Sales Engineer Antwerpen & Limburg

Je eigen klantenportefeuille in veilige automatisering uitbouwen en beheren? Voluit kunnen gaan voor een positieve lange termijn relatie met je klanten in jouw eigen regio? Op een slimme manier op zoek gaan naar nieuwe klanten? Sounds good? Dan we hebben een opportuniteit voor u.

Jouw taken en verantwoordelijkheden

 • We hechten veel belang aan het opbouwen en onderhouden van een lange-termijnrelatie met onze klanten. Één van je belangrijkste taken is dan ook het vinger aan de pols houden bij je bestaande klanten, en dat op verschillende niveaus binnen deze bedrijven. Op die manier blijf je op de hoogte van hun noden, zodat je hierop kan inspelen als de tijd rijp is.
 • Daarnaast kan je je regio verder ontwikkelen door op een slimme manier te prospecteren naar de meest interessante mogelijke nieuwe klanten.
 • Je bent voor jouw prospecten en klanten verantwoordelijk voor het volledige sales-proces, van prospectie tot ondertekening van het contract.
 • Je verkoopt het Pilz productgamma, maar doordat je dicht bij je klanten staat zal je regelmatig ook de nood aan veiligheids-consulting op het spoor komen. Samen met je collega Sales Engineers en Project Engineers ontwikkel je oplossingen voor deze klanten.
 • Eens de producten geleverd of het project van start is gegaan, zorg je voor een gedegen opvolging. Je staat zowel je klant als je collega’s bij om ervoor te zorgen dat je klanten helemaal tevreden zijn.
 • Samen met je sales collega’s vertegenwoordig je Pilz op productlanceringen, seminars (over b.v. cobot safety, safety best practices, …) en beurzen (b.v. Indumation, M+R, ReXomation, Euromaintenance, SPS IPC Drives …)
 • Je rapporteert rechtstreeks aan de Sales Manager, en je krijgt de vrijheid om initiatieven te nemen om je sales proces verder te optimaliseren.

Wat we je bieden

Bij Pilz Belgium (www.pilz.be) zijn we met 35 mensen, die in een collegiale en familiale sfeer samenwerken met elkaar. Als safety ambassadeur begeleiden we al sinds 1995 zeer uiteenlopende, grote en kleine klanten in het veilig maken en automatiseren van hun machines, processen en productielijnen. We zijn actief in België en Luxemburg, en regelmatig ver daarbuiten. Pilz International (2400 medewerkers) is een Duits familiebedrijf dat al bestaat sinds 1948, en dat ondertussen een wereldspeler is geworden in veilige automatisering.

We hechten heel veel belang aan de volgende waarden. Vind jij die dingen ook belangrijk? Dan gaan we het waarschijnlijk goed kunnen vinden met elkaar!

 • We zijn een echte partner voor onze klanten. We denken mee en durven breed te kijken. We zijn er om een oplossing te vinden samen met de klant, niet om gewoon onze checklists af te lopen.
 • Innovatieve portfolio: door deel uit te maken van een internationale groep kunnen we werken met state-of-the-art technologie.
 • We zijn gepassioneerd: ons hart gaat sneller slaan van een goed ontworpen machine of automatisatie. We doen wat we doen met veel goesting.
 • We nemen initiatief en kijken vooruit, om opportuniteiten te zien en eventuele problemen te snel af te zijn.
 • We zijn open en eerlijk voor elkaar en voor onze klanten, maar altijd op een hulpvaardige en respectvolle manier.

Wie we zoeken

Heb je veel zitten knikken tijdens het lezen van de tekst hierboven? Grote kans dan dat er een klik zal zijn tussen ons. Hieronder nog een aantal vaardigheden die belangrijk zijn in deze functie:

 • Je hebt een Bachelor of Masteropleiding op zak in een technische richting (Elektromechanica, Elektronica, …), of je hebt een gelijkwaardige ervaring opgedaan doorheen je carrière.
 • Je bent een echte relatiebouwer, die goed kan luisteren naar je klanten. Op basis van de input van je klant, en in samenwerking met je collega’s, kan je de juiste technische oplossing voorstellen.
 • Je neemt graag initiatief en verantwoordelijkheid.
 • Je houdt ervan om in team te werken. Je durft te vertrouwen op je collega’s en verdient zelf hun vertrouwen door een man/vrouw van je woord te zijn.
 • Je geeft graag en goed presentaties.
 • Hoewel we belang hechten aan een goede balans tussen werk en privé leven, zal je al eens overuren moeten doen, b.v. wanneer er beurzen zijn. Je kan wel de nodige flexibiliteit aan de dag leggen om je werkuren af te stemmen op ieders noden: die van Pilz en die van jezelf.

Goesting?

Stuur dan je cv naar jobs@pilz.be, Heb je vragen, stuur ze gerust per mail, of neem contact op met Timen Floré (Sales Manager, 0477 92 91 31) of Els Brisau (HR & Financial Controller, 09 321 75 70).

Wij wensen geen benadering van interim- en selectiekantoren.

siège central

Pilz Belgium CVBA
Poortakkerstraat 37/0201
9051 Gent (Sint-Denijs-Westrem)
Belgium

Téléphone: +32 9 321 75 70
E-mail: info@pilz.be

Els Brisau

Téléphone: +32 (0)9 321 75 70
E-mail: jobs@pilz.be