Vacature Project Engineer

Safety Consultancy

Pilz is een toonaangevend, innovatief bedrijf in de automatiseringstechniek. Als expert op het gebied van de veiligheid van mens, machine en omgeving biedt Pilz wereldwijd klantgerichte en innovatieve automatiseringsoplossingen voor alle industriële branches. Hiertoe behoren innovatieve producten op het gebied van sensoren, besturingstechniek en aandrijftechniek en een uitgebreid dienstenpakket voor de volledige lifecycle van een machine.

Je functie

 • Als Safety Solutions specialist sta jij onze klanten bij met adequaat advies omtrent de veiligheid van industriële installaties, meer bepaald inzake veilige automatisering, dit voor de verschillende fasen van de Safety Lifecycle (SLC).
 • Nadat je de situatie ter plekke beoordeeld hebt, stel je een risicobeoordeling op en werk je een veiligheidsconcept en/of design uit.
 • Je begeleidt de klant bij de concrete uitwerking van het veiligheidsconcept.
 • Samen met je collega’s sta je mee in voor de Engineeringsfase van het project. Hierbij wordt je binnen de services afdeling ingeschakeld bij oa: elektrisch design, schema ontwerp, programmatie en configuratie PLC’s, visualisatie, opstart en validatie van applicaties bij de klant.
 • Je bent verantwoordelijk voor de opvolging van projecten bij onze klanten. In elke fase van de samenwerking ben je de eerste contactpersoon van onze klant.

Een volledig overzicht van onze services portfolio kan je terug vinden op onze website: https://www.pilz.com/nl-BE/services/consulting-and-engineering

Je profiel

 • De veiligheidsspecialist die wij zoeken heeft een Master Industriële Wetenschappen op zak (of gelijkwaardig door ervaring) en weet zijn (elektro)technisch talent perfect te combineren met zijn commerciële aanleg.
 • Je beschikt over een zeer analytische geest, maar verliest nooit het ruimere kader uit het oog. Je bent een leergierige teamplayer, die houdt van gestructureerd werken en anderen kan overtuigen.
 • Je hebt reeds een eerste werkervaring achter de rug in een technische functie waarbij je uw skills reeds in de praktijk hebt kunnen omzetten.
 • Kennis van machineveiligheid en ervaring in projectleiding is een sterk pluspunt.
 • Je weet ruwe concepten te vertalen naar pragmatische en bruikbare oplossingen.
 • Je beschikt over een zeer analytische geest, maar verliest nooit het ruimere kader uit het oog.
 • Je bent een teamplayer, leergierig en hebt overtuigingskracht.
 • Je bent Nederlandstalig en hebt een goede kennis van het Engels en Frans.
 • Je werkdomein is BELUX, waarbij de meeste opdrachten in Vlaanderen doorgaan.

Ons aanbod

Als je afwisseling en diepgang zoekt in je werk, dan is dit jouw job. De dynamiek zit in de diversiteit van klanten en branches, waar je opdrachten gaat uitvoeren. Tevens bestaat de mogelijkheid om internationale opdrachten uit te voeren, omdat Pilz een Global Player is en grote Multinationals als klant heeft. Je krijgt de kans jezelf te ontwikkelen met tal van opleidingen en Internationale doorgroeimogelijkheden.

Na een uitgebreid trainings- en coachingsprogramma biedt Pilz een zeer afwisselende functie in een enthousiast team. Binnen onze organisatie heerst een gezonde honger naar kennis.

Daarnaast biedt Pilz een aantrekkelijk salaris, motiverende arbeidsvoorwaarden en een prettige werkomgeving; een verloningspakket met o.a. : groeps- & hospitalisatie verzekeringen, bedrijfswagen, dagvergoeding en gsm.

Interesse?

Stuur dan je CV en motivatiebrief ter attentie van Els Brisau naar jobs@pilz.be

Telefoon: 09 321 75 70
Adres: Pilz Belgium CVBA, Bijenstraat 4, 9051 Sint-Denijs-Westrem

Donwload de vacature Project Engineer

siège central

Pilz Belgium CVBA
Poortakkerstraat 37/0201
9051 Gent (Sint-Denijs-Westrem)
Belgium

Téléphone: +32 9 321 75 70
E-mail: info@pilz.be

Els Brisau

Téléphone: +32 (0)9 321 75 70
E-mail: jobs@pilz.be