IP-osoite

IP-osoite jakautuu verkko-ID:hen ja verkkoasema-ID:hen. Verkko-ID tarvitaan verkon osoitteen muodostukseen ja verkkoasema-ID verkon sisäiseen verkkotilaajan osoitteen muodostukseen.
Verkkoihin, jotka liitetään suoraan Internetiin, komitea (InterNIC) antaa vapaan verkko-ID:n. Verkko-ID:n saa verkon ylläpitäjältä.
Verkkoasema-ID on käyttäjälle vapaasti valittavissa. Tällöin on otettava huomioon IP-osoitteen ainutkertaisuus. Verkkoasema-ID tulisi sopia verkon ylläpitäjän kanssa.