Junior projectingenieur automatisatie

Pilz biedt wereldwijd klantgerichte en innovatieve automatiseringsoplossingen voor alle industriële branches. Gedreven door het voortdurende streven naar veiligheid is het bedrijf  uitgegroeid tot één van de grootste aanbieders ter zake. Pilz biedt innovatieve producten op het gebied van sensoren, besturingstechniek en aandrijftechniek en een uitgebreid dienstenpakket voor de volledige lifecycle van een machine.

Pilz is een gezond bedrijf en groeit wereldwijd. Ter versterking van de services afdeling van Pilz Belgium zijn wij momenteel op zoek naar een gedreven junior projectingenieur automatisatie.

Je functie

Als automation engineer word je binnen de services afdeling ingeschakeld. Je geeft ondersteuning aan de project engineers en project leiders. Je zal hiervoor vooral werken vanuit ons kantoor in Sint-Denijs-Westrem maar verplaatsingen naar klanten, gespreid over Vlaanderen, kunnen voorkomen.

De functie omvat oa:

 • Opstellen van functionele analyses en procesdiagrammen
 • Elektrisch ontwerp (Eplan)
 • Programmatie en configuratie van PLC’s
 • Visualisatie en procesbeheer (HMI interfaces):
 • Connectie en data-uitwisseling van de PLC's met bovenliggende systemen
 • Assistentie bij opstarten van applicaties bij de klant
 • Opleveren van FAT- en SAT-documenten, As Built-documentatie

 

Je profiel

 • Master Industriële Wetenschappen of Bachelor Electronica.
 • Ervaring in een technische functie en in een technische omgeving (elektro of automatisering) is een pluspunt.
 • Kennis van Eplan en PLC is een pluspunt.
 • Je beschikt over een zeer analytische geest en werkt heel nauwkeurig.
 • Je bent een leergierige teamplayer.
 • Je bent Nederlandstalig en hebt een goede kennis van het Engels en Frans.

Pilz biedt je

Zoek je afwisseling en diepgang in je werk? Dan is dit jouw job. De dynamiek zit in de diversiteit van klanten en branches, waar je engineeringsopdrachten gaat uitvoeren. Je kan jezelf bovendien blijven ontwikkelen, bij Pilz is een gezonde honger naar kennis onontbeerlijk. Op termijn kan je uitgroeien tot project engineer en/of projectleider.

Pilz biedt je een doorgedreven training en persoonlijke coaching en je komt terecht in een enthousiast team.  Je kan rekenen op een aantrekkelijk salaris, motiverende arbeidsvoorwaarden en een verloningspakket met oa : groeps- & hospitalisatieverzekering, bedrijfswagen, dagvergoeding en gsm.

 

Interesse?

Stuur dan je CV en motivatiebrief ter attentie van Els Brisau naar jobs@pilz.be

Telefoon: +32 9 321 75 70
Adres: Pilz Belgium CVBA, Bijenstraat 4, 9051 Sint-Denijs-Westrem

Over Pilz

Pilz is een Duits familiebedrijf opgericht in 1948, met hoofdzetel in Stuttgart. Als innovatief, internationaal georiënteerd bedrijf is Pilz ondertussen een wereldspeler in de veilige automatisering. De meer dan 2.200 medewerkers, allemaal een ambassadeur voor veiligheid, zorgen ervoor dat onze klanten en hun personeel veilig en zonder gevaar kunnen werken.

De dochteronderneming Pilz Belgium werd opgericht in 2005 en is al jaren gevestigd in Sint-Denijs-Westrem nabij Gent. Een enthousiast team van ruim 35 medewerkers bedient België en Groothertogdom Luxemburg (en regelmatig ver daar buiten).

Dankzij de jarenlange ervaring in de meest uiteenlopende industriële sectoren krijgt Pilz Belgium het vertrouwen van nationale en internationale bedrijven. Door duurzame oplossingen te bieden voor de meest complexe veiligheidsvraagstukken, helpen wij de bedrijven om de beste manier van produceren toe te passen en zo de beschikbaarheid en de productiviteit van hun fabrieken over de hele wereld te optimaliseren.

Een volledig overzicht van onze services kan je terug vinden op onze website.

siège central

Pilz Belgium CVBA
Poortakkerstraat 37/0201
9051 Gent (Sint-Denijs-Westrem)
Belgium

Téléphone: +32 9 321 75 70
E-mail: info@pilz.be

Els Brisau

Téléphone: +32 (0)9 321 75 70
E-mail: jobs@pilz.be