File Transfer Protocol

FTP er en protokol, der lægges oveni TCP/IP. FTP gør det muligt at overføre hele filer mellem to netværksdeltagere. Som alle andre protokoller under TCP arbejder FTP efter klient-server-processen. FTP-klienten har altid initiativet. Med FTP-kommandoen angiver brugeren de parametre, som bestemmer dataoverførslens type og retning. Ved Windows operativsystemer kaldes FTP-kommandoen i DOS-vinduet: FTP <FTP-serverens IP-adresse>
Når FTP-kommandoen er kaldt, etableres der først forbindelse til FTP-serveren. FTP-serveren spørger derefter om brugernavn og en evt. adgangskode. Hvis forbindelsen er etableret, kan der fås adgang til FTP-serveren ved at indtaste yderligere kommandoer og parametre.

Her følger nogle vigtige kommandoer:

ascii: skifter til overførsel af tekstfiler
binary: skifter til overførsel af binære data
put <Filnavn>: sender den angivne fil til FTP-serveren
get <Filnavn>: læser den angivne fil fra FTP-serveren

Ud over de her angivne kommandoer stiller FTP en række yderligeligere muligheder til rådighed under Windows operativsystemer. Du kan få mere at vide om dette i hjælpefunktionen i DOS-vinduet. Vær opmærksom på, at syntaksen er forskellig i de forskellige operativsystemer.

Kontakt

Pilz Skandinavien K/S
Ellegårdvej 25 D
6400 Sønderborg
Denmark

Telefon: +45 74436332
E-mail: pilz@pilz.dk

Teknisk support

Telefon: +45 74436332
E-mail: support@pilz.dk