildern, 28 sep. 2023

Kwalificatie tot CMSE – Certified Machinery Safety Expert internationaal in trek - 10 jaar – 10.000 veiligheidsexperts

Met de kwalificatie tot CMSE, Certified Machinery Safety Expert, ontwikkelde Pilz in 2013 een compleet nieuw trainingsaanbod voor machineveiligheid. Tien jaar later feliciteert Pilz nu met Luis Armado de 10.000ste persoon die het CMSE-examen met succes heeft afgelegd!

Persbericht
Op de SPS - Smart Production Solutions (van 14 t/m 16 november 2023 in Neurenberg) laat Pilz technologieën en oplossingen zien die machines ook tegen de achtergrond van de nieuwe Machineverordening safe en secure maken. (Foto: © Pilz GmbH & Co. KG)

Ostfildern, 14 sep. 2023

Pilz op de SPS - Smart Production Solutions 2023 – Een blik op de nieuwe Machineverordening - Safety & security in transformatie

Hoe kunnen de uitdagingen van de digitale transformatie veilig worden overwonnen? Op de beurs SPS - Smart Production Solutions (van 14 t/m 16 november 2023 in Neurenberg) laat het automatiseringsbedrijf Pilz technologieën en oplossingen zien die machines safe en secure maken. Daarbij staan het Identification and Access Management (I.A.M.) en de application firewall SecurityBridge centraal. Daarbij komen nog de thema's veilige heksystemen, connectiviteit met IO-Link Safety alsmede Safety over EtherCAT (FSoE = FailSafe over EtherCAT). Op de stand van Pilz bespreken experts van Pilz in het expertpanel live technologische en normatieve vernieuwingen op het gebied van safety en security, zoals de gevolgen van de nieuwe Machineverordening.

Persbericht
Pilz lanceert naast de gedrukte versie van

Ostfildern, 12 sep. 2023

"Mensch und Automation": Pilz lanceert digitaal magazine - verhalen uit de wereld van de veilige automatisering – nu ook online!

Gebruikersverhalen, video-interviews en achtergrondinformatie over trends op het gebied van veilige automatisering: met "Mensch und Automation digital" biedt het automatiseringsbedrijf Pilz nu ook online expertise op het gebied van safety en security van machines en installaties. Het magazine is online beschikbaar op www.pilz-magazine.com. Het is een aanvulling op de bestaande gedrukte uitgave van de Pilz-relatiekrant.

Persbericht
Met de nieuwe browsergebaseerde softwaretool

Ostfildern, 24 aug. 2023

Automatische berekening van de veiligheidsafstand voor veiligheidslichtschermen PSENopt via gratis tool - safety distance eenvoudig en betrouwbaar bepaald

Met de nieuwe browsergebaseerde softwaretool "Safety Distance Calculator" van Pilz kunnen gebruikers veiligheidsafstanden voor alle op de markt gangbare veiligheidslichtschermen eenvoudig en snel berekenen. De gratis digitale rekentool berekent aan de hand van de ingevoerde waarden de vereiste veiligheidsafstand en stelt het geschikte lichtscherm voor. Gebruikers krijgen een aanbod aan varianten: uit de productfamilie van de veiligheidslichtschermen PSENopt of PSENopt II. Aangezien het zoeken naar het geschikte lichtscherm veel korter duurt, besparen gebruikers tijd. De afstandsberekening via de calculator biedt dus voordelen voor industrieën zoals de speciale machinebouw, waar de veiligheidsafstand vaak opnieuw moet worden berekend.

Persbericht
Machineveiligheid

Ostfildern, 2 aug. 2023

Pilz breidt online trainingsaanbod wereldwijd uit: kennis over machineveiligheid – live, op elke locatie

De automatiseringsexpert Pilz breidt zijn wereldwijde digitale trainingsaanbod op het gebied van machineveiligheid uit. Met de nieuwe "Internationale trainingskalender" kunnen de gestandaardiseerde trainingen van Pilz online live worden gevolgd. Hierdoor is het trainingsaanbod ook beschikbaar in regio's waar Pilz geen vestiging heeft. Pilz vergemakkelijkt zo de toegang tot kennisoverdracht voor klanten en biedt hen meer flexibiliteit voor de bijscholing over belangrijke onderwerpen met betrekking tot machineveiligheid.

Persbericht
Susanne Kunschert, beherend vennoot van Pilz GmbH & Co. KG, en Tilo Brandis, directeur van Pintsch GmbH, geven met de gezamenlijke leveringsraamovereenkomst een signaal af voor een langdurige samenwerking en voor technologische innovaties voor een moderne spoorweginfrastructuur. (Foto: © Pilz GmbH & Co. KG)

Ostfildern, 27 jul. 2023

Pilz en Pintsch intensiveren hun ontwikkelingspartnerschap met een leveringsraamovereenkomst - langdurige samenwerking voor digitale spoorwegoplossingen

Het automatiseringsbedrijf Pilz en Pintsch, de expert voor een veilige spoorweginfrastructuur, ontwikkelen samen innovatieve besturings- en signaaltechniek voor de digitalisering van het spoor. Met de ondertekening van een leveringsraamovereenkomst zetten de samenwerkingspartners nu de volgende stap in hun samenwerking.

Persbericht
De nieuwe afkantpersbouwsteen van Pilz vereenvoudigt het programmeren van het dynamische mutingproces voor het op camera's gebaseerde beveiligingssysteem PSENvip 2 aanzienlijk. (Foto: © Pilz GmbH & Co. KG)

Ostfildern, 4 jul. 2023

Op camera's gebaseerd beveiligingssysteem PSENvip 2: nieuwe functiebouwsteen van Pilz voor dynamische muting op afkantpersen - dynamischer afkanten

Pilz biedt vanaf nu een nieuwe, gecertificeerde functiebouwsteen voor dynamische muting aan voor het op camera's gebaseerde beveiligingssysteem PSENvip 2 voor de beveiliging van afkantpersen. Met deze functiebouwsteen kan het dynamische mutingproces op afkantpersen nu veel makkelijker worden geconfigureerd en uitgevoerd. PSENvip 2 versnelt zo de inbedrijfstelling van dergelijke persen en maakt productievere en tegelijkertijd veilige processen op het gebied van omvormtechniek mogelijk.

Persbericht
De betrouwbare automatiseringsexpert Pilz biedt met zijn jarenlange ervaring ondersteuning bij het implementeren van de veranderde normatieve eisen die met de nieuwe Machineverordening op machinefabrikanten afkomen. (Foto: © iStock.com/nd3000, © Pilz GmbH & Co. KG)

Ostfildern, 29 jun. 2023

Pilz biedt ondersteuning bij het implementeren van veranderde eisen - de nieuwe Machineverordening is gepubliceerd!

Vandaag, op 29-06-2023, is de 'Machinery regulation (EU) 2023/1230' (hierna: Machineverordening) in het Publicatieblad van de Europese Unie gepubliceerd. Machinefabrikanten en -exploitanten hebben 42 maanden de tijd om aan de nieuwe eisen aan machines en installaties te voldoen. De verordening bevat concretere voorschriften over hoe er moet worden omgegaan met wezenlijke veranderingen aan een machine en met machines die verplicht moeten worden gekeurd. Bovendien houdt ze rekening met het toenemende belang van digitalisering en industrial security. Experts van Pilz ondersteunen bedrijven met een uitgebreid dienstenaanbod bij de succesvolle implementatie van de vernieuwingen.

Persbericht
Deelnemers aan de tweedaagse training 'CESA – Certified Expert for Security in Automation' van Pilz doen normatieve vakkennis voor het treffen van technische en organisatorische security-maatregelen in industriële omgevingen op. (Foto: © PeopleImages/E+/Getty Images, © Pilz GmbH & Co. KG)

Ostfildern, 20 jun. 2023

Pilz traint security-experts met nieuwe training 'CESA – Certified Expert for Security in Automation' - gecertificeerde security-knowhow

Met de training tot 'CESA – Certified Expert for Security in Automation' biedt automatiseringsexpert Pilz een tweedaagse experttraining aan, waarin de deelnemers compacte security-kennis volgens de huidige normen wordt bijgebracht. Hierdoor zijn ze in staat om effectieve technische en organisatorische security-maatregelen in industriële automatiseringssystemen te treffen. Zo kunnen ze het risico van manipulatie of aanvallen verminderen om de veiligheid en beschikbaarheid te waarborgen.

Persbericht
Geel wordt in de industrie gezien als kleur voor veiligheid: het automatiseringsbedrijf Pilz ontwikkelt besturingssystemen voor de bescherming van mens, machine en milieu. (Foto: Pilz GmbH & Co. KG)

Ostfildern, 25 mei 2023

Succesvol boekjaar 2022 voor Pilz: omzet voor het eerst boven 400 miljoen euro - "Een jaar dat moeilijk en tegelijkertijd positief was"

De Pilz-bedrijfsgroep heeft een zwaar, maar succesvol boekjaar 2022 achter de rug: het automatiseringsbedrijf behaalde in 2022 ondanks de moeilijke omstandigheden een recordomzet van 403,3 miljoen euro. De leverbetrouwbaarheid blijft het dominante thema. Het familiebedrijf viert in 2023 onder het motto 'Waarden. Creëren. Toekomst.' zijn 75-jarig bestaan en gaat met een vrolijk "ja!" de toekomst in. Zo investeert Pilz de komende drie jaar wereldwijd ongeveer 38 miljoen euro in productie en productietechniek.

Persbericht
Susanne Kunschert en Thomas Pilz zijn de beherende vennoten van Pilz GmbH & Co. KG (Foto: © Pilz GmbH & Co. KG)

Ostfildern, 25 mei 2023

Susanne Kunschert en Thomas Pilz: bedrijfsjaar 2022 en vooruitblik 2023

2022: 2022 was een moeilijk en tegelijkertijd ook een positief jaar voor Pilz! Aan de ene kant hoorden we alle verschrikkelijke berichten over oorlog en natuurrampen. Daarbovenop kwamen nog de onderbrekingen in de toeleveringsketen en het gebrek aan componenten. Voor onze medewerkers betekende dit vele moeilijke onderhandelingen en soms emotionele gesprekken met onze leveranciers en met onze klanten. Als bedrijf krijg je het gevoel niet genoeg te kunnen geven.

Persbericht
Thomas Pilz, managing partner (foto: © Pilz GmbH & Co. KG)

Ostfildern, 25 mei 2023

Thomas Pilz: Veiligheid en beveiliging voor de digitale automation

Security: Dit is wat de industrie en de machinebouw wettelijk te wachten staat De normen en wetten voor de veiligheid in de industriële omgeving bevinden zich momenteel op een omslagpunt. Hiervoor zijn de thema's Security en Kunstmatige intelligentie (AI) verantwoordelijk. Voor de industrie in het algemeen en voor de machine- en installatiebouw in het bijzonder zijn drie nieuwe of toekomstige wettelijke voorschriften relevant voor het thema Security: de EU NIS 2-richtlijn, de nieuwe machineverordening en de Cyber Resilience Act. Net als in de persconferentie van vorig jaar richt ik mij op het thema Security en wil ik u vandaag laten zien hoe ingrijpend de gevolgen voor de hele industrie zullen zijn.

Persbericht
Susanne Kunschert, beherende vennoot (Foto: © Pilz GmbH & Co. KG)

Ostfildern, 25 mei 2023

Susanne Kunschert: Veilige automatisering voor alle branches

Safety en industriële security - Alles van één leverancier - We hebben u laten zien dat er uitgebreide normatieve en juridische veranderingen zullen plaatsvinden op het gebied van security en dat de hele branche hierdoor wordt beïnvloed. In gesprek met klanten en partners merkten we nu toch nog onzekerheid in de omgang met security. Iedereen kent het gevaar van beveiligingsproblemen, maar wie zou verantwoordelijk moeten zijn voor industriële security in het bedrijf? De IT-experts of toch de veiligheidsfunctionaris? In welke mate treffen mij als bedrijf de normatieve wijzigingen? Wanneer deze kennishiaten niet worden gedicht, kunnen ook de vragen omtrent security niet naar behoren worden beantwoord. Dit maakt duidelijk dat er een grote behoefte is aan informatie en bijscholing om het eigen bedrijf en zijn specialisten toe te rusten voor de uitdagingen van security. Onze klanten vertrouwen al lange tijd op onze safety-expertise, die we in onze trainingen en dienstverlening wereldwijd doorgeven. Door de praktische ervaring, bijv. bij de ontwikkeling van onze producten in overeenstemming met de norm IEC 62443-4-1 (secure product development lifecycle) en langdurige samenwerking in de internationale normencommissies beschikken wij bij Pilz ook over een omvangrijke kennis op het gebied van industriële security.

Persbericht
Op THERMPROCESS, de internationale vakbeurs voor thermische procestechniek, presenteert het automatiseringsbedrijf Pilz zijn brandermanagementsystemen, waarmee branders volgens de normen kunnen worden bestuurd en bewaakt. (Foto: © Pilz GmbH & Co. KG)

Ostfildern, 15 mei 2023

Pilz op Thermprocess 2023, hal 09, stand B10 – veilige brandermanagementsystemen voor stookinstallaties - safety all-inclusive, waar het brandt!

Op THERMPROCESS, de internationale vakbeurs voor thermische procestechniek, presenteert het automatiseringsbedrijf Pilz zijn brandermanagementsystemen, waarmee branders volgens de normen kunnen worden bestuurd en bewaakt. De fail-safe systemen van Pilz voor de industriële stooktechniek besturen en bewaken zowel de stookinstallatie als verschillende brandertypes. Gebruikers krijgen veilige hardware en software voor hun stookinstallatie als totaalpakket van één leverancier. Daarbij zijn de systemen en ook de software van Pilz gecertificeerd volgens de geldende normen voor thermische processen, stoomketelinstallaties, branderautomaten en branders.

Persbericht
De Internationale Organisatie voor Standaardisatie (ISO) heeft op 27 april 2023 de nieuwe editie van de ISO 13849-1 gepubliceerd. Normexperts van het automatiseringsbedrijf Pilz raden ontwerpers en exploitanten in de machine- en installatiebouw aan om zich in een vroeg stadium vertrouwd te maken met de aankomende vernieuwingen. (Foto: © Pilz GmbH & Co. KG)

Ostfildern, 27 apr. 2023

Belangrijke norm voor functionele veiligheid herzien - nieuwe versie ISO 13849-1 gepubliceerd

De Internationale Organisatie voor Standaardisatie (ISO) heeft op 27 april 2023 de nieuwe editie van de ISO 13849-1 gepubliceerd. Deze norm is een van de belangrijkste veiligheidsnormen voor het ontwerpen van veiligheidsgerelateerde besturingssystemen voor machines. De nieuwe versie preciseert enerzijds een aantal richtlijnen, bijvoorbeeld voor het bepalen van het Performance Level, en biedt daarmee betere ondersteuning bij de implementatie. Anderzijds houdt ze rekening met het grotere belang van software en validatie. Normexperts van het automatiseringsbedrijf Pilz raden ontwerpers en exploitanten in de machine- en installatiebouw aan om zich in een vroeg stadium vertrouwd te maken met de aankomende vernieuwingen.

Persbericht
Valideren op maat: vanaf nu zijn er drie niveaus van veiligheidsvalidering van Pilz met een verschillende omvang en diepgang beschikbaar voor machinefabrikanten en -exploitanten. (Foto: Pilz GmbH & Co. KG)

Ostfildern, 13 apr. 2023

Pilz biedt klanten validering op maat, afhankelijk van hun behoeften - veiligheidsvalidering op drie niveaus

Het automatiseringsbedrijf Pilz biedt zijn diensten voor de veiligheidsvalidering van machines en installaties nu op maat aan, afhankelijk van de eisen. Vanaf nu kunnen machinefabrikanten en -exploitanten aan de hand van drie verschillende niveaus zowel de omvang als de diepgang van de validering kiezen. Dit garandeert een efficiënte, op individuele behoeften afgestemde service – voor een normconform ontwerp van de machine en installatie en voor maximale veiligheid.

Persbericht
Onder het motto

Ostfildern, 7 mrt. 2023

Pilz op interpack 2023, Hal 18/ B02 - Focus op safety & security - Automatisering voor meer verpakkingsveiligheid

Onder het motto "Flexibele automatiseringsoplossingen voor safety en security" presenteert het automatiseringsbedrijf Pilz op interpack 2023 (04-05-2023 - 10-05-2023) toekomstbestendige technologieën voor meer productveiligheid in de verpakkingsautomatisering. Op de stand ligt de nadruk op oplossingen en producten voor primaire, secundaire en eindverpakking op het gebied van sensortechnologie, besturingstechniek, bediening en visualisering, en netwerken – met de industriële firewall SecurityBridge. De beurspresentatie completeert het speciaal op de verpakkingsbranche afgestemde adviserings- en dienstverleningsaanbod.

Persbericht
In Hannover laat Pilz zien hoe de industrie kan worden ondersteund door betrouwbare safety en security - het expertpanel

Ostfildern, 28 feb. 2023

Pilz op de Hannover Messe 2023, Hal 9, Stand D17 - focus op diensten en opleidingen voor machineveiligheid - "Making the Difference" met Pilz

Onder het hoofdthema "Industrial Transformation - Making the Difference" staan van 17 t/m 21 april 2023 weer geavanceerde technologieën en innovatieve oplossingen voor het aanpakken van de mondiale en industriële uitdagingen centraal op de Hannover Messe. In Hannover laat Pilz zien hoe de industrie kan worden ondersteund door betrouwbare safety en security. De automatiseerder presenteert zijn besturingssystemen als de sleutel tot individueel aanpasbare processen en oplossingen. Daarnaast staan het veilige toegangsbeheer I.A.M. (Identification and Access Management) en de veilige automatisering van bestuurderloze transportsystemen (BTS) in het middelpunt van de oplossingen. Highlight 2023: Het expertpanel rond "Safety en security" als platform voor kennis en gezamenlijke uitwisseling op de beursstand van Pilz. De nadruk ligt op onderwerpen in verband met machineveiligheid tijdens de levenscyclus van machines en installaties.

Persbericht
Het toegangsautorisatiesysteem PITreader card unit van Pilz biedt met de RFID-compatibele kaarten PITreader card en de stickers PITreader sticker nieuwe formaten voor het implementeren van een efficiënt en veilig toegangsautorisatiesysteem. (Foto: © Pilz GmbH & Co. KG)

Ostfildern, 21 feb. 2023

Met het toegangsautorisatiesysteem PITreader card unit van Pilz worden rechten nu op RFID-kaarten of -stickers toegekend - authenticatie in een passend formaat

Voor een flexibel en veilig beheer van de toegang bij machines biedt automatiseringsexpert Pilz een nieuwe variant van zijn elektronische toegangsautorisatiesysteem aan. Met PITreader card unit kunnen exploitanten de rechten nu op RFID-transponders in kaart- of stickerformaat toekennen.

Persbericht
Het automatiseringsbedrijf Pilz presenteert op de LogiMAT, de internationale vakbeurs voor intralogistieke oplossingen en procesmanagement, van 25 t/m 27 april zijn oplossingen bestaande uit safety en industrial security voor de veilige automatisering en het veilige gebruik van BTS. Het motto:

Ostfildern, 16 feb. 2023

Pilz op de LogiMAT 2023, hal 6, stand A21 - veilig totaalpakket voor BTS

Het automatiseringsbedrijf Pilz presenteert op de LogiMAT, de internationale vakbeurs voor intralogistiek, van 25 t/m 27 april zijn totaaloplossing voor de veilige automatisering en het gebruik van bestuurderloze transportsystemen (BTS). Deze omvat naast de productoplossing bestaande uit een veiligheidslaserscanner en besturingstechniek alsmede een industriële firewall ook het dienstenaanbod tot en met de CE-markering volgens ISO 3691-4. Een andere highlight in Stuttgart: bezoekers kunnen erachter komen hoe het identificatie- en toegangsbeheer met duidelijk geregelde rechten bijdraagt aan meer security in de intralogistiek.

Persbericht
Met onmiddellijke ingang biedt het automatiseringsbedrijf Pilz in samenwerking met de expert voor automatisering van materiaalstromen NAiSE GmbH 's werelds eerste verkeers- en opdrachtmanager aan voor alle deelnemers aan gemengde inzet van BTS (bestuurderloze transportsystemen) en mensen. (Foto: © ARENA2036/Corinna Spitzbarth)

Ostfildern, 6 okt. 2022

Pilz breidt assortiment voor veilige toepassingen van bestuurderloze transportsystemen uit – efficiënte manager voor veilige intralogistiek

Pilz breidt zijn assortiment voor het veilige gebruik van bestuurderloze transportsystemen (BTS) uit: In samenwerking met de expert voor automatisering van materiaalstromen NAiSE GmbH introduceert het automatiseringsbedrijf Pilz de eerste verkeers- en opdrachtmanager ter wereld voor alle deelnemers aan de intralogistiek – voor zowel de mens als voor transportsystemen. Met NAiSE Traffic kunnen BTS-toepassingen veilig en efficiënt worden geïmplementeerd dankzij nauwkeurige lokalisatie in real time. Het doel: hogere productiviteit in de intralogistiek.

Persbericht
De totaaloplossing van Pilz bestaat uit de veiligheidslaserscanner PSENscan (bescherming van mens en BTS tegen botsingen), het modulaire veiligheidsrelais myPNOZ of de configureerbare kleine besturing PNOZmulti 2 (als verwerkingseenheden) en de industriële firewall SecurityBridge (bescherming tegen manipulatie). (Foto: © Pilz GmbH & Co. KG)

Ostfildern, 29 sep. 2022

Pilz stelt oplossingenpakket bestaande uit safety en security samen voor de uitgebreide beveiliging van bestuurderloze transportsystemen - mobile safety - en security!

Automatiseringsexpert Pilz biedt fabrikanten een nieuw oplossingenpakket bestaande uit safety en security voor de beveiliging van bestuurderloze transportsystemen (BTS). Met de totaaloplossing bestaande uit veilige ruimtebewaking voor de bescherming van mens en BTS tegen botsingen alsmede veilige verwerkingseenheden en bescherming tegen manipulatie biedt Pilz safety en security voor mobiele toepassingen uit één hand - voor railgebonden of vrij navigerende BTS.

Persbericht
De nieuwe stand-alone-basismodule PNOZ m C0 uit de productfamilie van de veilige configureerbare kleine besturingen PNOZmulti 2 van Pilz garandeert een hoge productiviteit en rendabiliteit van kleinere machines. (Foto: © Pilz GmbH & Co. KG)

Ostfildern, 22 sep. 2022

Productfamilie van veilige, configureerbare kleine besturingen PNOZmulti 2 met de nieuwe krachtige stand-alone basismodule - compact en rendabele basispower!

Nieuw in de productfamilie van de veilige configureerbare kleine besturingen PNOZmulti 2 van Pilz is de stand-alone-basismodule PNOZ m C0. Met een breedte van slechts 22,5 mm bewaakt deze uiterst compacte basismodule maximaal vier veiligheidsfuncties op machines. Afhankelijk van de toepassing kunnen zo safety-eisen tot de hoogste veiligheidscategorie PL (Performance Level) e resp. SIL CL 3 worden gerealiseerd. De nieuwe basismodule maakt zo een hoge productiviteit van kleinere machines mogelijk. Daarmee is PNOZ m C0 een veilige, krachtige en zeer rendabele oplossing voor kleine machines in verschillende branches en toepassingsgebieden, zoals in de packaging, bij robotcellen of in de sector Food and Beverage.

Persbericht
Een sterk partnerschap voor veilig digitaal spoor: Susanne Kunschert, managing partner van Pilz GmbH & Co. KG, en Tilo Brandis, directeur van Pintsch GmbH, bezegelden het ontwikkelingspartnerschap op de beurs InnoTrans op 21 september 2022 in Berlijn. (Foto: © Pilz GmbH & Co. KG)

Ostfildern, 21 sep. 2022

De Pilz-groep en Pintsch GmbH gaan een ontwikkelingspartnerschap aan – sterke partners voor een veilig digitaal spoor

Het automatiseringsbedrijf Pilz en de expert voor veilige spoorweginfrastructuur Pintsch gaan een langdurig ontwikkelingspartnerschap aan. Samen zullen de bedrijven in de toekomst oplossingen ontwikkelen voor de digitalisering van de spoorweginfrastructuur.

Persbericht
Met de EULYNX-adapter van Pilz kunnen spoorweginfrastructuurbedrijven de fabrikant- en landonafhankelijke EULYNX-standaard in bestaande interlockings gebruiken en de digitalisering stimuleren. (Foto: © Pilz GmbH & Co. KG)

Ostfildern, 20 sep. 2022

EULYNX-adapter van Pilz maakt compatibiliteit van baanvakbeveiligingen met een fabrikantoverstijgende standaard mogelijk - Enabler voor het spoor 4.0

Met de EULYNX-adapter biedt automatiseringsdeskundige Pilz een productoplossing voor spoorweginfrastructuurbedrijven om de fabrikantoverstijgende en landoverschrijdende EULYNX-standaard in bestaande baanvakbeveiligingen te gebruiken en zo de digitalisering van het spoor te bespoedigen. Exploitanten kunnen de adapter gebruiken om moderniseringswerkzaamheden aan het spoor efficiënt uit te voeren.

Persbericht
Op de internationale vakbeurs SPS Smart Production Solutions (Neurenberg, 8 t/m 10 november 2022) stelt Pilz onder het motto

Ostfildern, 20 sep. 2022

Pilz op de SPS Smart Production Solutions 2022 (hal 9, stand 370) - Complete automatiseringsoplossingen voor safety en security - "Safe en secure" - Automatisering vooruitgedacht!

Op de internationale vakbeurs SPS Smart Production Solutions (Neurenberg, 8 t/m 10 november 2022) legt Pilz onder het motto "Be safe and secure" de focus op automatiseringsoplossingen die zowel safety als industrial security op machines en installaties omvatten. Inhoudelijke focus: oplossingen voor het toegangsbeheer alsmede de beveiliging van mobiele machines en hun gevarenzones.

Persbericht
Op de InnoTrans 2022 laat automatiseringsbedrijf Pilz veilige automatiseringsoplossingen voor de digitale spoorinfrastructuur zien. (Foto: © Paul-Friedrich Thiel/EyeEm/Getty Images, © iStock.com/PPAMPicture, © Pilz GmbH & Co. KG)

Ostfildern, 11 aug. 2022

InnoTrans 2022: Pilz laat automatiseringsoplossingen voor de toekomst van het spoorvervoer zien - gewoon veilig digitaliseren

Bij het optreden van Pilz op de InnoTrans 2022 (van 20 t/m 23 september 2022 in Berlijn) staan digitale automatiseringsoplossingen voor een veilige spoorweginfrastructuur centraal. Een noviteit is de EULYNX-adapter, die het gebruik van de fabrikantonafhankelijke EULYNX-standaard in bestaande seinhuisjes mogelijk maakt. Daarnaast presenteert het automatiseringsbedrijf zijn dienstenaanbod voor de machineveiligheid, dat exploitanten en fabrikanten in de spoorwegsector ondersteunt bij de beveiliging van hun bedrijfsruimten.

Persbericht
Met de oprichting van de business unit Rail versterkt het automatiseringsbedrijf zijn spooractiviteiten. Sebastian Lüke (links) is hoofd van de business unit Rail. Michael Fohrer (rechts) begeleidt de business unit. (Foto: © Pilz GmbH & Co. KG)

Ostfildern, 4 aug. 2022

Automatiseringsbedrijf Pilz richt business unit Rail op - "Eerste keuze voor veilige, digitale infrastructuur"

Automatiseringsbedrijf Pilz breidt zijn aanbod van oplossingen voor het spoor uit en intensiveert met de oprichting van de business unit Rail zijn wereldwijde spooractiviteiten. Pilz wil met oplossingen voor een veilige, digitale infrastructuur actief mede vormgeven aan de toekomst van het spoorvervoer.

Persbericht
Automatiseringsbedrijf Pilz presenteert zijn oplossingen bestaande uit safety en industrial security voor het primair, secundair en end-of-line verpakken voor het eerst ook op de FACHPACK, de internationale vakbeurs voor verpakkingen, technologie en processen (van 27 t/m 29 september). (Foto: © Pilz GmbH & Co. KG)

Ostfildern, 3 aug. 2022

Pilz op de FACHPACK 2022, hal 3c, stand 232 - Safe, secure en flexibel verpakken!

Automatiseringsbedrijf Pilz presenteert op de internationale vakbeurs FACHPACK (27 - 29 september) zijn oplossingen bestaande uit safety en industrial security voor het primair, secundair en end-of-line verpakken. Een highlight van Pilz in Neurenberg: de TÜV SÜD-gecertificeerde oplossing voor de veilige bewaking van de kartonaanvoer op verpakkingsmachines. Ander belangrijk thema: "Hoe kan de digitalisering worden gebruikt voor slim verpakken 4.0?". Bovendien kunnen bezoekers van de stand zich informeren over het thema "Machinerichtlijn".

Persbericht
Pilz heeft als eerste bedrijf het UKCA-certificaat (UKCA = United Kingdom Conformity Assessment) van TÜV SÜD ontvangen voor zijn modulaire veiligheidsrelais myPNOZ. Deze certificering bevestigt dat het nieuwe modulaire veiligheidsrelais in batchgrootte 1 ook na januari 2023 op de Britse markt aan de normen voldoet en daardoor inzetbaar is. (Foto © Pilz GmbH & Co. KG)

Ostfildern, 28 jun. 2022

Veiligheidsrelais myPNOZ van Pilz ontvangt TÜV SÜD-certificaat UKCA (United Kingdom Conformity Assessment) voor Groot-Brittannië - gecertificeerd gebruik in Groot-Brittannië

Pilz heeft als eerste bedrijf het UKCA-certificaat (UKCA = United Kingdom Conformity Assessment) van TÜV SÜD ontvangen voor zijn modulaire veiligheidsrelais myPNOZ. Deze certificering bevestigt dat het nieuwe modulaire veiligheidsrelais in batchgrootte 1 ook na januari 2023 op de Britse markt aan de normen voldoet en daardoor inzetbaar is. Als gevolg van de Brexit wordt de momenteel in de Europese Unie gebruikte CE-markering in het Verenigd Koninkrijk (UK) vervangen door het daar geldende UKCA-certificaat.

Persbericht
Op 23 juni ontving ondernemer Renate Pilz de Rudolf-Diesel-Medaille van dit jaar. De voormalige beherend vennoot van Pilz GmbH & Co. KG ontving de onderscheiding in de categorie

Ostfildern, 24 jun. 2022

Ondernemer onderscheiden voor "Meest succesvolle innovatieprestatie" - Renate Pilz ontvangt de Rudolf-Diesel-Medaille

Op 23 juni ontving ondernemer Renate Pilz de Rudolf-Diesel-Medaille van dit jaar. De voormalige beherend vennoot van automatiseringsbedrijf Pilz uit Ostfildern ontving de onderscheiding in de categorie "Meest succesvolle innovatieprestatie". De medaille werd in Augsburg uitgereikt door het Rudolf-Diesel-curatorium. Sinds 1953 eert het Deutsches Institut für Erfindungswesen e.V. met de Rudolf-Diesel-Medaille ondernemers en bedrijven die blijk hebben gegeven van hun vindingrijkheid en van hun vermogen om ideeën succesvol te realiseren.

Persbericht
De jury van de Red Dot Award: Product Design gaat elk jaar opnieuw op zoek naar geweldige ontwerpprestaties en productinnovaties. Winnaar dit jaar: het innovatieve, personaliseerbare veiligheidsrelais myPNOZ van Pilz. (Foto: © Pilz GmbH & Co. KG)

Ostfildern, 22 jun. 2022

Nieuw modulair veiligheidsrelais myPNOZ van Pilz ontvangt internationale Red Dot Award - uitmuntend design!

Bij het nieuwe veiligheidsrelais myPNOZ van automatiseringsexpert Pilz wordt innovatiekracht gecombineerd met een "goed" design. Dit werd door de Red Dot Jury bevestigd met de toekenning van de Red Dot Design Award in de categorie "Industrial Equipment, Machinery and Automation". De internationale jury kent dit kwaliteitskeurmerk alleen toe aan producten met een uitmuntend design. Ze was vooral onder de indruk van de praktische flexibiliteit van de myPNOZ, het eerste modulaire veiligheidsrelais op de markt dat veiligheid op maat in batchgrootte 1 biedt.

Persbericht
De Pilz-groep boekt een nieuw omzetrecord van 348,4 miljoen euro. Dit heeft het familiebedrijf voor veilige automatisering vooral ook te danken aan de enorme innovatiekracht van zijn medewerkers. (Foto: © Pilz GmbH & Co. KG)

Ostfildern, 19 mei 2022

Boekjaar 2021: Pilz-groep behaalt recordomzet en is helemaal klaar voor toekomstige ontwikkelingen - op de proef gesteld en sterker geworden door de crisis: Pilz op groeikoers

Het boekjaar 2021 is een recordjaar voor de Pilz-groep. De expert in veilige automatisering behaalde een omzet van 348,4 miljoen euro, een stijging van ongeveer 22 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Daarmee overtreft het familiebedrijf na de wereldwijde economische crisis, de cyberaanval en de coronapandemie en ondanks aanhoudende tekorten de omzet van 2018, het jaar voor de crisis, en groeit het weer. Het bedrijf verwacht dat 2022 een uitdagend jaar gaat worden, maar ziet de toekomst vol vertrouwen tegemoet.

Persbericht
Susanne Kunschert, managing partner (foto: © Pilz GmbH & Co. KG)

Ostfildern, 19 mei 2022

Susanne Kunschert: boekjaar 2021 en vooruitzichten 2022

De afgelopen jaren hebben het niemand van ons gemakkelijk gemaakt en hebben ook alle Pilz-medewerkers, wereldwijd, elke dag opnieuw op de proef gesteld. Maar het resultaat voor 2021 is een mooie bevestiging dat de inspanningen de moeite waard zijn geweest. We zijn samen op koers gebleven en ons personeel over de hele wereld was onvermoeibaar en reageerde flexibel op veranderingen. Hiervoor zijn mijn broer en ik zeer dankbaar. We blijven er vertrouwen in hebben dat we sterker uit deze periode zullen komen.

Persbericht
Susanne Kunschert, managing partner (foto: © Pilz GmbH & Co. KG)

Ostfildern, 19 mei 2022

Susanne Kunschert: Automatiseringsoplossingen van Pilz: safe en secure

Europa moet in de komende 10 tot 15 jaar het volledige spoorwegnet digitaliseren om het spoorwegbedrijf veilig te stellen, te verbeteren en radicaal te veranderen. Dit is de enige manier om meer capaciteit, meer stiptheid, meer energiezuinigheid en dus Green Mobility te bereiken! Het gebruik van moderne, veiligere en milieuvriendelijkere technologieën voor het spoor is dan ook de toekomst. Daarom hebben wij ons als Pilz geherpositioneerd.

Persbericht
Thomas Pilz, managing partner (foto: © Pilz GmbH & Co. KG)

Ostfildern, 19 mei 2022

Thomas Pilz: The spirit of safety in Digital Automation

Vanaf het begin van de industriële revolutie tot begin vorige eeuw lag het zwaartepunt van machines op productiviteit. De kosten van menselijke arbeid waren laag, dus geen reden om geld uit te geven aan beschermende maatregelen - helaas. De geboorte van de moderne machineveiligheid zoals wij die nu kennen, is minder dan 40 jaar geleden. In 1986 kwam de wijziging van de machinerichtlijn tot stand en vanaf dat moment werd machineveiligheid in Europa verplicht.

Persbericht
Veilige kartonaanvoer met Pilz voor het secundair verpakken: het door TÜV SÜD gecertificeerde oplossingspakket omvat de veilige kleine besturingen PNOZmulti 2 en de modulaire veiligheidsrelais myPNOZ. Per aanvoerinrichting komen daar telkens twee speciale optische sensoren bij. (Foto © Pilz GmbH & Co. KG)

Ostfildern, 28 apr. 2022

Pilz biedt een door TÜV SÜD gecertificeerde oplossing voor de veilige bewaking van de kartonaanvoer bij het verpakken - kartonaanvoer op rendabele wijze waarborgen

Met de door TÜV SÜD gecertificeerde oplossing voor de veilige bewaking van de kartonaanvoer naar verpakkingsmachines kan deze processtap nu veilig en productief worden gemaakt. De oplossing biedt in het pakket de keuze uit twee veiligheidsbesturingen: de kleine besturing PNOZmulti 2 voor toepassingen waarbij het configureren via een softwaretool plaatsvindt en het veiligheidsrelais myPNOZ voor aanvoeroplossingen in batchgrootte 1. Per aanvoerinrichting komen daar twee optische sensoren bij. De oplossing voldoet aan Performance Level (PL) d en categorie (cat.) 3 volgens EN ISO 13849-1 of SIL 2 volgens IEC 62061 en zorgt voor minimale stilstandtijden en een hogere productiviteit – voor meer rendabiliteit op het gebied van secundair verpakken.

Persbericht
Pilz kijkt als fabrikant van veilige automatiseringsoplossingen zowel naar safety- als industrial security-aspecten – en dat al bij de productontwikkeling. (Foto: © Pilz GmbH & Co. KG )

Ostfildern, 27 apr. 2022

TÜV Süd certificeert productontwikkeling van Pilz volgens IEC 62443-4-1 - Pilz ontwikkelt safe – en secure

TÜV Süd certificeert de ontwikkelingsprocessen van automatiseringsbedrijf Pilz volgens de internationale security-norm IEC 62443-4-1. Pilz ontwikkelt daardoor aantoonbaar secure: al vanaf de ontwerpfase van producten worden security-eigenschappen systematisch benaderd, risico's herkend en idealiter al in het product geëlimineerd. Door deze uitbreiding op de bestaande certificering met betrekking tot Functional Safety Management zijn klanten van Pilz vanaf nu verzekerd van dubbele veiligheid.

Persbericht
Op de hybride gehouden Hannover Messe 2022 (30 mei – 2 juni 2022) presenteert Pilz complete automatiseringsoplossingen inclusief safety en security, waarmee automatisering individueel en flexibel kan worden gerealiseerd. (Foto: © Pilz GmbH & Co. KG)

Ostfildern, 12 apr. 2022

Pilz op de Hannover Messe 2022 (hal 9, stand D 17) - "Transforming Automation" met Pilz!

Op de hybride gehouden Hannover Messe 2022 (30 mei – 2 juni 2022) presenteert Pilz complete automatiseringsoplossingen inclusief safety en security, waarmee automatisering individueel en flexibel kan worden gerealiseerd. Bezoekers van de beurs kunnen zich op de Pilz-stand persoonlijk laten informeren over individueel aanpasbare oplossingen. In het middelpunt: rendabiliteit.

Persbericht
Meld u nu aan voor de

Ostfildern, 7 apr. 2022

Digitaal evenement van Pilz over actuele trendthema's op het gebied van veilige automatisering - "Pilz Automation Days" rondom de veilige automatisering

Met de digitaal gehouden "Pilz Automation Days" van 17 t/m 19 mei 2022 biedt het automatiseringsbedrijf een meerdaags evenement aan: deelnemers profiteren van informatie over actuele thema's op het gebied van "safety, security en automatisering". De internationaal georiënteerde "Automation Days" bieden een platform voor de uitgebreide gedachtewisseling met de experts van Pilz.

Persbericht
De remote I/O-module PDP67 PN is de voordelige, snelle en flexibele oplossing voor het bewaken van veilige en niet-veilige sensoren en actuatoren direct in het veld. (Foto: © Pilz GmbH & Co. KG)

Ostfildern, 5 apr. 2022

Nieuwe remote I/O-module PDP67 PN bespaart ruimte in de schakelkast en in het magazijn - Flexibel decentraal automatiseren - Inclusief veiligheid

Pilz breidt zijn productassortiment voor decentrale toepassingen alsmede toepassingen direct in het veld uit met de nieuwe remote I/O-module PDP67 PN. Deze module kan dankzij zijn robuuste constructie met beschermingsgraad IP67 direct op de machine worden geïnstalleerd. De Profinet/Profisafe-interface en universele aansluitingen, die als in- of uitgangen kunnen worden geconfigureerd, maken PDP67 PN bijzonder flexibel. Aangezien er maar één apparaatvariant nodig is, besparen gebruikers ruimte en kosten bij de bevoorrading.

Persbericht
Word met Pilz een veiligheidsexpert in functionele veiligheid: De nieuwe kwalificering tot CEFS – Certified Expert in Functional Safety. (Foto: © Maskot/Maskot/Getty Images, © iStock.com/zanskar, ©Pilz GmbH & Co. KG)

Ostfildern, 31 mrt. 2022

Nieuwe kwalificering van Pilz tot CEFS - Certified Expert in Functional Safety - deskundig in functionele veiligheid

Pilz breidt zijn wereldwijde kwalificeringsaanbod op expertniveau verder uit: deelnemers aan de opleiding kunnen hun kennis nu ook op het gebied van functionele veiligheid naar expertniveau brengen. De door TÜV Nord gecertificeerde kwalificering voor CEFS (Certified Expert in Functional Safety) biedt niet alleen uitgebreide theoretische know-how, zoals de normatieve eisen van ISO 13849 en EN IEC 62061. Na succesvolle kwalificering kunnen deelnemers zelf complexe veiligheidssystemen opzetten en beoordelen - van het ontwerp en de verificatie tot de implementatie.

Persbericht
De onderscheiding

Ostfildern, 24 feb. 2022

Uitgeverij DIE ZEIT onderscheidt Duits merk op het gebied van veilige automatisering in de categorie Besturingstechniek - Pilz is "Merk van de Eeuw"

Uitgeverij DIE ZEIT heeft de gerenommeerde encyclopedie "Marken des Jahrhunderts" opnieuw gepubliceerd. Het automatiseringsbedrijf Pilz is daarin opgenomen in de productcategorie "Besturingstechniek" en behoort daarmee tot de toonaangevende Duitse merken. De jury onder leiding van Dr. Florian Langenscheidt looft Pilz als technologieleider op het gebied van veilige automatisering. In het naslagwerk "Marken des Jahrhunderts" worden alleen bedrijven opgenomen die door een onafhankelijke jury en op basis van een evaluatie worden gekozen.

Persbericht
De trainingen van de Pilz Academy verschaffen ook in 2022 vakkennis over machineveiligheid, werking en onderhoud van installaties, productie en automatisering. (Foto: © PeopleImages/E+/Getty Images, © Pilz GmbH & Co. KG)

Ostfildern, 23 feb. 2022

Nieuw trainingsprogramma van de Pilz Academy voor 2022 - fit for safety and automation!

Het trainingsaanbod van de Pilz Academy voor 2022 is niet alleen dankzij de digitale vormen actueel. Ook de onderwerpen en inhoud zijn actueel en verschaffen vakkennis over machineveiligheid, werking en onderhoud van installaties, productie en automatisering.

Persbericht

Ostfildern, 23 nov. 2021

Digitale showroom van Pilz: veilige automatisering nu virtueel beleven - Discover Pilz!

Met de digitale showroom biedt Pilz virtuele toegang tot de wereld van de veilige automatisering. Nieuwe Pilz-producten in een exclusief 360°-zicht, individuele automatiseringsoplossingen in actie, boeiende focusthema's en actuele expertise en diensten op het gebied van machineveiligheid & co. – dit alles staat de bezoekers van de digitale wereld van Pilz te wachten: "Discover Pilz! Safety. Security. Automation."

Persbericht
Voor de veilige configureerbare kleine besturing PNOZmulti 2 van Pilz is vanaf nu in de bijbehorende softwaretool PNOZmulti Configurator versie 11.0 beschikbaar - met nieuwe softwarearchitectuur en met nieuwe, modulair uitbreidbare basismodule PNOZ m B0.1 (foto: © Pilz GmbH & Co. KG)

Ostfildern, 16 nov. 2021

Configureerbare kleine besturing PNOZmulti 2 met nieuwe baanbrekende softwareversie 11.0 en nieuwe basismodule - power zonder licentiekosten voor toepassingen op maat!

Voor de veilige configureerbare kleine besturing PNOZmulti 2 van Pilz is vanaf nu in de bijbehorende softwaretool PNOZmulti Configurator versie 11.0 beschikbaar - met nieuwe softwarearchitectuur voor nog betere performance en zonder licentiekosten voor de "Basic"-variant. Vanaf deze versie kunnen gebruikers bovendien gebruikmaken van de nieuwe, modulair uitbreidbare, compacte basismodule PNOZ m B0.1 voor kleinere tot middelgrote toepassingen. De modulair aanpasbare en dus economische nieuwe basismodule biedt door vrij configureerbare in- en uitgangen maximale flexibiliteit.

Persbericht
De basismodule en de modulen van de veilige configureerbare kleine besturing PNOZmulti 2 van Pilz voor het besturen en bewaken van stookinstallaties beschikken vanaf nu over de certificering van de wereldwijd opererende keuringsinstantie Underwriters Laboratories (UL). Daarvan profiteren gebruikers ter plaatse, omdat de inbedrijfstelling van stookinstallaties sneller kan worden uitgevoerd. (Foto: © Pilz GmbH & Co.KG)

Ostfildern, 11 nov. 2021

Configureerbare veilige kleine besturing PNOZmulti 2 van Pilz voor stookinstallaties nu met UL-certificering voor de VS en Canada - de Burner nu ook voor Noord-Amerika!

De veilige kleine besturingen PNOZmulti 2 van Pilz voor het branderbeheer beschikken vanaf nu over de certificering van Underwriters Laboratories (UL). De certificering van de wereldwijd opererende keuringsinstantie UL, die zijn hoofdkantoor in het Amerikaanse Northbrook heeft, bevestigt dat de basismodule en de modulen van de kleine besturing voldoen aan de nationale veiligheidsnormen van de VS en Canada voor stookinstallaties. Daarvan profiteren gebruikers ter plaatse, omdat de inbedrijfstelling van stookinstallaties sneller kan worden uitgevoerd.

Persbericht
Met moderne digitale spoorwegautomatisering kan de betrouwbaarheid van het spoorvervoer worden verbeterd. Pilz biedt open, industrieel beproefde automatiseringstechniek aan voor de modernisering en uitbreiding van de spoorweginfrastructuur. (Foto: © SBB Cargo AG)

Ostfildern, 14 okt. 2021

Toekomstproject "Intelligente goederentrein" met besturingstechniek van Pilz – totaaloplossing voor geautomatiseerde remmentest

Sneller, veiliger, efficiënter: de Zwitserse spoorgoederenvervoerder SBB Cargo en PJM, de Oostenrijkse systeemspecialist voor het spoorvervoer, werken samen aan de ontwikkeling van een "intelligente goederentrein". Voor de in het kader van dit toekomstproject geteste geautomatiseerde remmentest kiezen SBB Cargo en PJM voor het automatiseringssysteem PSS 4000 van Pilz.

Persbericht
Met het speciaal op de eisen van bestuurderloze transportsystemen afgestemde servicepakket van Pilz krijgen gebruikers alles rondom de veiligheid en productiviteit van hun toepassing – inclusief internationale conformiteitsbeoordeling, training en passende componenten. (Foto: © Pilz GmbH & Co. KG)

Ostfildern, 7 okt. 2021

Compleet dienstenaanbod voor exploitanten van bestuurderloze transportvoertuigen - op veilige trajecten

Het automatiseringsbedrijf Pilz biedt met zijn servicepakket advies en ondersteuning bij het uitvoeren van veilige toepassingen met bestuurderloze transportvoertuigen (BTV). Het aanbod van Pilz begint bij de ontwikkeling van veiligheidsconcepten in de ontwerpfase en loopt door tot en met de inbedrijfstelling, inclusief trainingsaanbod. Hierdoor wordt er voldaan aan de eisen van de relevante ISO 3691-4 en wordt ook de productiviteit tijdens het gebruik gegarandeerd.

Persbericht
De nieuwe veiligheidskaart PMCprotego S3 van Pilz breidt de in de aandrijving geïntegreerde Safe Motion-oplossing uit met andere veilige Motion Monitoring-functies volgens EN 61800-5-2. Met deze functies kan nu een toepassingsspecifieke foutreactie vooraf al flexibel en individueel via de engineeringtool PASmotion worden geconfigureerd. Hierdoor wordt de machinestilstand gereduceerd. (Foto: © Pilz GmbH & Co. KG)

Ostfildern, 5 okt. 2021

Nieuwe veiligheidskaart PMCprotego S3 breidt in de aandrijving geïntegreerde Safe Motion-oplossing PMCprotego DS van Pilz uit - altijd de veiligste aandrijvingsfeedback!

De nieuwe veiligheidskaart PMCprotego S3 breidt de in de aandrijving geïntegreerde Safe Motion-oplossing PMCprotego DS uit met andere veilige Motion Monitoring-functies volgens EN 61800-5-2. Met deze functies kan nu een toepassingsspecifieke foutreactie vooraf al flexibel en individueel via de engineeringtool PASmotion worden geconfigureerd. Hierdoor wordt de machinestilstand gereduceerd, zodat installaties ondanks de meest uiteenlopende veiligheidseisen altijd hun maximale productiviteit bereiken. Dit garandeert een hoge beschikbaarheid van de installaties.

Persbericht
Voor de veilige bewaking van beschermde ruimtes is nu de nieuwe radarsensor PSEN rd1.2 tot veiligheidscategorie cat. 3/PL d in het veilige radarsysteem PSENradar beschikbaar. PSEN rd1.2 kan daardoor nu ook robottoepassingen veilig beschermen. (Foto: © Pilz GmbH & Co. KG)

Ostfildern, 23 sep. 2021

Pilz biedt voor de veilige bewaking van beschermde ruimtes een nieuwe radarsensor en een evaluatie-eenheid aan - veilige bewaking van beschermde ruimtes ook voor de robotica!

Voor de veilige bewaking van beschermde ruimtes ook onder zware omstandigheden biedt Pilz vanaf nu een nieuwe sensor voor het veilige radarsysteem PSENradar aan: de nieuwe radarsensor PSEN rd1.2 kan worden gebruikt voor de veiligheidscategorie cat. 3/PL d en zo ook robottoepassingen veilig beschermen. In combinatie met de eveneens nieuwe evaluatie-eenheid PSEN rd1.0 I/O PS ETH kan het veilige radarsysteem nu bovendien nog eenvoudiger in bestaande toepassingen worden geïntegreerd, hetgeen de inbedrijfstelling optimaliseert. Het veilige radarsysteem wordt overal gebruikt waar opto-elektronische sensoren op hun grenzen stuiten. Vooral onder zware gebruiksomstandigheden, bijvoorbeeld in de houtverwerkende industrie, de mineraal- en staalverwerkende industrie, de zware industrie en in de transport- en logistieke sector, vormt PSENradar samen met de configureerbare kleine besturing PNOZmulti 2 een veilige totaaloplossing voor de bewaking van beschermde ruimtes – inclusief conformiteitsbeoordeling.

Persbericht
De webgebaseerde visualiseringssoftware PASvisu kan, dankzij de Modbus/TCP-interface, met vrijwel alle op de markt gangbare besturingssystemen worden gebruikt. (Foto: © iStock.com/shapecharge, ssguy/Shutterstock, © Pilz GmbH & Co. KG)

Ostfildern, 26 aug. 2021

De webgebaseerde visualiseringssoftware PASvisu nu met Modbus/TCP-interface en Secure-Client – open voor alle visualiseringstaken - maar secure

Snel een uitgebreid overzicht van een installatie krijgen: daarvoor biedt Pilz de webgebaseerde visualiseringssoftware PASvisu aan. In de nieuwe versie ondersteunt PASvisu nu ook het Modbus/TCP-protocol. Dit protocol maakt een snelle verbinding van alle besturingen en van andere industriële componenten mogelijk. Onderdeel van de update is ook een secure client-server-verbinding voor de veilige overname van de gegevens vanaf de PASvisu-server in de visualisering bij de gebruiker.

Persbericht
Voor de veiligheidsgrendel PSENbolt van Pilz zijn vanaf nu nieuwe varianten beschikbaar voor combinatie met het veilige mechanische heksysteem PSENmech met dichthouding: gebruikers kunnen kiezen tussen standaardvarianten en varianten met sleutel. (Foto: © Pilz GmbH & Co.KG)

Ostfildern, 19 aug. 2021

Pilz: nieuwe varianten voor veiligheidsgrendel PSENbolt in combinatie met mechanisch veiligheidsheksysteem PSENmech met dichthouding - manipulatie voorkomen door een veilige grendel

Voor de veiligheidsgrendel PSENbolt van Pilz zijn vanaf nu nieuwe varianten beschikbaar voor combinatie met het veilige mechanische heksysteem PSENmech met dichthouding: gebruikers kunnen kiezen tussen standaardvarianten en varianten met sleutel. De veilige totaaloplossing bestaat uit een mechanische grendel, een deurgreep en een nieuwe, flexibel combineerbare veiligheidsschakelaar. Het is dus een nog flexibelere, zuinigere oplossing voor veiligheidshekken voor de bescherming van personen en processen.

Persbericht
De veiligheidslichtschermen PSENopt II type 3 van Pilz zijn de eerste UL-gecertificeerde type 3 veiligheidslichtschermen ter wereld. Daarvan profiteren vooral machinebouwers die naar de Noord-Amerikaanse markt exporteren. (Foto: © Pilz GmbH & Co.KG)

Ostfildern, 12 aug. 2021

Veiligheidslichtschermen PSENopt II van Pilz: 's werelds eerste UL-gecertificeerde type 3 lichtschermen voor de VS en Canada - markt open voor type 3!

De veiligheidslichtschermen PSENopt II type 3 van Pilz zijn de eerste ter wereld met een certificering van de wereldwijd opererende keuringsinstantie Underwriters Laboratories (UL), die zijn hoofdkantoor in het Amerikaanse Northbrook heeft. De certificering bevestigt dat de veiligheidslichtschermen aan de nationale veiligheidsnormen van de VS en Canada voldoen. Daarvan profiteren machinebouwers, vooral als ze naar deze markten exporteren.

Persbericht
De nieuwe Motion Monitoring-module PNOZ m EF 1MM2DO voor de configureerbare kleine besturing PNOZmulti 2 van Pilz beveiligt productiemiddelen, machines en werknemers door cascadering en vertraagde uitschakeling bij toepassingen in de aandrijftechniek. (Foto: Pilz GmbH & Co.KG)

Ostfildern, 22 jul. 2021

Met de configureerbare kleine besturing PNOZmulti 2 en de nieuwe uitbreidingsmodule voor aandrijfbewaking assen veilig en efficiënt bewaken

De nieuwe Motion Monitoring-module PNOZ m EF 1MM2DO voor de configureerbare kleine besturing PNOZmulti 2 biedt nu op het gebied van de veilige bewegingsbewaking ook de functies cascadering en vertraagde uitschakeling. Met de bewaking van maximaal acht veiligheidsfuncties op een as zorgt de nieuwe Motion Monitoring-module voor efficiënte aandrijftoepassingen en beveiligt daarmee de productiemiddelen en de machine.

Persbericht
De veiligheidslaserscanner PSENscan voor productieve ruimtebewaking biedt nu maximaal 70 schakelbare configuraties en drie afzonderlijke, gelijktijdig bewaakte veiligheidszones. Daarmee kunnen ruimtes nu nog productiever worden bewaakt. (Foto: Pilz GmbH & Co. KG)

Ostfildern, 30 jun. 2021

Veiligheidslaserscanners PSENscan van Pilz met maximaal drie afzonderlijke veiligheidszones en maximaal 70 schakelbare configuraties - mobiele en stationaire toepassingen nog flexibeler en productiever bewaken!

Voor de veiligheidslaserscanner PSENscan zijn vanaf nu extra digitale ingangen en uitgangen beschikbaar: voortaan kunnen maximaal 70 schakelbare configuraties worden geïmplementeerd en kunnen maximaal drie afzonderlijke veiligheidszones tegelijkertijd worden bewaakt dankzij de nieuwe 17-polige en master encoder-varianten. Zo kunnen stationaire oppervlakken nog productiever worden bewaakt - bijvoorbeeld ook dankzij de nieuwe partiële dynamische muting. Bovendien zorgen nieuwe functies voor de intralogistiek - zoals encoderanalyse, stand-bymodus en nauwkeurigere navigatie - voor een efficiëntere bewaking van mobiele toepassingen.

Persbericht
Als

Ostfildern, 19 mei 2021

German Innovation Award (GIA) bevestigt het innovatieniveau van 's werelds eerste veiligheidsrelais in batchgrootte 1 - myPNOZ: "Winner" in Electronic Technologies!

Het automatiseringsbedrijf Pilz uit de deelstaat Baden-Württemberg is met zijn innovatieve, personaliseerbare veiligheidsrelais myPNOZ uitgeroepen tot "Winner" in de categorie "Electronic Techologies". Hiermee kunnen gebruikers voor het eerst eenvoudig via een creator een eigen veiligheidsrelais in de zin van Industrie 4.0 "online creëren". De German Innovation Award is een brancheoverkoepelende onderscheiding voor producten en oplossingen die zich vooral onderscheiden door het centraal stellen van de gebruiker en door een meerwaarde ten opzichte van de huidige oplossingen.

Persbericht
Uitgebreide beveiliging voor industriële automatiseringsnetwerken: de firewall SecurityBridge van Pilz waarborgt vanaf nu de bewaking van de datacommunicatie van willekeurige, andere netwerkdeelnemers naast de Pilz-productfamilie. (Foto: Pilz GmbH & Co. KG)

Ostfildern, 11 mei 2021

Firewall SecurityBridge van Pilz beveiligt nu ook automatiseringsnetwerken met apparaten van derden - open voor manipulatieveilige communicatie

De firewall SecurityBridge van Pilz waarborgt vanaf nu ook de bewaking van de datacommunicatie van willekeurige, andere netwerkdeelnemers naast de Pilz-productfamilie. Zo kan het systeem nog flexibeler in bestaande industriële automatiseringsnetwerken worden ingebouwd. Dankzij authenticatie- en rechtenmanagement beveiligt SecurityBridge efficiënt tegen mogelijke datamanipulatie. Daarmee verhoogt de open firewall van Pilz de beschikbaarheid van installaties.

Persbericht
Het automatiseringsbedrijf Pilz kijkt vol vertrouwen en kracht naar de toekomst en investeert daarom in opleiding en bijscholing. (Foto: © Pilz GmbH & Co. KG)

Ostfildern, 4 mei 2021

Boekjaar 2020: automatiseerder Pilz met omzetdaling – Kijkt vol vertrouwen vooruit - "Samen de crisis het hoofd geboden"

De Pilz-groep moest in het boekjaar 2020 omgaan met de wereldwijde crises en ingrijpende veranderingen: het bedrijf behaalde in 2020 een omzet van 286,2 miljoen euro, een daling van 11,3% vergeleken met het jaar ervoor. Het exportaandeel en O&O-aandeel stegen. Het bedrijf kijkt vol vertrouwen en kracht naar de komende maanden.

Persbericht
Met het innovatieve veiligheidsrelais myPNOZ heeft Pilz een mijlpaal met het oog op de digitalisering in de industrie bereikt: hiermee kan Pilz veilige oplossingen aanbieden, die de klant volgens

Ostfildern, 12 apr. 2021

Erkenning voor 's werelds eerste veiligheidsrelais in batchgrootte 1 - Pilz met myPNOZ genomineerd voor Hermes Award

Het automatiseringsbedrijf Pilz uit de deelstaat Baden-Württemberg is dit jaar genomineerd voor de HERMES AWARD. De "Oscar van de industrie" is vandaag uitgereikt in het kader van de Hannover Messe Digital Edition 2021. Pilz was een van de drie bedrijven die was genomineerd voor de award. De andere genomineerden waren Bosch-Rexroth, de winnaar van dit jaar, en Phoenix Contact. Pilz krijgt erkenning voor zijn nieuwe gepersonaliseerde veiligheidsrelais myPNOZ. Gebruikers kunnen hun eigen myPNOZ-product in de zin van Industrie 4.0 eenvoudig "online creëren".

Persbericht
Met een kabellengte van 30 meter biedt de trekkoordschakelaar PSENrope mini van Pilz een betrouwbare en voordelige noodstop voor uitgestrekte transportbandtoepassingen, bijvoorbeeld in de verpakkingsindustrie. (Foto: Pilz GmbH & Co.KG)

Ostfildern, 8 apr. 2021

Productfamilie van veilige positie- en naderingsschakelaars van Pilz uitgebreid met de nieuwe compacte trekkoordschakelaar PSENrope mini - een veilige noodstop voor de lopende band!

Voor een betrouwbare en rendabele beveiliging van transportbanden en machines breidt Pilz de productfamilie van positie- en naderingsschakelaars uit met de nieuwe compacte trekkoordschakelaar PSENrope mini. De ruimtebesparende en voordelige variant van de trekkoordschakelaar PSENrope maakt het mogelijk functieprocessen door handmatige bediening uit te schakelen en vormt zo een rendabele oplossing voor de noodstopfunctie.

Persbericht
Op de virtuele Hannover Messe van dit jaar laat automatiseringsbedrijf Pilz zien hoe het centrale thema van de Hannover Messe,

Ostfildern, 7 apr. 2021

Pilz als exposant op de virtuele Hannover Messe 2021 met noviteiten op het gebied van sensorsystemen, kleine besturingen en Industrial Security - focus op individualisering, digitalisering en security

Op 's werelds grootste industriële vakbeurs laat automatiseringsspecialist Pilz in het kader van zijn virtuele beurspresentatie zien hoe het centrale thema van de Hannover Messe, "Industrial Transformation", nu al in de industrie kan worden gerealiseerd - ook wat betreft veiligheid. Daarbij plaatst het bedrijf de aspecten "individualisering" en "digitalisering" in het middelpunt. Deze zijn terug te vinden in de productvernieuwingen: naast het modulaire veiligheidsheksysteem en de reeks kleine besturingen PNOZmulti 2 en Industrial Security zal Pilz de nadruk leggen op zijn nieuwste innovatie, het veiligheidsrelais myPNOZ, dat in februari op de markt werd gebracht. De experts van Pilz zullen live beschikbaar zijn om vragen van online bezoekers over dit producthoogtepunt te beantwoorden.

Persbericht
Voor het op camera's gebaseerde beveiligingssysteem PSENvip 2 van Pilz is een nieuwe module voor de buighoekmeting beschikbaar, die bruikbare beeldgegevens nu naar de persbesturing doorstuurt. (Foto: Pilz GmbH & Co. KG)

Ostfildern, 6 apr. 2021

Nieuwe module voor de buighoekmeting bij het op camera's gebaseerde beveiligingssysteem PSENvip 2 van Pilz - afkantprocessen productiever uitvoeren!

Voor het op camera's gebaseerde beveiligingssysteem PSENvip 2 van Pilz is een nieuwe module voor de buighoekmeting beschikbaar, die bruikbare beeldgegevens nu naar de persbesturing doorstuurt. Zo ziet de bediener de buighoekwaarde meteen bij het afkanten op de gebruikersinterface (HMI), waardoor dure hoekmeetsystemen overbodig zijn en de omslachtige meting met de hand komt te vervallen. Hierdoor worden de kosten en tijd voor de eerste en volgende afstelling van het systeem tot een minimum beperkt. Het afkantproces kan met PSENvip 2 productief en veilig worden uitgevoerd, zodat een hoge beschikbaarheid op afkantpersen is gegarandeerd.

Persbericht
Pilz biedt met zijn nieuwe supportprogramma Pilz Care op maat gemaakte modulen aan die individueel naar wens van de klant worden samengesteld. (Photo: Pilz GmbH & Co. KG / iStock.com/Blue Planet Studio)

Ostfildern, 30 mrt. 2021

Individuele productondersteuning met Pilz Care - ondersteuning op maat

Service naar wens van de klant: met het nieuwe programma Pilz Care biedt Pilz wereldwijd individueel te boeken supportmodulen voor zijn producten aan, die een maximale machinebeschikbaarheid garanderen.

Persbericht
Voor de lichtschermen uit de PSENopt II-familie van Pilz is nu ook een herstartblokkering beschikbaar. Deze voorkomt onbedoeld opnieuw opstarten van de machine. (Foto: Pilz GmbH & Co.KG)

Ostfildern, 25 mrt. 2021

Lichtschermassortiment PSENopt van Pilz voorkomt onbedoeld herstarten - lockout efficiënt en veilig beheren

Voor de lichtschermen uit de PSENopt II-familie van Pilz is nu met PSENopt II lockout ook een herstartblokkering beschikbaar. Deze voorkomt onbedoeld opnieuw opstarten van de machine, bijvoorbeeld bij onderhoudswerkzaamheden in gevarenzones. Extra veiligheidssensoren zijn niet nodig en een visuele inspectie van de gevarenzone is daardoor voortaan overbodig. Op die manier vormt PSENopt II lockout niet alleen een veilige, maar ook een rendabele en gemakkelijk te hanteren oplossing om onbedoeld herstarten te voorkomen.

Persbericht
Pilz biedt met zijn nieuwe aandrijfregelaars PMC SC6 en PMC SI6 ruimtebesparende, schaalbare systemen voor enkel- of multi-assige toepassingen (Foto: Pilz GmbH & Co. KG)

Ostfildern, 23 mrt. 2021

Nieuwe aandrijfoplossingen van Pilz voor eenassige en meerassige toepassingen – Flexibel combineerbare aandrijfregelaars

Pilz breidt zijn aanbod servoversterkers uit met ruimtebesparende, schaalbare systemen voor enkel- of multi-assige toepassingen met de nieuwe aandrijfregelaars PMC SC6 en PMC SI6. Beide zijn flexibel te combineren en snel in gebruik te nemen. De aandrijfregelaars PMC SC6 en PMC SI6 zijn zeer nauwkeurig, vooral voor enkel- of meerassige toepassingen in de metaalbewerking, de verpakkingsindustrie of de houtindustrie.

Persbericht
Veilige totaaloplossingen voor deuren: met PSENmlock en de PSENmlock deurgreepmodule met geïntegreerde noodontgrendeling, de nieuwste uitbreiding van het modulaire veiligheidsheksysteem van Pilz, worden mensen en installaties veilig beschermd. (Foto: Pilz GmbH & Co. KG)

Ostfildern, 18 mrt. 2021

PSENmlock deurgreepmodule breidt modulair veiligheidsheksysteem van Pilz uit - deuren veilig in de greep

In het modulaire veiligheidsheksysteem van Pilz is nu ook de PSENmlock deurgreepmodule beschikbaar. Als totaaloplossing beschikt de deurgreepmodule over een geïntegreerde actuator en een geïntegreerde noodontgrendeling. In combinatie met de veiligheidsheksensor PSENmlock voor veilige vergrendeling en veilig dichthouden vormt de deurgreepmodule een individueel aanpasbare, veilige oplossing voor toegankelijke deuren.

Persbericht
Vanaf versie 10.13 biedt de softwaretool PNOZmulti Configurator extra elementen en uitbreidingsmodules voor de configureerbare kleine besturing. (Foto: Pilz GmbH & Co. KG)

Ostfildern, 16 mrt. 2021

Kleine besturing PNOZmulti 2: Uitbreidingen in de softwaretool PNOZmulti Configurator – Nieuwe bouwstenen voor een efficiënte automatisering

In de softwaretool PNOZmulti Configurator van de configureerbare kleine besturing PNOZmulti 2 zijn vanaf softwareversie 10.13 nieuwe functiebouwstenen beschikbaar voor een eenvoudige configuratie van veilige gebruikersprogramma's. Het pakket omvat een nieuwe L-muting-bouwsteen voor lichtschermtoepassingen, nieuwe logische functiebouwstenen voor hekoplossingen en voor de bewaking van analoge functies, evenals bouwstenen voor uitgebreidere codering en decodering.

Persbericht
Met het innovatieve veiligheidsrelais myPNOZ heeft Pilz een mijlpaal met het oog op de digitalisering in de industrie bereikt: hiermee kan Pilz veilige oplossingen aanbieden, die de klant volgens

Ostfildern, 14 jan. 2021

Digitaal businessmodel voor automatiseringscomponenten als nieuwe mijlpaal op weg naar Industrie 4.0 - veiligheid in batchgrootte 1

Industrie 4.0 omvat veel meer dan alleen het optimaliseren van bestaande processen: het automatiseringsbedrijf Pilz heeft voor zijn nieuwste modulaire veiligheidsrelais myPNOZ een digitaal, compleet concept opgezet – van de bestelling tot de inbedrijfstelling. Een mijlpaal met het oog op de digitalisering in de industrie: met myPNOZ kan Pilz veilige oplossingen aanbieden die volgens klantspecifieke eisen individueel in batchgrootte 1 worden gebouwd.

Persbericht
Gebruikers stellen ‘hun’ individuele veiligheidsrelais myPNOZ samen via de intuïtief bediende online tool myPNOZ Creator. (Foto: Pilz GmbH & Co. KG/ © iStock.com/industryview)

Ostfildern, 14 jan. 2021

Modulair veiligheidsrelais myPNOZ biedt wereldwijd voor het eerst partijgrootte 1 op het gebied van veiligheidsrelais - “My Safety” voor automatisering

Gebruikers kunnen ‘hun’ myPNOZ samenstellen via de intuïtief bediende online tool myPNOZ Creator: deze wordt voorgemonteerd, aangepast en getest geleverd en is dus een kant-en-klaar en volledig geïndividualiseerd systeem. Voor het aanmaken in myPNOZ Creator is geen programmeerkennis nodig, omdat de logica voor het koppelen van de veiligheidsfuncties in myPNOZ via de modulekeuze en de aansluitvolgorde ervan wordt gedefinieerd. Het automatiseringsbedrijf Pilz heeft daarom een digitaal, geïntegreerd, compleet concept gecreëerd voor zijn nieuwe modulaire veiligheidsrelais myPNOZ, van selectie tot bestelling: met myPNOZ kan Pilz veilige oplossingen aanbieden die volgens klantspecifieke eisen individueel in batchgrootte 1 worden gebouwd.

Persbericht
De nieuwe varianten van de bedieningseenheid PITgatebox bieden de gebruiker - naast de eenvoudige bediening - een hoge mate van flexibiliteit voor de uitvoering van zijn veiligheidshektoepassing. De variant met geïntegreerd toegangsautorisatiesysteem biedt extra voordelen. (Foto: Pilz GmbH & Co. KG)

Ostfildern, 13 jan. 2021

Pilz op de SPS Connect 2020 – nieuwe varianten van de bedieningseenheid PITgatebox voor meer flexibiliteit bij de bediening van veiligheidshekken - safe en secure bedienen

Voor de bedieningseenheid PITgatebox biedt Pilz in de productgroep Bedienen en visualiseren elf nieuwe varianten, waarmee veiligheidshekschakelaars en -systemen eenvoudig kunnen worden bediend. De varianten met geïntegreerde uitleesunit PITreader combineren daarnaast Safety met Industrial Security, doordat ze de intuïtieve regeling van de toegangsrechten mogelijk te maken.

Persbericht
Het nieuwe heksysteem PSENmech met vergrendeling van Pilz biedt een economische basisoplossing voor de veilige bewaking van beweegbare afschermingen. (Foto: Pilz GmbH & Co. KG)

Ostfildern, 10 nov. 2020

Pilz op de SPS Connect 2020 – Nieuw heksysteem PSENmech met vergrendeling voor persoons- en procesbescherming

Het nieuwe heksysteem PSENmech met vergrendeling is vanaf nu beschikbaar. Met dit systeem biedt Pilz een economische basisoplossing voor de veilige bewaking van beweegbare afschermingen.

Persbericht
Goed analoog alternatief: onder het beursmotto

Ostfildern, 20 okt. 2020

Pilz op de SPS Connect 2020 – focus op veilige automatiseringsoplossingen voor een uitgebreide toegangscontrole - Productiever automatiseren!

Onder het beursmotto "Be safe and secure with Pilz" toont Pilz op het virtuele platform van de internationale vakbeurs SPS – Smart Production Solution (24 t/m 26 november 2020) veilige automatiseringsoplossingen rondom de slimme en digitale automatisering, die de aspecten machineveiligheid (safety) en Industrial Security in aanmerking neemt. Het hoofdthema is de uitgebreide toegangscontrole bij gelijktijdige productiviteit.

Persbericht
De bedienterminals PMIvisu v807 en v812 bieden ook bij vuil- en stofontwikkeling een krachtige visualisering en diagnose van machines en installaties. (Foto: Pilz GmbH & Co. KG)

Ostfildern, 7 okt. 2020

De nieuwe bedienterminals PMIvisu v807 en v812 van Pilz verenigen robuustheid en performance - eenvoudig het overzicht behouden

Met de bedienterminals PMIvisu v807 en v812 breidt Pilz zijn aanbod bedienterminals uit met twee extreem robuuste, krachtige varianten voor de professionele visualisering en diagnose van automatiseringsprocessen. Gebruikers kunnen met PMIvisu v8 eenvoudig en snel intuïtieve bedieningsconcepten realiseren.

Persbericht
Met de nieuwe basismodule PNOZ m B1 Burner van de veilige kleine besturingen PNOZmulti 2 van Pilz kunnen voor het eerst niet alleen de besturing en bewaking van de brander zelf, maar van de complete stookinstallatie veilig worden beheerd. (Foto: Pilz GmbH & Co. KG)

Ostfildern, 15 jul. 2020

Veilige kleine besturingen PNOZmulti 2 van Pilz voor toepassingen in de stooktechniek

Voor het eerst kunnen niet alleen de besturing en bewaking van de brander zelf, maar van de complete stookinstallatie veilig worden beheerd: de nieuwe basismodule PNOZ m B1 Burner van de veilige kleine besturingen PNOZmulti 2 van Pilz ondersteunt vanaf versie 10.12 van de softwaretool PNOZmulti Configurator de bewaking en tegelijkertijd de veilige besturing van stookinstallaties.

Persbericht
Automatiseringsoplossingen van Pilz beveiligen machines en installaties: ze geven alleen geautoriseerd personeel toegang en voorkomen manipulatie van buitenaf. (Foto: Pilz GmbH & Co. KG)

Ostfildern, 28 mei 2020

Moeilijk boekjaar 2019 voor automatiseringsbedrijf Pilz - "Flexibel en tegelijkertijd stabiel de crisis door"

De Pilz-groep kijkt terug op een moeilijk boekjaar 2019: tegen de achtergrond van de zwakke wereldeconomie en een cyberaanval in de herfst behaalde het bedrijf in 2019 een omzet van 322,5 miljoen euro, een daling van 6,5 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Desondanks kon het bedrijf het aantal medewerkers constant houden.

Persbericht
Met de nieuwe ROS-pakketten (ROS = Robot Operating System) uit het open source framework ROS voor de veiligheidslaserscanner PSENscan van Pilz kan deze nu ook worden gebruikt voor het dynamisch navigeren van bestuurderloze transportsystemen (BTS). (Foto: Pilz GmbH & Co. KG)

Ostfildern, 19 mei 2020

Veiligheidslaserscanner PSENscan van Pilz nu met ROS-pakket voor dynamisch navigeren in de productielogistiek - eenvoudig dynamischer navigeren!

De veiligheidslaserscanner PSENscan van Pilz biedt nu behalve de veilige, productieve bewaking van stationaire of mobiele gevarenzones ook nieuwe mogelijkheden op het gebied van productielogistiek. Met de vanaf nu beschikbare ROS-pakketten (ROS = Robot Operating System) uit het open source framework ROS kan de veiligheidslaserscanner nu ook worden gebruikt voor het dynamisch navigeren van bestuurderloze transportsystemen (BTS) – bijvoorbeeld aan de hand van SLAM (Simultaneous Localisation and Mapping). Gebruikers profiteren van een meer dynamische en bovendien veilige uitvoering van mobiele toepassingen in productieomgevingen.

Persbericht
De nieuwe actuator PSENcode low profile actuator van Pilz wordt gekenmerkt door een zeer geringe hoogte van slechts 3 mm. Hij completeert de veiligheidsschakelaars PSENcode, die zo nog flexibeler inzetbaar zijn. (Foto: Pilz GmbH & Co. KG)

Ostfildern, 21 apr. 2020

Nieuwe actuator voor een nieuwe dimensie van veiligheid!

De gecodeerde veiligheidsschakelaars PSENcode van Pilz bieden dankzij RFID-transpondertechnologie maximale manipulatiebeveiliging in de kleinste ruimte. Nu bieden ze een nieuwe oplossing voor ruimtekritische toepassingen waarbij de focus op de inbouwhoogte ligt: de slechts 3 mm hoge PSENcode low profile actuator, op dit moment de laagste actuator ter wereld.

Persbericht
Bezoekers van de beurs Interpack kunnen zich op de stand van Pilz bij het Pilz-hekmodel live informeren over de uitgebreide toepassingsmogelijkheden van het modulaire heksysteem in de verpakkingsindustrie. (Foto: Pilz GmbH & Co. KG)

Ostfildern, 12 mrt. 2020

Pilz op de "Components Special Trade Fair by Interpack" 2020 in Düsseldorf, hal 18, stand 18B02 - veilig en secure verpakken!

Op de beurs "Components by Interpack 2020" stelt het automatiseringsbedrijf Pilz flexibele systeemoplossingen voor verpakkingsmachines centraal bij zijn beursoptreden. Naast de machineveiligheid (Safety) is ook de Industrial Security rondom het verpakken een kernthema. De automatiseerder legt een thematische focus op de veilige toegangscontrole.

Persbericht
Klaar voor Rail 4.0: op de Rail Live presenteert het automatiseringsbedrijf Pilz zijn uitgebreide aanbod oplossingen voor de digitalisering op de trein en op het spoor. (Foto: Pilz GmbH & Co. KG / © iStock.com/querbeet)

Ostfildern, 3 mrt. 2020

Pilz op de beurs Rail Live, stand 69 - klaar voor de digitale toekomst!

Op het internationale spoorwegcongres met vakbeurs Rail Live (Madrid (Spanje), 31.03. – 02.04.2020) laat Pilz zien hoe in de industrie bewezen automatiseringsoplossingen kunnen worden gebruikt voor veilige besturingstaken op en aan het spoor. Op de begeleidende conferentie spreken Pilz-experts over het onderwerp "Van Industry 4.0 naar Rail 4.0".

Persbericht
De veilige configureerbare kleine besturing PNOZmulti 2 van Pilz voert nu niet alleen taken op het gebied van machineveiligheid (Safety), maar ook taken op het gebied van toegangscontrole (Industrial Security) uit. (Foto: Pilz GmbH & Co. KG)

Ostfildern, 25 feb. 2020

Configureerbare kleine besturing PNOZmulti 2 met nieuwe functies voor Safety en Industrial Security / Pilz op de Hannover Messe 2020 (hal 9, stand D 17) - safe en secure met systeem!

Bij het kiezen van de bedrijfsmodus en het beheer van toegangsrechten voert de configureerbare veilige kleine besturing PNOZmulti 2 nu meer taken op het gebied van Industrial Security en Safety (machineveiligheid) uit: als systeemoplossing maakt PNOZmulti 2 samen met de uitleeseenheid PITreader van het bedrijfsmoduskeuze- en toegangsautorisatiesysteem PITmode een uitgebreide toegangscontrole en een functioneel veilige bedrijfsmoduskeuze mogelijk. Hij is beschikbaar vanaf versie 10.12 van de bijbehorende softwaretool PNOZmulti Configurator.

Persbericht
De seminarreeks

Ostfildern, 29 jan. 2020

De Pilz-evenementenreeks "Automation on Tour" start met het hoofdthema "Veilige implementatie van de CE-markering" - de Tour 2020! – "Safe Automation" met Pilz

In maart 2020 opent de seminarreeks "Safe Automation" de evenementenreeks "Automation on Tour" van Pilz. Deze maakt deel uit van de praktijkgerichte evenementenreeks van het automatiseringsbedrijf Pilz uit Ostfildern. De focus van de gratis, over heel Duitsland verspreide seminarreeks ligt op het onderwerp hardware- en software-engineering in het CE-markeringsproces tot aan de volledige validering en documentatie van de machineveiligheid.

Persbericht
Speciale onderscheiding voor een ondernemerspersoonlijkheid: Renate Pilz ontvangt het Duitse Kruis van Verdienste aan Lint van de Baden-Württembergse minister van Economische Zaken, Hoffmeister-Kraut. (Foto: Pilz GmbH & Co. KG)

Ostfildern, 24 jan. 2020

Duitse Kruis van Verdienste voor Renate Pilz uit Esslingen

Vanwege haar uitzonderlijke betrokkenheid op ondernemings- en sociaal terrein is aan Renate Pilz het Duitse Kruis van Verdienste op Lint verleend. Minister van Economische Zaken Hoffmeister-Kraut: “Een zeer bijzondere ondernemerspersoonlijkheid uit Baden-Württemberg - en een pionier op het gebied van innovatie en digitalisering”.

Persbericht
Pilz is leverancier van oplossingen voor automatisering: op het gebied van servicerobotica ontwikkelt het bedrijf bijvoorbeeld software voor de besturing van robots.

Ostfildern, 23 mei 2019

Pilz 2018 met bescheiden omzetstijging en groeiend aantal medewerkers - “Groei onder moeilijke omstandigheden”

De Pilz-groep blijft ondanks de economische malaise op groeikoers: in het afgelopen boekjaar 2018 realiseerde het automatiseringsbedrijf een omzet van 345 miljoen euro (+2,1%). Het aantal medewerkers steeg voor het eerst tot meer dan 2.500.

Persbericht
De productgroep Veilige sensoren PSEN van Pilz is uitgebreid met 's werelds eerste veilige radarsysteemoplossing.

Ostfildern, 23 mei 2019

's Werelds eerste veilige radarsysteemoplossing nieuw in het assortiment van Pilz - ook veilig in de meest ruige omgevingen!

Pilz biedt nu 's werelds eerste veilige totaaloplossing voor de bewaking van beschermde ruimtes op basis van radartechnologie aan. Ze bestaat uit het veilige radarsysteem "LBK System" van Inxpect S.p.A. en de configureerbare kleine besturing PNOZmulti 2. Met deze totaaloplossing kunnen beschermde ruimtes ook in de meest ruige omgevingen – bij extreme productieomstandigheden zoals bijvoorbeeld stof in de houtverwerkende industrie – of bij complexe installatiestructuren veilig en economisch worden bewaakt. Een hoge productiviteit van de machine of installatie ondanks de zeer ruige omgeving is een voordeel van de veilige radarsysteemoplossing.

Persbericht
Hoofdkantoor

Pilz GmbH & Co. KG
Felix-Wankel-Straße 2
73760 Ostfildern

Telefoon: +49 711 3409-0
E-mail: pilz.gmbh@pilz.de

Bedrijfs- en vakpers

Telefoon: +49 711 3409 - 158
E-mail: publicrelations@pilz.com

Amerika

  • Mexico: +52 55 5572 1300
  • Brazilië: + 55 11 4942-7032
  • Canada: +1 888-315-PILZ (315-7459)
  • Verenigde Staten (gratis telefoonnummer): +1 877-PILZUSA (745-9872)

Europa

  • Ierland: +353 21 4804983
  • Italië: +39 0362 1826711
  • Oostenrijk: +43 1 7986263-444
  • Rusland: +7 495 6654993
  • Turkije: +90 216 5775552
  • België: +32 9 321 75 70
  • Zweden: +46 300 13990 / +45 74436332
  • Nederland: +31 347 320477
  • Duitsland: +49 711 3409 444
  • Spanje: +34 938497433
  • Denemarken: +45 74436332
  • Portugal: +351 229 407 594
  • Verenigd Koninkrijk: +44 1536 460866
  • Frankrijk (gratis telefoonnummer): +33 3 88104000
  • Zwitserland: +41 62 889 79 32
  • Finland: +358 10 3224030 / +45 74436332

Azië en Oceanië

  • Australië (gratis telefoonnummer): +61 3 9560 0621 / 1300 723 334
  • Japan: +81 45 471 2281
  • Taiwan: +886 2 25700068
  • Singapore: +65 6829 2920
  • China: +86 400-088-3566
  • Zuid-Korea: +82 31 778 3390
  • Nieuw-Zeeland: +64 9 6345350
  • Thailand: +66 210 54613